'Muharrem İnce, şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış'

'Muharrem İnce, şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış'

'Muharrem İnce, şahsımıza karşı çirkin bir i... AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezi önünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. BBP’nin cumhur ittifakına kaç milletvekili ile katılacağının sorulması üzerine...

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezi önünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. BBP’nin cumhur ittifakına kaç milletvekili ile katılacağının sorulması üzerine Ünal, “Bunun bir pazarlığı olmaz. Biz oturup BBP ile bir milletvekili pazarlığı yapmış değiliz. Ama karşılıklı olarak istişarelerimiz ve BBP’nin adaylarının karşılığının olduğu iller, bölgeler... Çünkü siyaset takdir edersiniz ki son derece rasyonel bir süreç. Biz listelerimizi oluştururken BBP’den adayların karşılığının olduğu yerlerde adaylar koyacağız. Bunu da üst kurulda değerlendireceğiz. Şu anda şu kadar milletvekili, böyle bir milletvekili gibi bir değerlendirme söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

'KONUŞULANI ANLAMAYANA ANADOLU’DA HÖDÜK DERLER'
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Mahir Ünal’ın “Cumhuriyetin kuruluşunda Halk Fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nın siyasi niteliğinde miting yapması herkesin içini acıtmıştır'' açıklamasına, “Halt etmiş. Hani Sivas’ın ötesine gidemiyorduk'' şeklinde bir değerlendirmesi olduğunun hatırlatılması üzerine Ünal, şunları kaydetti:

'BİZİM ŞAHSIMIZA KARŞI ÇİRKİN BİR İFADE KULLANMIŞ'
“Muharrem İnce’nin açıklamasını duydum. Şahsımla ilgili kullandığı kelime son derece çirkin bir kelime. Muharrem İnce ile beraber 2 yıl grup başkan vekilliği yaptık aynı dönem çalıştık. Bir siyasetçinin bir soruyu aldığında öncelikli olarak o sorunun gerçekten doğruyu yansıtıp yansıtmadığını bilmesi gerekir. Öyle ulu orta bir siyasetçinin başka bir siyasetçi için ''halt etmiş’ gibi bir ifade kullanması çok çirkin. Çünkü eğer siz böyle bir ifade kullanırsanız muhatabınız da size der ki ''konuşulanı anlamayana Anadolu’da hödük derler.’ Benim orada söylediğim son derece açık. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde 2011’de geçmişte Hakkari’de tek bir Türk bayrağı olmadan CHP miting yapmıştır. Bu da bizim içimizi acıtmıştır. Ama bugün Muharrem İnce’nin Türk bayraklarıyla miting yapması güzel bir gelişmedir diyoruz. Güzel bir şey söylüyoruz. Ama şimdi bunu anlamadan dinlemeden bizim şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış. Eğer cumhurbaşkanı adaylığını da bu şekilde yapıyorsa Muharrem İnce, Sayın Muharrem İnce’ye umut bağlayanların, bel bağlayanların vay haline.

'ŞAHSİYETLE İLGİLİ KONUŞMASI GEREKİR'
Önce konuşulanı bir anlaması dinlemesi ve ondan sonra şahsiyetle ilgili konuşması gerekir. Kaldı ki siyasette biz şahısları konuşmayız. Her bir siyasetçinin şahsı şahsiyeti kutsaldır değerlidir. Biz neyi konuşuyoruz? İnsanların fikirlerini konuşuyoruz. Davranışlarını konuşuyoruz. Kimliklerini, karakterlerini konuşmuyoruz ki. O yüzden siyasetçilerin konuşurken muhataplarının kendileriyle ilgili düşüncelerine ve davranışlarına cevap vermeleri gerekir. Onların şahsiyetlerine ilişkin bu tür ifadeler ''halt etmiş’ gibi benzeri ifadeler son derece çirkin. Ben basın toplantımda da Muharrem İnce’ye teşekkür etmiştim. Temiz bir dil kullanıyor Sayın İnce bundan dolayı da kendisini tebrik ediyorum demiştim. Dememden iki gün sonra böyle bir ifade kullanması son derece çirkin olmuştur.''

'CHP’NİN BU YARDIM KONUSUNU ABARTTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'
Muharrem İnce’nin “Eğer seçim ikinci tura kalırsa Meral Akşener’i destekler ve hatta yardımcısı da olurum'' ifadelerinin sorulması üzerine Mahir Ünal, “Yarış halindeki iki cumhurbaşkanı adayının daha baştan yardımcılık seviyesinde bir ilişkiye girmiş olması siyasi olarak doğru değil. CHP’nin bu yardım konusunu abarttığını düşünüyorum. Yardım etmek için milletvekili gönder, yardım etmek için cumhurbaşkanı yardımcısı ol şuna karar versinler bunlar siyaset yapıp cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak gibi bir iddiaları var mı yok mu? Yoksa milletin önünde bir gölge oyunu mu oynanıyor. Eğer milletin önünde bir gölge oyunu oynanıyorsa bu hiç hoş bir oyun değil, son derece çirkin bir oyun'' şeklinde konuştu.

"'Muharrem İnce, şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış'" haberi, 12 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Muharrem İnce, şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Muharrem İnce, şahsımıza karşı çirkin bir ifade kullanmış' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  2. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  3. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  4. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  5. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  6. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  7. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  8. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  9. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  10. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  11. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  12. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  13. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  14. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  15. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  16. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  17. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  18. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  19. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  20. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
Politika Haberleri