Müjde Ar'dan, Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan'a tepki

Müjde Ar'dan, Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan'a tepki

Müjde Ar'dan, Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğ... Erdoğan'ın Sezen Aksu şarkısıyla ilgili "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" sözlerine sanatçı Müjde Ar'dan tepki geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın camide Sezen Aksu'yu hedef alarak, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" ifadelerine sanatçı Müjde Ar'dan tepki geldi. Ar, "Cumhurbaşkanı'na hatırlatmak isterim Anayasa'nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder" dedi.

Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısında geçen, "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e” sözleri üzerinden Aksu'yu hedef alan son kişi Erdoğan oldu.

Cuma namazı sırasında cami cemaatine seslenen Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu'yu işaret ederek, "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de yayınlanan Perdenin Önü Arkası programına bağlanan sanatçı Müjde Ar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aksu ile 45 yıllık arkadaşlıkları olduğun söyleyen Ar, şu ifadeleri kullandı.

ANAYASA'YI HATIRLATTI

"Ben artık dedim burası sözün bittiği yer. Bundan daha kötü bir şey olamaz. Şöyle söyleyeyim genel olarak da söylenenleri takip ediyoruz. Durum vahim. Hatta vahimden de öte bir durumdayız. Genel olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durum olarak. Şimdi ben siyasetçi değilim. Kültür sanat insanıyım ama öncelikle Cumhurbaşkanı'na şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa'nın 64. maddesi devletin sanat ve sanatçılarını korumasını ve desteklemesini emreder.

"SIRA SANATÇILARIN DİLİNİN KOPARTILMASINA MI GELİYOR?"

Anayasa bildiğim kadarıyla 'dil kopartma' diye bir görev vermiyor, hükümete, devlete ve siyaset insanlarına. Şimdi AKP Hükümeti ise ne yapıyor bu açık hükme rağmen, yıllardır sanatçılara baskı yapıyor, sanat eserlerine sansür uyguluyor. Hatırlarsınız, Kars'taki heykel yıkımı. Hepimiz bağırdık, çağırdık, itiraz ettik. Ama sonunda patır kütür bu heykeli 'ucube' dediler yıktılar. Merak ediyorum. Bundan sonra sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?

"TARİKATLARA VERİLİYOR O GÖREV"

Böyle bir ifade nasıl kullanılır? Nasıl bunu hayal edilebilir, bir kavram halinde insan benimser. Şimdi bana sorarsanız karma karışık şeyler devreye giriyor. 'Sanatçıların dilinin koparılması' Tarikatlara veriliyor o görev. Ben o akşam Sezen'le beraberdim. Evdeydik. Kapıya geleceğiz dediler. Geldiler. Gelecek ekip 10 kişi için izin almış. Polis Kanlıca meydanına sürükledi.

'Korktunuz mu?' derseniz, biz korkmadık. Zaten korkan insandan Sezen Aksu falan olmaz. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz.

Dil koparma meselesi bir de bunun bizzat camide dile getirilmesi, bir de oradan tarikatlara görev olarak verilmesi korkunç bir tehdittir ve tehlikedir. Bu direkt olarak halkı sanata, sanatçıya karşı kışkırtmaktır. Biz vazgeçmeyiz. İşimizi yapmayı seviyoruz ama şu unutulmamalıdır ki özgür ve özerktir. Kimsenin tarihi ile sanat falan yapılmaz."

"Müjde Ar'dan, Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan'a tepki" haberi, 22 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Müjde Ar'dan, Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan'a tepki haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müjde Ar'dan, Sezen Aksu'yu hedef alan Erdoğan'a tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  2. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  3. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  4. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  5. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  6. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  7. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  8. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  9. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  10. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  11. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  12. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  13. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  14. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  15. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  16. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  17. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  18. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  19. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  20. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
Kültür Sanat Haberleri