Mültecilere yardım eden Hollandalı uzmanlara saldırı

Mültecilere yardım eden Hollandalı uzmanlara saldırı

Mültecilere yardım eden Hollandalı uzmanlara... Deniz yoluyla Yunanistan'ın Midilli adasına geçen mültecilere yardım amacıyla bölgede bulunan bir grup Hollandalı sosyal hizmet uzmanı, aşırı sağcı göçmen karşıtlarının saldırısına uğradıklarını söyledi.BBC Türkçe'nin...

Deniz yoluyla Yunanistan'ın Midilli adasına geçen mültecilere yardım amacıyla bölgede bulunan bir grup Hollandalı sosyal hizmet uzmanı, aşırı sağcı göçmen karşıtlarının saldırısına uğradıklarını söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Hollandalı yardım ekibi, can güvenliği bulunmadığı için yardım faaliyetlerini durdurarak, gizli bir yerde saklanıyor. Geçen hafta sonu deniz yoluyla Türkiye'den Ege adalarına yönelik mülteci akının artması üzerine, Midilli adasındaki gerginlik yeniden tırmanışa geçti. Hollanda merkezli Stichting Bootvluchteling (Tekne Mültecileri Yardım Vakfı) çalışanları da, mülteci karşıtı grupların hedefi oldu.

Salı günü Hollanda Radyosu NOS Radio 1'e konuşan bir sosyal hizmet uzmanı, mülteci kamplarındaki meslektaşlarının tahliyesi sırasında 'pusuya düşürüldüklerini' söyledi.

Güvenlik nedeniyle ismini vermeyen Hollandalı yardım görevlisi, araçlarının önünü kesen aşırı sağcı grubun, kendilerine çelik borularla saldırdığını ve otomobillerini tahrip ettiğini anlattı.

Midilli adasının, yardım kuruluşları ve sosyal hizmet uzmanları için güvenli olmadığını belirten Hollandalı görevli, şunları söyledi:

"Kontrolü elinde tutan bir grup sağcı aşırılık yanlısı var. Hem mültecilere, hem sosyal hizmet uzmanlarına hem de gazetecilere karşı barikatlar oluşturuluyor ve şiddeti eskisinden çok daha hedefli bir şekilde kullanıyorlar."

Hollandalı yardım görevlisi, polisin, bu durumla başa çıkamayacağını söylediğini belirterek, "Çünkü polisin müdahale edebilecek yeterli insan gücü yok. Bu nedenle aşırı sağcı grup daha özgür haraket ediyor" dedi.

Hollandalı sosyal hizmet uzmanı, ada halkının tepkisini de anlayışla karşıladığını belirterek, yerel nüfusun uzun zamandır ciddi sorunlar yaşadığını anlattı. Altı yıldan bu yana Avrupa'nın harakete geçmediğini ve hiçbir sorumluluk almadığını vurgulayan yardım görevlisi, "Adalılar muazzam bir merhamet ve dayanışma gösterdiler. Saldırılar küçük bir gruptan geliyor" diye konuştu.

Stichting Bootvluchteling çalışanları, adadaki yardım kuruluşların hiçbirisinin görev yapamadığını vurgulayarak, "Korkunç bir durum var. Moria kampı, tüm insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir yer. Tıbbi bakım yok, yiyecek az, refakatsiz çocuklara yardım edilemiyor. Bu böyle devam edemez" dedi.

Midilli'de yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli Moria kampında şu anda 20 bin kişi yaşıyor. 6 yıldır tüm uyarılara rağmen iyileştirme yapılamadığı gerekçesiyle geçen haftalarda hem mülteciler hem de ada halkı durumu protesto etmişti.

Son günlerde Türkiye üzerinden dadalara geçmek isteyenlerin sayısının yeniden artması üzerine, ada sakinleri göçmen teknelerini engellemeye çalışıyor.

"Mültecilere yardım eden Hollandalı uzmanlara saldırı" haberi, 03 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Mültecilere yardım eden Hollandalı uzmanlara saldırı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mültecilere yardım eden Hollandalı uzmanlara saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Dünya Haberleri