Muharrem Sarıkaya: Altı liderin toplantısında bir aksaklık olmazsa yeni bir ittifakın ilk adımı liderler taraf

Muharrem Sarıkaya: Altı liderin toplantısında bir aksaklık olmazsa yeni bir ittifakın ilk adımı liderler taraf

Muharrem Sarıkaya: Altı liderin toplantısınd... "Çünkü bir sandık kurulunda söz sahibi olarak yer alınabilmesi için o seçim bölgesinde geçen sandıktan ilk beş arasından çıkmak gerekiyor''

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, "Hafta sonu Gelecek Partisi’nin (GP) ev sahipliğinde buluşacak 6’lı masayı oluşturan partilerden bazıları ittifak söylemine uzak duruyor. Ancak bu toplantıda eğer bir aksaklık olmazsa yeni bir ittifakın ilk adımı liderler tarafından imza altına alınmış olacak. İleride içinde de buluşmanın yolunu açacak ittifakın temeli sandığın dışına yönelik…" değerlendirmesini yaptı. 

Sarıkaya yazısında, "Bu toplantıya ev sahipliği yapacak GP lideri Ahmet Davutoğlu hafta başındaki sohbetimizde ele alınacak konu başlıkları arasında saydığı sandık güvenliğine ilişkin yapılacaklar konusunda epey bir yol alınmış. Her ne kadar HDP bu sistemin dışında olsa da geçen seçimde de görüldüğü gibi sandık güvenliği konusunda muhalefetin kendiliğinden işbirliğini kaçınılmaz kılıyor." ifadesini kullandı. 

Sarıkaya şunları kaydetti:

"Çünkü bir sandık kurulunda söz sahibi olarak yer alınabilmesi için o seçim bölgesinde geçen sandıktan ilk beş arasından çıkmak gerekiyor.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu gereği, bir ilçede sandık kurulunda görev alabilmek için, son milletvekili genel seçiminde o ilçede en çok oy almış partilerin arasında bulunmak gerekiyor. Bu da özellikle ilk kez seçime girecek olanlar ile geçen seçim o ilçede daha düşük oy almış partilerin sandık kurullarında görev almalarının önüne geçiyor.

Hatta 6’lı masanın en büyük örgütlenmesine sahip olmasına karşın CHP’nin de ilk 5 parti arasına girmekte zorlandığı ilçeler bulunuyor. AK Parti, MHP, BBP, BTP, Hüda-Par sıralaması ile karşılaşılması olası hale geldiği ilçeler olabiliyor. Bu da o sandıkları kontrol etmelerini engellediği gibi veri almakta da zorlanıyor. Nitekim CHP 2018 seçiminde 50 bin sandıktan veri alamadığını bizzat yetkili isimleri tarafından dile getirilmişti. Bu nedenle 6’lı masada liderler Seçim Güvenliği Komisyonu’nu bu mahzurları da geçmişte yaşadıkları için oluşturmuştu. Komisyonda yer alan partilerin üyeleri ile dün sohbet ederken anladım ki oldukça detaylı, her bir ilçeyi hedefleyen ciddi bir çalışma yapılmış.

Yaşanmış örneklerden de yola çıkılarak, komisyon üyesi de olan Muharrem Erkek’in başında bulunduğu CHP Seçim İşleri Başkanlığı’nın deneyimleri ve buna ilişkin çalışmaları, hem de diğer partilerin seçim işleriyle ilgili birimlerinin çalışmaları baz alınmış."

"Muharrem Sarıkaya: Altı liderin toplantısında bir aksaklık olmazsa yeni bir ittifakın ilk adımı li." haberi, 27 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Muharrem Sarıkaya: Altı liderin toplantısında bir aksaklık olmazsa yeni bir ittifakın ilk adımı li.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muharrem Sarıkaya: Altı liderin toplantısında bir aksaklık olmazsa yeni bir ittifakın ilk adımı li.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  2. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  3. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  4. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  5. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  6. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  7. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  8. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  9. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  10. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  11. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  12. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  13. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  14. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  15. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  16. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  17. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  18. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  19. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  20. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
Politika Haberleri