Mühendisin hayatını kaybettiği cami inşaatındaki usulsüzlük ortaya çıktı

Mühendisin hayatını kaybettiği cami inşaatındaki usulsüzlük ortaya çıktı

Mühendisin hayatını kaybettiği cami inşaatın... Mühendis Korkut Küçükcan'ın enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği cami inşaatındaki ahşap iskelenin yönetmeliğe uygun olmadığı ortaya çıktı

Mühendis Korkut Küçükcan'ın enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği cami inşaatındaki ahşap iskelenin yönetmeliğe uygun olmadığı ortaya çıktı. 13 metreden fazla yüksekliğe sahip inşaatlarda ahşap iskele kullanımı yasak olmasına rağmen inşaatın kubbe boyunun 60 metre olduğu öğrenildi.

Antep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan ahşap iskelenin çökmesi ile enkaz altında kalan ve yaklaşık 33 saat süren çalışmayla cansız bedenine ulaşılan mühendis Korkut Küçükcan dün son yolculuğuna uğurlandı.

Ancak Küçükcan’ın yaşamını yitirmesine neden olan ahşap iskelenin kullanımının kanuna uygun olmadığı ve iskelenin dört senedir üstü açık olan inşaatta çürüdüğü açığa çıktı. Konuya ilişkin BirGün'den Gökay Başcan'a konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Antep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, sorumluların hesap vermeleri doğrultusunda çalışmalara başladıklarını söyledi. Çeliktürk, “1 Temmuz 2015 tarihinde çıkan, inşaatta kurulan iskelelere ilişkin düzenlemeye göre, 13 metreden yüksek inşaatlarda ahşap iskele kullanımı yasak. Burası 6 bin 500 metrekare büyüklüğünde, 60 metre yüksekliğinde devasa büyük bir yer... Ahşap iskele 4 senedir orada ve çürüme meydana geliyor. Bu konuda ihmali, kusuru olan kimler varsa tüm hukuki yollara başvuracağız” dedi.

CAMİ İNŞAATLARI DENETİMSİZ

Belediyeler ile Diyanet’in yaptırdığı birçok caminin ruhsatsız olduğuna dikkat çeken Çeliktürk, söz konusu inşaatlarda denetim yapılmadığının altını çizdi. Çeliktürk, şöyle konuştu: “Belediyelerin kendi bünyesinde yaptırdığı camiler, taziye evleri, sosyal tesisler genelde ruhsatsız oluyor. Türkiye’deki birçok cami inşaatında ruhsat yok ve içinde binlerce insan namaz kılıyor. Bu Diyanet’e bağlı camilerde de böyle. Yapı denetim firması olsaydı böyle bir iskeleye kesinlikle izin vermezdi. Denetimleri belediye çalışanları değil, dışarıdan uzmanlardan yardım alınarak yapılmalı.”

TOPRAĞA VERİLDİ

Korkut Küçükcan, dün son yolculuğuna uğurlandı. Küçükcan için önce İnşaat Mühendisleri Odası’nda tören düzenlendi. Törende sorumluların hesap vermesi gerektiği dile getirildi. Ardından da Küçükcan'ın cenazesi Asri Mezarlık'taki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

"Mühendisin hayatını kaybettiği cami inşaatındaki usulsüzlük ortaya çıktı" haberi, 18 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Mühendisin hayatını kaybettiği cami inşaatındaki usulsüzlük ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mühendisin hayatını kaybettiği cami inşaatındaki usulsüzlük ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  2. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  3. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  4. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  5. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  6. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  7. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  8. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  9. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  10. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  11. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  12. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  13. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  14. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  15. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  16. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  17. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  18. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  19. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  20. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
Yaşam Haberleri