Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -5- Kokainin rotasını takip için konteynere GPRS koyulmuş

Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -5- Kokainin rotasını takip için konteynere GPRS koyulmuş

Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Tü... ''Burada yapılan ayrıntılı aramada muz kolileri arasındaki çantalar ve boks torbaları içinde 1 ton 300 kilo kokain ele geçiriliyor''

Yakalanan uyuşturucu miktarı 61 kilogram. Az gibi görülebilir ama başka bir olay var.

Muz kolileri içerisinde saklanmış 52 paket içinden çıktı bu uyuşturucular. Alıcı ve gönderici bilgilerini vermeden önce yine aynı limanda yakalanan rekor miktardaki kokainden tekrar bahsetmek zorundayım.

Zira yazı konumuz yine aynı isimlere çıkıyor.

Hatırlarsanız Ekvador Puerto Bolivar Limanı'ndan yola çıkan Liberya bayraklı gemide "uyuşturucu var" diye ihbar gelmişti. Bunun üzerine geminin liman sahasına girdiği andan itibaren yani 16 Haziran 2021 günü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ekipleri, konşimentosunda 21 ton muz beyan edilen konteyneri, X Ray cihazında kontrole sokuyor.

Konteynerde kuşkulu ağırlık tespit edilince bu sefer narkotik köpeği ile de inceleme yapılıyor. Narkotik köpeği de tepki verince bu sefer konteyner arama hangarına alınıyor. Burada yapılan ayrıntılı aramada muz kolileri arasındaki çantalar ve boks torbaları içinde 1 ton 300 kilo kokain ele geçiriliyor.

Bakın bu miktar bir seferde yakalanan en büyük miktar.

Aynı zamanda Türkiye'de binlerce operasyon sonucu yakalanan kokain miktarı yaklaşık 1,5 ton. Yani Mersin'de tek seferde neredeyse bir yılda yakalanan kokain ele geçirildi.

Uyuşturucu kaçakçıları işi sağlama almak, kokainin rotasını takip etmek için konteynerin orta kısmına 2 adet uydu takip sistemi GPRS cihazı koymuş.

1 ton 300 kilo kokainin içinde bulunduğu muzun ithalatçısı Mersin Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Öz Şimşekler Gıda adlı bir firma. Malın göndericisi RASTODER Slovenya merkezli gıda şirketi. Muzların markası DERBY. Çıkış limanı ise Ekvador.

Mersin Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren şirketin sahipleri Nimet Ş., Halil İbrahim Ş. ile Mesut S., Rojbin S. ve Erdal Ş. yakalandı.

Yazı konusu olan ve yeni yakalanan kokain ile bağlantısına gelince...

Yakalanan 60 kiloya ait bilgilere ulaştım.

Konteyner numarası SZLU 916659-3.

Gemi adı MSC NAISHA III Gemisi.

Liberya Bandıralı kokainlerin çıktığı muzları gönderen firma NoboaTrading CO.

Çıkış ülkesi Ekvador-Guayaquil limanı.

Alıcı Öz Şimşekler Gıda!

Yani daha önce yakalanan 1,3 ton kokainin geldiği firma. Firma halen iş yapmaya devam ediyor. Meğer daha önce tutuklanan Nimet Ş.'nin oğlu B.Ş. aynı şirket üzerinden bu işi devam ettirmiş. Şimdi o da yakalanan kokain operasyonunun sonucunda tutuklandı. Bu olayın dosyası da 1.3 ton operasyon dosyası ile birleştirildi.

Akıl alır gibi değil. Bütün aile efradı Türkiye'nin en büyük miktarlı kokain yakalaması nedeni ile tutuklu olacak, sen aynı şekilde iş yapmaya devam edeceksin.

Tam da bu yüzden kafamda oturmayan kısımlar var.

Ayrıca firmanın Serbest Bölge üyeliği de devam ediyor. İddiaya göre işleri oğul değil bir başkası idare ediyor. Hatta Ekvador Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün ve Mersin Narkotik'in başarılı operasyonları sonrasında bu rotayı kullananlar çözüm yolları aramaya başladılar.

HalkTV'de program arkadaşlarım ile birlikte Mersin'in borçsuz belediyesi Mezitli Belediyesi'ne bir söyleşi için gittik. Söyleşi sonrası fırsat bu fırsat diyerek Timur Soykan ile birlikte muz üreticilerini ve ithalatçılarını gezdik.

Duyduklarımız karşısında kulaklarımıza inanamadık.

Mersin'de bazı Büyükelçilik temsilcileri ile birlikte yurt dışından gelen sözde muz satıcıları Mersin'de yerleşik muz ithalatçılarını geziyorlar. Bir esnaf bu durumdan şüpheleniyor ve kendisine gelen kişileri araştırıyor. Söylediklerinin doğru olmadığı sonucuna ulaşıyor. Bahse konu gelen firmanın kayda değer bir muz ticareti yok. Tahmin ve iddialar, durumu kontrol etmek için gelen kişiler olduğu yönünde.

Artık işleyişler de değişti

Yurt dışı firmaları Mersin'deki alıcıları yurt dışı merkezli şirketler olarak gösteriyor. Mesela ETC (GENERATIONS) alıcısını Extra Golden Fruit CO olarak değiştirdi. Daha önce de birçok kez kokain yakalanan muzların göndericisi S.M. da alıcısını Calfux SA olarak değiştirmiş. Yine S. M.'nun zaman zaman kullandığı Panama merkezli bir başka şirket daha var. Lefinar S.A.

Bunun yapılma sebebindeki amaç herhangi bir yakalama durumunda Türkiye'de bulunan kişilere yansımaması. Yakalandığında yurt dışı firma yakalatmış olacak. Yakalanmaz ise yurt içi firmalara fatura edilecek iddiası var. Üstelik kokain yakalanması durumunda gümrük ve narkotik muhatap bulamayacak, perde arkası aydınlatılıncaya kadar da asıl sorumlular delilleri karartacak, değiştirecek ve belki de yurt dışına kaçacak.

Elbet bunları resmî kurumlarda biliyor ve takip de ediyordur.

Ancak ülkemizi yolgeçen hanı gibi gören bu uyuşturucu madde tacirlerine karşı mücadele kararlı şekilde devam etmeli. Yalnız bu yakalanan uyuşturucu maddelerin arkasında bulunan asıl kişiler, yurt dışı bağlantıları deşifre edilmeli.

Yurt dışı yasağım olmasa yurt dışına çıkıp bu kartelleri ve bağlantılarını araştırıp rota üzerindeki tüm istasyonları araştırmak istiyordum.

İlk önce de Kolombiya'dan Türkiye'ye gelmek üzere olan ve yakalanan kokainin izini sürmek ile başlayacaktım.

Şimdilik buradan bağlantıları ve ilişkileri çözmekle yetineceğiz.

Fakat sorun şu... Türkiye uyuşturucu kaçakçıları için bir üs haline gelmiş durumda. Ne olursa olsun da bundan vazgeçmiyorlar. Türkiye'den de iş birliğine girenler var, yurt dışında da yönlendirenler var.

Mesele bunlara müsaade edilip edilmeyeceğidir.

(Devam edecek.)

"Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -5- Kokainin rotasını takip için konteynere GPRS." haberi, 05 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -5- Kokainin rotasını takip için konteynere GPRS.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Ağırel yazdı: Uyuşturucu kıskacında Türkiye -5- Kokainin rotasını takip için konteynere GPRS.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  2. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  3. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  4. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  5. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  6. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  7. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  8. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  9. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  10. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  11. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  12. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  13. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  14. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  15. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  16. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  17. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  18. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  19. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  20. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
Türkiye Haberleri