Muhterem Nur''un açıklamasına yanıt geldi: İstenirse telefon kayıtların da mevcuttur

Muhterem Nur''un açıklamasına yanıt geldi: İstenirse telefon kayıtların da mevcuttur

Muhterem Nur''un açıklamasına yanıt geldi: İ... Engelsiz Yaşam Vakfı, 9. Engelsiz Yaşam Ödülleri gecesinde yapılan açık artırmada satılan yüzük ve gömleğe ilişkin, "Gecede yapılan açıklamada yüzüğün Mina mücevherata ait olduğu belirtildi. Gömlek ise Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından vakfımıza, Timuçin Esen''in giydiği gömlek olarak bağışlandı." açıklaması yaptı.

Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği ve Engelli Bireyler Yararına Engelsiz Sigorta için gerçekleştirilen gecede açık artırmada satılan yüzük ve gömleğin Muhterem Nur ve avukatı tarafından "sahte" olduğu iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapan vakıf, yüzüğün bir mücevherat firması tarafından açık arttırmada satılması için vakfa bağışlandığı duyurdu:

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gecede yapılan açıklama ve ekranda gösterilen görselde, yüzüğün Mina mücevherata ait olduğu belirtilmiş olup gecenin 6 kamerayla çekilmiş olması nedeniyle kayıtları da mevcuttur. Gömlek ise Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından vakfımıza, filmde Müslüm karakterinde olan Timuçin Esen'in giydiği gömlek olarak bağışlanmış ve açık arttırmada bu şekilde yapılmıştır. Bunun da kayıtları mevcuttur. Ayrıca vakıf koordinatörümüz Aylin Arasıl Sayın Muhterem Nur'u aramış ve 'gerçekten merhumun bir kıyafetini açık arttırma yapalım' demiş, Muhterem Hanım da tüm eşyalarını müzeye bağışladığını söylemiştir. Bu da istenirse telefon kayıtların da mevcuttur."

Engelsiz Yaşam Vakfı Koordinatörü Aylin Arasıl da geliri Şehit Çocukları Derneği yararına kullanılmak üzere bir kaç yıldır yaptıkları açık arttırma için Müslüm Gürses’in bir eşyası veya kıyafetinin vakfa bağışlanması amacıyla talepte bulunduklarını kaydetti.

Arasıl, yapım şirketine bizzat gittiğini dile getirerek, "PR sorumlusu Arzu Mildan'la birlikte Muhterem Nur'u aradık. Kendisi Müslüm Bey'in tüm eşyalarının müzeye bağışlandığını, dolapta güneş gözlüklerinin olduğunu, istersek verebileceğini söyledi. İstemedik, teşekkür ettik. Bunun üzerine yapım şirketi film için özel tasarlanmış kostümlerden bir gömlek verdi, açık arttırmada gömleği gecede ödül alan sanatçılarımızdan Demet Akalın filmde kullanılan kostüm olduğunu bilerek satın aldı." değerlendirmesini yaptı.

Arasıl, "Bu açıklama sonrası merhuma saygımızdan yasal haklarımız gizli kalmak kaydıyla Sayın Muhterem Nur'a karşı dava açmayacağız ama istendiği taktirde mahkemeye tüm açıklamaları delilleriyle birlikte sunacağız." ifadelerini kullandı.

Muhterem Nur, yüzük ve gömleğin "sahte" olduğunu belirterek, Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

MUHTEREM NUR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur Akbaş, Engelsiz Yaşam Vafkı'nın ödül töreninde eşi Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırma ile satıldığını, imitasyon olan bu malzemelerin satışıyla hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu. 

Avukatı Bahar Can Milli ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Muhterem Nur Akbaş dilekçesinde, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 8 Ocak 2019'da bir otelde düzenlenen töreninde Müslüm Gürses'e ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğün açık artırmayla satışa çıkarıldığını, hem kamuoyunun hem de kendisinin aldatıldığını öne sürdü.

Açık artırmayla satılan yüzüğün sahte olduğunu iddia eden Akbaş, gerçek yüzüğün şu anda kendi parmağında bulunduğunu ve yaşamının sonuna kadar da çıkarmayacağını kaydetti.

Akbaş, Müslüm Gürses'in bütün gömleklerinin de Şanlıurfa'daki müzede yer aldığını bildirdi. 

Akbaş, söz konusu etkinlikte satılan ürünlerin sahte olduğunu öne sürerek, Engelsiz Yaşam Vakfı ve "Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu'nun "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmasını istedi.

'EŞİMİ KULLANIYOELAR'

Muhterem Nur Akbaş, suç duyurusu ve ifade işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilere parmağındaki yüzüğü gösteren Nur, eşinin imitasyon gömleği ve yüzüğünün gerçekmiş gibi açık arttırmayla satılıp bağışta bulunulduğunu öne sürdü. 

Akbaş, "Böyle bir şeyden çok zedeleniyorum. Bizi parçalıyorlar. Sözleşmede böyle bir madde olmadığı halde, bana danışmadan onayımı almadan bu tür bir işe başvurmuşlar. Onları suçlu buluyorum bu nedenle. Filmden oldukça büyük bir para kazandılar. O paranın içinden bağışta bulunsalar çok makbule geçerdi. Kırıntı parayla 10 bin liraya 20 bin liraya yüzük, gömlek satılacak. Herkes bunu yapabilir ama milyonlar kazanan bir insan bunu yaparsa benim için çok üzücü. Eşimin ismini böyle paramparça ediyorlar, eşimi kullanıyorlar. Artık yeter." diye konuştu. 

"Muhterem Nur''un açıklamasına yanıt geldi: İstenirse telefon kayıtların da mevcuttur" haberi, 12 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Muhterem Nur''un açıklamasına yanıt geldi: İstenirse telefon kayıtların da mevcuttur haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muhterem Nur''un açıklamasına yanıt geldi: İstenirse telefon kayıtların da mevcuttur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  2. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  3. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  4. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  5. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  6. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  7. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  8. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  9. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  10. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  11. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  12. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  13. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  14. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  15. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  16. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  17. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  18. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  19. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  20. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
Politika Haberleri