Mülkiyelilerin İnek Bayramı güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi

Mülkiyelilerin İnek Bayramı güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi

Mülkiyelilerin İnek Bayramı güvenlik gerekçe... Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin gelenekselleşen İnek Bayramı, üniversite idaresi ve tehditler nedeniyle etkinliğin bileşenleri tarafından iptal edildi.

Mülkiyeli öğrencilerin yaklaşık 100 yıldır düzenlediği, Cebeci halkının da katıldığı etkinlik son dönemde çeşitli engellemelere ve hedef göstermelere maruz kalmıştı. Etkinlik, geçtiğimiz yıl "İnek Duası" bölümünün "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" gerekçesiyle yargıya taşınmıştı. Bazı öğrenci toplulukları da bayramın simgesi ‘imam’ figürünün dini değerlere saygısızlık olduğunu savundu.

"Can güvenliğinin sağlanmayacağı noktaya geldi"

Konuya ilişkin Festival Komitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akademik takvimde 11-12 Mayıs tarihlerinde yer alan İnek Bayramı'nın yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 15-16 Haziran tarihlerinde yapılması planlanmıştı. Üniversite yönetiminin İnek Bayramı festival üzerindeki yıllardır süregelen sistematik baskı ve tehditleri tüllabın can güvenliğinin sağlanamayacağı noktaya gelmiştir. Bu sebeple İnek Bayramı'nın tüm bileşenlerinin ortak kararıyla belirtilen tarihlerde yapılacak olan İnek Bayramı iptal edilmiştir."

S"iyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı’nın gölgesi düşmektedir"

Mülkiyeliler Birliği'nin karara tepki açıklamasında İnek Bayramı'nın bir öğrenci festivalinin veya bahar şenliğinin ötesinde, bir demokrasi sembolü olduğu vurgusu yapılarak şu sözler kullanıldı:

"Özellikle 2016’dan beri İnek Bayramı’nın üstüne iktidarın, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün ve aslında öğrencilerinin yanında olması beklenen ama bu beklentiyi hep boşa düşüren Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı’nın gölgesi düşmektedir. Kendileri de bu okulda öğrenci olmuş SBF yöneticileri, kendi öğrenciliklerinde güldükleri, eşlik ettikleri, alkışladıkları ‘imam’ın, ‘İnek Duası’nın, ‘çamurların’ ve ‘fermanlar’ın insanların inançlarıyla ve memleketin selametiyle bir ilgisi olmadığını aslında gayet iyi bilirler"

"En çok kahkahadan korkmasıdır"

İnek Bayramı’nın "güvenliğin sağlanamayacağı" gerekçesiyle yasaklamanın, öğrencilerin dekanlık tarafından tehdit edildiği anlamına geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bir fakülte öğrencilerinin güvenliğini sağlamaktan mesuldür. İnek Bayramı’nı yasaklamak, Rektörlüğün, öğrencilerin ve mezunların bir araya gelmesini engelleyerek muhalefeti engelleme derdini, iktidarın İnek Bayramı’na yönelik algı operasyonunu, Mülkiye öğrencilerinin ‘tehdit unsuru’ olarak kodlanmasını kabul etmektir. Ardında yatan asıl neden birbirine eklemlenen bu iktidar bloklarının ifade özgürlüğünden, eleştiriden, protestodan ve en nihayetinde en çok kahkahadan korkmasıdır" denildi.

TIKLAYIN | "İlber Ortaylı, sarığı ve cübbesiyle İnek Bayramı'nda 'ferman' okuduğunda, kimse çıkıp 'dinimizle, sarıkla dalga geçiliyor' diye haber yapmamıştı!"

"Mülkiyelilerin İnek Bayramı güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi" haberi, 03 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Mülkiyelilerin İnek Bayramı güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mülkiyelilerin İnek Bayramı güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  2. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  3. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  4. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  5. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  6. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  7. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  8. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  9. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  10. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  11. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  12. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  13. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  14. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  15. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  16. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  17. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  18. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  19. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  20. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
Türkiye Haberleri