Muharrem İnce'den 18 yaş eleştirisi: Senin çocuğun şehit, onlarınki vekil olacak

Muharrem İnce'den 18 yaş eleştirisi: Senin çocuğun şehit, onlarınki vekil olacak

Muharrem İnce'den 18 yaş eleştirisi: Senin ç... CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin düzenlediği panelde halk oylamasına sunulacak olan yeni anayasa paketini eleştirdi.CHP Yalova İl Başkanlığı tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Neden Hayır...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin düzenlediği panelde halk oylamasına sunulacak olan yeni anayasa paketini eleştirdi.

CHP Yalova İl Başkanlığı tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Neden Hayır Diyoruz' isimli panel CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce katıldı. İnce burada yaptığı konuşmada, "550 milletvekili 600 olacak. Bu ülkenin 80 milyonun 80 milyonu milletvekili maaşını konuşur. Haklıdırlar da. Asgari ücretle geçinen insan ne yapacak, konuşacak tabi. Neden milletvekili sayısı 600'e çıkarıyoruz, bunu birisi anlatsın" dedi.

Milletvekili seçilme yaşının 18 yaşına düşürülmesini de eleştiren Muharrem İnce, "18 yaşında lise son sınıf öğrencisini milletvekili yaptık. Ey benim aziz milletim, acaba senin çocuklarından birisi mi olacak, yoksa genel başkanın arkadaşlarının çocuklarından birisi mi olacak? Sonra ne olacak, askerlikten muaf yapacakmışız onu. Fakirin çocuğu Gabar'da, Cudi'de El Bab'ta şehit olacak, genel başkanların arkadaşlarının çocukları 18 yaşında milletvekili olup, 20 bin lira da maaş alacak öyle mi? Yok ya. Hayır diyorum onun için" ifadesini kullandı.

CHP'Lİ VEKİLLER İZNİK'TE NEDEN 'HAYIR' DEDİKLERİNİ ANLATTI

CHP İznik İlçe Teşkilatı'nın davetlisi olarak ilçeye gelen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın, parti binasında anayasa paketini anlatarak referandum sürecini değerlendirdi. İnce, yaptığı konuşmasında, "12 Eylül 2010'da yapılan referandumla ilgili olarak, Neden 12 Eylül tarihinde yaptılar, dediler ki; bu ülkenin solcularını kandıralım. Yani Kenan Evren'den hesap soracağız diye yollara düştüler, ne yazıkki bazı arkadaşlarımız da bunlara kandı. O günlerde biz hayır diyorduk. MHP hayır diyordu. FETÖ evet diyordu. FETÖ'nün açıklaması var o günlerde 'Mezardakiler çıksın, oy kullansın' yani o zaman FETÖ, Ak Parti'nin ortağıydı. 2010'daki referandumda hayır diyenlere darbeci diyorlardı. CHP sen darbcisin diyordu. Asıl darbeci kimmiş Recep Tayyip Erdoğan'mış. Darbecilerin önünü açmış. Yargıyı, Anayasa Mahkemesi'ni, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu, ne zaman teslim ettiler. FETÖ'ye 2010 referandumunda teslim ettiler. FETÖ de geldi 15 Temmuz'da darbe yapmak istedi. CHP darbeci değil, demokrasiden yanadır. Şimdi çıkmışlar meydana 'PKK, HDP, FETÖ ve CHP hayır diyor' diyorlar. Hadi ordan. Bizim PKK, PYD ve FETÖ ile ne işimiz var. Siz Oslo'da PKK ile pazarlık yaparak CHP'yi şikayet ettiniz. Habur'da çadır mahkemesi kurdun. Teröristlerin ayağına hakimi, savcıyı, kaymakamı getirdin. 210 dakikada 34 teröristi yargıladın. 80 milyona soruyorum, adliyeye gidip de 7 dakikada çıkan var mı Sordular pişmanmısın, değilim yaz kızım pişmanmış, Kendi rızanlamı geldin 'Hayır önder Apo gönderdi' yaz kızım kendi rızasıyla gelmiş. Ayıptır yahu" dedi.

'BİZİ FETÖ İLE YAN YANA KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR'
FETÖ soruşturması kapsamında kapıtan 17 üniversiteden 16'sını Ak Parti'nin açtığını söyleyen İnce, "Memleketi sattılar, peşkeş çektiler FETÖ'ye, şimdi bizi FETÖ ile yan yana koymaya çalışıyorlar. Valilere talimat veren bunlar değil miydi Hendekler o zaman kazılmadı mı Bombalar o zaman döşenmedi mi Bu memleketin üç 'Y' sorunu vardı. Yolsuzluk, Yoksulluk, Yasaklar. İki 'Y' daha geldi şimdi. Bir Yalan geldi. Birde Yüzsüzlük geldi" diye konuştu.

GAZİ PAŞAYA VERMEDİLER BU YETKİYİ
Biz çocuklarımızın geleceğine oynuyoruz diyen Muharrem İnce, "1924'de Atatürk'e Meclisi feshetme yetkisi vermek istiyorlar. Saruhan mebusu, Gazi Paşa'yı çok severiz. Çocuklarımızın geleceğini Gazi Paşa da olsa veremeyiz diyor. Meclisi feshedemezsin diyor. Meclis, milletin yüzde yüzü ile oluşuyor. Bir kişi gelecek, kapattım Meclisi diyecek. Böyle bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

'GENEL BAŞKANININ ARKADAŞLARININ ÇOCUKLARI VEKİL OLACAK, GARİBANIN ÇOCU ŞEHİT OLACAK'
İnce, yeni anayasa paketinde milletvekili sayısının 600'e çıkarılması, seçilme yaşının da 18'e düşürülmesini eleştirerek, "Bir kere bu sayıya 200 trilyon TL fazla para vereceğiz. Sadece bu gerekçe bile hayır demeye yeterli. 18 Yaşında milletvekili olacak. Yıllarca öğretmenlik yaptım. Yetiştirdiğim çocuklar kaymakam, mühendis, doktor oldu. Ben isterim, onların genç yaşta vekil olmasını. Elinizi vicdanınıza koyun, 18 yaşındaki genç lise son sınıf öğrencisidir. Ağır vasıta kullanma, otobüs kullanma hakkı yok. Milletvekili olsun mu Vallahi olsun Billahi olsun, itirazım yok. Ama İznik'teki Mehmet amcanın çocuğu mu olacak, yoksa genel başkanlarının arkadaşlarının çocukları mı olacak milletvekili. Tabiki onlar olacak. Bir de askerlikten muaf olacak. Garibanın çocuğu Cudi'de, Gabar'da, El Bab'da şehit olacak. Genel başkanlarının arkadaşlarının çocukları 18 yaşında mebus olacak. 18 bin TL de maaş alacak. Ey aziz milletim ne ekersen onu biçersin." ifadelerini kullandı.

'MİLLETVEKİLLERİ ESNAFI ZİYARET ETTİ'
Parti binasındaki konuşmasının ardından üç milletvekili, partililer ile birlikte ilçe esnafını ziyaret etti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce esnafa, Referanduma Hayırlı cumalar, Hayırlı günler ve Hayırlı işler göndermesinde bulundu. İnce, belediye binası önünde karşılaştığı Ak Partili Belediye Başkanı Osman Sargın ile bir süre sohbet etti. 

Milletvekilleri daha sonra ilçeden ayrıldı. 

"Muharrem İnce'den 18 yaş eleştirisi: Senin çocuğun şehit, onlarınki vekil olacak" haberi, 19 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Muharrem İnce'den 18 yaş eleştirisi: Senin çocuğun şehit, onlarınki vekil olacak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem İnce'den 18 yaş eleştirisi: Senin çocuğun şehit, onlarınki vekil olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Politika Haberleri