''Muhteşem Showman’ Hugh Jackman geri döndü ama… Biz Logan'ı Özleyeceğiz

''Muhteşem Showman’ Hugh Jackman geri döndü ama… Biz Logan'ı Özleyeceğiz

''Muhteşem Showman’ Hugh Jackman geri döndü ... M. Güneş AktaşBaşlar başlamaz sizi şov dünyasının içine alacağını söyleyen bir film; bu iddiasını ne kadar sürdürebilir? Sonuna kadar desem…P.T. Barnum adlı kişinin hayat hikayesini biliyorsanız ya da bir şekilde duyduysanız...

M. Güneş Aktaş

Başlar başlamaz sizi şov dünyasının içine alacağını söyleyen bir film; bu iddiasını ne kadar sürdürebilir? Sonuna kadar desem…

P.T. Barnum adlı kişinin hayat hikayesini biliyorsanız ya da bir şekilde duyduysanız ve filme onun hayat hikayesini anlattığı için gidecekseniz, şimdiden söyleyeyim kandırılıyorsunuz. Film kendi hikayesini anlatmak için “Barnum'' kişisinin hayat hikayesini kullanmış. Gerçi, filmin amacı bir hikaye mi anlatmak yoksa görsel ve işitsel bir şov mu izletmek; buna karar vermek zor.

Buraya kadar okuduysanız filmin izlenmeye değer olduğunu düşünebilirsiniz. Peki, film klişelerle dolu desem… Zengin kız fakir oğlan desem… Babasının parasından ve zenginliğinden bıkmış bir oğlan var desem… Bir de hiçbir şeyi beğenmeyen bir eleştirmen desem… Bu ''desem’ler saymakla bitmez desem!

Karşımızda, sanki Yeşilçam sinemasının kötü bir melodram örneği var. Kötülük iliklerine işlemiş bir baba, zenginlerin fakirleri ezdiği bir dünya ve artık geçmişinden utanmak istemeyen bir sonradan görmenin filmi; “Muhteşem Showman''.

Aslına bakarsanız biraz önce yazdığım klişeler hayatın kaba bir kısaltılması değil mi? Hayatımızın kaba bir kısaltmasını yaparsak muhakkak bu klişelere rastlarız. P.T. Barnum kişisinin hayatında ise bunlardan çok var. Bu da bir sinema filmi için iyi bir malzeme demek. Bir anda her şeyini kaybetmesinden tutun, yaratıcı hamlelerle hayatının gidişatını değiştirmesine kadar. İşte burada devreye filmi yaratan yaratıcı zeka giriyor. (Maddi imkanları göz ardı etmeyelim) Nasıl anlattığın önemli!

İlk uzun metrajlı filmini çeken genç bir yönetmen, ara ara beraber çalışmış - müzikalde (Chicago) tecrübeli bir senaryo ekibi, kalitesini “La la land'' ile ispatlamış bir müzik ekibi, kalitesi tecrübesiyle kanıtlanmış bir görüntü yönetmeni ve son olarak nam-ı değer “Logan''…  

Daha önce profesyonel kısa metrajlı bir film bile çekmemiş genç yönetmenimiz, elindeki malzemeyi iyi tartarak filmine iddialı bir giriş yapmış. İddiayı da kazanmış. Seyircisini iyi tanıdığını belki kendisi bile bilmiyordur. Sinema perdesine yansıyan görüntü söze yer bırakmıyor. Senaryo, görsel ve işitsel şovu besliyor, ama fazlasını sunamıyor. Müzikler, filmin ismi gibi… Görüntü ise bazen görsel efektlerin azizliğine uğrasa da fazlasıyla tatmin edici.

muhtesem-showman1.jpg

Geldik nam-ı değer Logan; yani Hugh Jackman’a! Eğer siz Hugh Jackman’ın sert adam veya aksiyon filmlerindeki rollerini seviyorsanız, size kötü bir haberim var. Logan’ı daha çok özleyeceksiniz.

Muhteşem Showman, P. T. Barnum’a, hayallerine “nasıl'' gittiğinin önemli olduğunu söylüyor. Muhteşem Showman, sinemaya; ne anlattığının değil “nasıl'' anlattığının önemli olduğunu söylüyor. Muhteşem Showman, bize; neden değil “nasıl'' yaşıyorsun diyor.

Kötü anlatırsan kötü bir melodram olur, iyi anlatırsan “Muhteşem Showman'' olur.

muhtesemshowman.jpg

"''Muhteşem Showman’ Hugh Jackman geri döndü ama… Biz Logan'ı Özleyeceğiz" haberi, 17 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan ''Muhteşem Showman’ Hugh Jackman geri döndü ama… Biz Logan'ı Özleyeceğiz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Muhteşem Showman’ Hugh Jackman geri döndü ama… Biz Logan'ı Özleyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  2. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  3. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  4. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  5. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  6. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  7. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  8. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  9. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  10. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  11. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  12. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  13. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  14. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  15. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  16. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  17. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  18. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  19. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  20. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
ABC Kritik Haberleri