Muharrem İnce Aydın'da konuştu

Muharrem İnce Aydın'da konuştu

Muharrem İnce Aydın'da konuştu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Aydın'da konuştu.İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:Efeler diyarı Aydın, zeybekler diyarı Aydın'a hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.O CAMDAN KONUŞUYOR BEN CANDANBugün size seçimde...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Aydın'da konuştu.

İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Efeler diyarı Aydın, zeybekler diyarı Aydın'a hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

O CAMDAN KONUŞUYOR BEN CANDAN
Bugün size seçimde en büyük rakibimi açıklayacağım. Benim rakibim prompter… Videoyu bir izleyelim. Ama yuhalamayın sesi duyalım. (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’da prompter arızası nedeniyle yarıda kesilen konuşma videosu) O camdan okuyor yazıları ben candan konuşuyorum candan. Kılavuzu prompter olanın… böyle olur işte. Eğer siyaseti promptera bağlarsanız birisi gelir bir gün fişini çeker. Demek ki Kürt sorununu sana birileri yazacak sende okuyacaksın. Öyle yağma yok.

Ben gelecek anlatıyorum nano teknoloji diyorum. O geliyor Bay Muharrem çırak diyor. Aydın’dan sesleniyorum bay ekonomist diploması olmayan ekonomist. Gel tartışalım. İstediğin zaman canın ne zaman çekerse 24 saat seni bekliyorum. Ekonomi, dış politika her şeyi tartışalım.

Sen kimi ziyaret ettin diyor bana. Kimi mi ziyaret ettim. YSK kime aday olabilirsin dediyse, kime vize verdiyse onları ziyaret ettim. Karamollaoğlu’nu, Akşener’i, Demirtaş’ı, Erdoğan’ı da ziyaret ettim. YSK kime adaysın demişse ben gittim ziyaret ettim. Hatta barış ortamı gelsin Türkiye rahatlasın diye onların hesabına 500’er yüz lira para yatırdım. Bende biliyorum onların benim 500 lirama ihtiyaçlarının olmadığını ama yumuşasın istiyorum. Bana oradan çakmaya çalışıyor. Onları geç, geç onları…

ERGENEKON VE BALYAZ DAVALARINDA SÖKTÜĞÜN APOLETLERİ FETÖ'YE Mİ TAKTIN?
Bir iftar yemeği var. Arkada parti logosu var. Erdoğan konuşuyor beni eleştiriyor. Orada bir general var o da alkışlıyor. Bende ''o generalin apoletlerini sökeceğim’ dedim. Erdoğan orada konuşurken Türk ordusunun kahramanlığını anlatmıyor, bayrak demiyor, vatan demiyor… Muharrem İnce’ye ''çırak’ diyor generalde alkışlıyor. Şimdi bana demiş ki ''O sökeceğin apoleti Apo’ya mı takacaksın’ demiş. Ben ona soruyorum sen balyoz ve ergenekon davalarında söktüğün apoletleri FETÖ’ye mi taktın? Hemşehrim Erdoğan, Recep efendi seni uyarıyorum; Bir her kuşun eti yenmez. Ben sana hiç Recep efendi demedim. Kaç gündür sabrediyorum. Ne zaman bugün Muharrem efendi dedin bende sana Recep efendi dedim. Sen bu kadar askerleri seviyordun da ABD askerleri Türk askerlerin başına kuzey Irak’ta çuval geçirdiğinde niye savunmadın onları. Bana bu lafları söyleme ikimizde bu memleketin evladıyız. Bana laf ediyorsun da ABD’lilere niye edemedin? Sen madem bu askerleri bu kadar çok seviyordun da kozmik odaya girildiğinde askerler inim inim inlediğinde ne iş yapıyordun?

42530724632_4f2da48afd_o.jpg

Değerli Aydınlılar Erdoğan’la benim aramda bir iki fark söyleyeceğim. Size söz veriyorum 24 Haziran’dan sonra her televizyonu açtığınızda karşınıza ben çıkmayacağım söz. Yani 18 kanalda hepsinde birden beni görmeyeceksiniz. Mesela o yandaş gazeteciler var ya onları da görmeyeceksiniz. Mesela çıkmak istediğimde Aydın’daki üniversite öğrencileri ile birlikte çıkacağım. Mesela incir üreticilerinden beş kişi seçin diyeceğim. Bir kanalda incir zeytin üreticileri beraber çıkacağım. Mesela başka bir kanalda emeklilerle birlikte çıkacağım. Böyle bir Türkiye hayal edin böyle bir Türkiye… Her gün bağırıp çağıran bir Cumhurbaşkanı değil gelecek vadeden gelecek konuşan bir Cumhurbaşkanı.

BU TRT VAR YA BU BESLEME TRT...
İlk kez burada açıklıyorum. Bu TRT var ya bu besleme TRT… Hani hepimizin parası var onda. Hepimizin elektrik faturalarından pay gidiyor bunlara. Anayasa da tarafsız olması gerektiği söyleniyor. Bana veriyor 5 dakika, Erdoğan’ı veriyor 500 dakika… TRT’de kanundan kaynaklanan konuşma süresi var. Kanunda öyle yazıyor. Muharrem İnce’nin 10’ar dakikalık iki tane konuşma hakkı var. Şimdi beni arıyorlar 10’ar dakikalık kanundan kaynaklanan gel bu konuşmanı yap. Aydın’dan ilk kez açıklıyorum. Alın sizin olsun. Size soruyorum bu konuşmayı yapmaya gerek var mı? (Hayır sesleri) Çıkarın o zaman telefonları yayını siz yapacaksınız canlı yayın. TRT’nin sadakasına ihtiyacımız yok.

Erdoğan’la benim aramda bir fark daha var. Geçenlerde bir toplantıdan çıkarken benim korumam selfie çekmek isteyen birini itmiş. Ben de görüntüleri seyrettim. O kişiyi bulun dedim Çiğili Belediye Başkanımıza… O kişiyi buldular. Aradım dedim ki yanımda çalışanların da sorumluluğu bana aittir özür diliyorum dedim. O da bana dedi ki ''Ağabey ben partiliyim. Sen bizim yüz akımızsın. Seni böyle bir şey için medyaya düşürdüğümden dolayı çok üzgünüm. Sakın ha benden özür dileme. Biz seni kazandırmak için uğraşıyoruz. Ben yanlış yaptım’ dedi. Yok dedim yanlış yok. Yanlışı bizim arkadaş yaptı. Şimdi Erdoğan bugün meydanda bunu konuşuyor. Ona şunu soruyorum… Evet yapılan hareketi doğru bulmuyorum. O vatandaş itilmemeliydi ama o hengamede bazen oluyor. Ben aradım özür diledim. Sayın Erdoğan değerli hemşehrim, sen Soma’da tekmelenen madenciyi aradın mı? Bana bunun hesabını sor. Aramızda fark var ya aramızda bir de insanlık farkı var.

41677839035_9e4103ef2d_o.jpg

TÜRKÇE'DE 'HA' DİYE BİR HARF YOK
Yine bir başka konu… Her gittiği yerde cehape diyor cehape… Bir kere Türkçe’de ''Ha’ diye bir harf yok. ''He’ o ''he’…  Diploma olmayınca böyle oluyor ne yapayım? Cehape değil cehepe, Mehape değil Mehepe… ''Cehape cami yıkıyor’ diyor. Doğru söylüyor niye yuhalıyorsun. Ben gelirken Mesut ağabeye de sordum Özlem’e de sordum camileri dedim deterjanla yıkıyor musunuz temizliyor musunuz? Evet dediler temizliyoruz. Yani Türkiye’de ne kadar CHP’li belediyeler varsa camilerimizi temizliyor, yıkıyor, ve deterjanlıyorlar. Bu doğru…

Erdoğan’la benim bir farkım daha var. Erdoğan büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanı… Ben ise büyük ve güçlü Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum.

Diyor ki dolar üzerinden Türkiye’de operasyon var. Ama ben milli ve yerliyim diyor herkese böyle anlatıyor. Size bir soru; millete ayran tavsiye ediyordu. Ayran yerli içeceğimiz diyordu. İnekler Uruguay’dan geldi. Samanı Bulgaristan’dan aldık. Ayran nasıl yerli? Ey aziz ak partili kardeşim sana ayranı tavsiye ediyor. O da yerli değil kendisi mango suyu içiyor. Sen çay içemiyorsun o kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çaydan içiyor. Peki sen yerlisinde o 1150 odalı sarayın mermerleri nereden geldi. O mermerler Afyondan mı, Bilecik’ten mi nereden geldi? Hindistan’dan geldi. Size tamamen yerli mermerin kullanıldığı bir yer söyliyeyim mi, Türkiye’de? Anıtkabir… 

Peki yerliliğini geçtik… Acaba milli birisi mi? Milli birisi geçenlerde 3 gün Londra’da kaldı. Türkiye’nin 81 vilayeti var. Acaba Anadolu’da Aydın’da, Siirt’te, Malatya’da, Mersin’de acaba Türkiye’de herhangi bir vilayette 3 gün kaldı mı? 

SEN ALEVİLERİ, KÜRTLERİ SEVMİYORSUN
Ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun? Bana gariban diyor ya aslında dünyanın en zengin adayım. Ben insanları Türk – Kürt, alevi – sünni,  kadın – erkek, sağcı – solcu diye ayırmam… Ben insanları seviyorum, seviyorum… Erdoğan sen o kadar belli ediyorsun ki sen alevileri sevmiyorsun, sen kürtleri sevmiyorsun… Ama bu yüzyıl da insanlar arasında ayrımcılık yapmak Türkiye’yi yönetecek birisine yakışmaz. Kendini de bana benzetmeye çalışıyorsun. Bana diyor ki imam hatipleri kapatacakmışım. Yok öyle bir derdim. Onlar bu memleketin evladı değil mi? Ben imam hatiplerde 3 yıl fizik öğretmenliği yaptım. Atom fiziği anlattım onlara. 

"Muharrem İnce Aydın'da konuştu" haberi, 05 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Muharrem İnce Aydın'da konuştu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce Aydın'da konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:30 PSG ve Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktı
  2. 02:20 Dünya Bankası, Türkiye'ye yönelik 18 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu
  3. 02:16 İsrail ordusu'nun Refah'ta eve düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk 7 Filistinli'nin öldüğü bildirildi
  4. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  5. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  6. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  7. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  8. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  9. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  10. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  11. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  12. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  13. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  14. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  15. 00:30 Bakan Uraloğlu: "1 Nisan’dan bu yana tam 6 bin emekli geldi"
  16. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  17. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  18. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  19. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  20. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
Gündem Haberleri