Kaymakamlığın tehdit ettiği muhtarlar konuştu: 'İnsanlara yol göstermeyin'

Kaymakamlığın tehdit ettiği muhtarlar konuştu: 'İnsanlara yol göstermeyin'

Kaymakamlığın tehdit ettiği muhtarlar konuşt... Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkililerinin 18 muhtarı arayarak "Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada

Büyükçekmece Kaymakamlığı Yazı İşleri yetkililerinin 18 muhtarı arayarak Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Kanal aleyhine konuşmayın, demeç vermeyin ve sosyal medyada paylaşım yapmayın. Siz devlet adamısınız" dediği iddia edildi.

Büyükçekmece’de muhtarlara Valilik direktifiyle Kaymakamlık tarafından “Kanal İstanbul hakkında konuşmayın, yazı yazmayın” baskısı yapıldığı ortaya çıktı.

Evrensel’e konuşan mahalle muhtarları, Kaymakamlıktan arandıklarını söyleyerek, “Bize ‘Konuşmayın, dilekçe vermeyin, açıklamada bulunmayın, yol göstermeyin’ dediler” ifadelerini kullandı.

"VALİLİK DİREKTİFİ İLE ARIYORUZ" DEDİLER

Kaymakamlık görevlisinin kendisini aradığını belirten bir muhtar, "Kaymakamlık tarafından bir görevli, Valilik direktifi ile aradığını söyledi. ‘Basında ve sosyal medyada Kanal İstanbul’la ilgili bir şey paylaşmayın’ dediler" şeklinde konuştu.

"İNSANLARA YOL GÖSTERMEYİN, AÇIKLAMA YAPMAYIN"

Bir başka muhtar da kendisinin de arandığını belirterek, "Bu konuda konuşmayın, açıklamada bulunmayın, yazı yazmayın’ dediler. ‘İnsanlara yol göstermeyin' dediler" şeklinde bilgi verdi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE YAZI YAZMAYIN”

Öğle saatlerinde arandığını söyleyen bir başka mahallenin muhtarı da, "Aradılar, Kanal İstanbul hakkında herhangi bir yazı yazmayın’ dediler. ‘Hiçbir şekilde yazı yazmayın, Çevre Bakanlığına dilekçe vermeyin’ dediler" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul’a karşı olduğunu söyleyen muhtar, “Memleketimizin tabiatı bozulmasın, bütün gündem Kanal İstanbul’la geçiyor, bilim adamları bunu zararlı görüyorlar, mühendisler zararlı görüyorlar. Televizyonlarda Cumhurbaşkanımızı dinliyorum, ‘Yapacağım’ diyor, bu kötü bir şey. Bize fikrimizi de sorun olmuyor zaten ama bilim adamları zararlı diyorlar, Marmara rezil olacak diyor. İstanbul’u zaten hafriyat kamyonları birbirine katmış durumda. Şimdi bu hafriyatlar nereye gidecek, nasıl taşınacak? Ben bu yüzden yapılmasına taraftar değilim” dedi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbulluların her türlü engellemeye rağmen haklarını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Kaftancıoğlu, muhtarlara yönelik tehdit içeren uyarılara tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bir kişi ve çevresindeki yandaş bir grubun kişisel menfaatleri amacıyla ortaya attığı Kanal İstanbul Projesi’nin meşru olmadığı apaçık ortada. Projeden haksız rant elde etme hayali kuranlar dışında hiç kimseye faydası olmayan projeyi bu tür tehditlerle de baskılarla da hayata geçirmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaftancıoğlu, “Atanmış memurlar seçilmiş muhtarlarımızı tehdit edemez. Seçilmişlere yönelik baskılarla demokrasi üzerinde vesayet, halk üzerinde tahakküm kurmaktan vazgeçin. Halkla da bilimle de inatlaşmayın. Kanal İstanbul projesi defalarca kez ihanet ettiğiniz İstanbul’u yok etmek, katletmek için yapılan bir cinayet projesidir. İstanbullular da onların oylarıyla seçilen muhtarlar da doğruyu söylemekten, halka rağmen kişisel menfaatleriniz için katletmek istediğiniz bu kenti savunmaktan vazgeçmeyecek” diye konuştu.

"Kaymakamlığın tehdit ettiği muhtarlar konuştu: 'İnsanlara yol göstermeyin'" haberi, 28 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kaymakamlığın tehdit ettiği muhtarlar konuştu: 'İnsanlara yol göstermeyin' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaymakamlığın tehdit ettiği muhtarlar konuştu: 'İnsanlara yol göstermeyin' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Haberleri