Murat Kurum'dan "mal varlığı" açıklaması: Mal varlığımız helaldir

Murat Kurum'dan

Murat Kurum'dan "mal varlığı" açıklaması: Ma... AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, mal varlığıyla ilgili “Mal varlığımızla ilgili bir endişemiz de yok. Anamızın ak sütü ne de olsa mal varlığımız da bu şekilde helaldir." dedi.

Kurum, KRT canlı yayınında yerel seçimle ilgili soruları yanıtladı. Anketlerde 1,5-2 puan önde olduklarını söyleyen Kurum,  üstüne koya koya gittiklerini söyledi.

YRP AÇIKLAMASI

Yeniden Refah Partili seçmenlerin seçime olan etkisinin sorulması üzerine Kurum, YRP'li seçmenin oyları böleceğini düşünmediğini söyleyerek, "Çünkü sandığa gittiğinde bugüne kadar yaşamış olduğu ki rahmetli Erbakan Hoca'mızın hayaliydi İstanbul, bu hayali gerçekleştirmek ve yine onun hayalleri peşinden koşan bir iradeyi desteklemek Yeniden Refah Partili seçmenimizin isteyeceği bir iştir." ifadelerini kullandı. 

"Dolayısıyla bugün anketler öyle söyler, böyle söyler ama sandığa gittiğimizde ben Yeniden Refah Partili seçmenimizin bu iradeyi ortaya koyan taraftan yana tavır alacağını düşünüyorum, bunu böyle hissediyorum, sahada da aslında gördüğümüz bu." diyen Kurum, şunları söyledi:

"Yani orada bizim şahsımızla ilgili bir eleştiri yok, parti aday çıkarmış o adayla alakalı tabii ki onlar da kendi adayları noktasında düşüncelerini dile getiriyorlar ama işin sonunda, '31 Mart'ta verdiği oy nereye yarayacak?' bunu düşünecektir seçmenimiz çünkü bilinçlidir, bu dava uğruna mücadele etmiş insanların topluluğudur."

"YEREL SEÇIMDE BIZ EKONOMIK GÜNDEMI OYLAMAYACAĞIZ KI"

Muhalefetin sürekli ekonomik gündemle siyaset yapmaya çalıştığını dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

"Yerel seçimde biz ekonomik gündemi oylamayacağız ki. Anlatacakları bir şey olmadığı için yani yaptıkları, şu geriye 5 yılda baktığınızda verdikleri vaatleri gerçekleştirmemişler. Bırakın gerçekleştirmeyi, verdiği vaadi hatırlamayan bir belediye başkanından bahsediyoruz. Dolayısıyla burada anlatacağı bir iş yok, eser yok, hizmet yok. Ne yapacak? 'Gündemi algı çalışmalarıyla, yine perdeleme çalışmalarıyla farklı alanlara çekelim.' Burada yerel seçimde emekli maaşını biz oylamıyoruz veya ekonomik şartları da oylamıyoruz. Bunun seçimi genel seçim. Mayısta Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Yüzyılı'nda yeniden cumhurbaşkanı olarak seçildi. 5 sene, 2028'e kadar da bu görevi orada devam edecek. Bu süreçte ekonomiyi düzeltecek olan varsa eğer 22 yıldır yapılan bu hizmetleri yapacak bir irade varsa eğer yine AK Parti, Cumhur İttifakı iradesi."

FINANSMAN AÇIKLAMASI

Vaatleri için gerekli finansman konusuna değinen Kurum, "İBB 7 milyar dolarlık bir bütçeye sahip aslında konsolide bütçeye baktığınızda 500 milyarı buluyor iştirakleriyle ama bu konsolide bütçe. Burada 7 milyar dolardan 5 yılda hesapladığınızda 35 milyar dolar para eder. Bunun yaklaşık 65-70'ini yatırıma ayırdığınızda zaten bu projelerin neredeyse yarısı buradan çıkıyor. Eğer siz İstanbul'un kaynağını İstanbul'a harcarsanız, reklama, algıya değil, 2 günlük konsere 550 milyon lira değil, 'İsrafı bitirdik.' deyip, tabelalara 350 milyon lira ayırmazsanız veya o balya balya paralarla kendi geleceğinizi inşa etmezseniz yüzde 50'si kendi bütçesinden çıkıyor. Burada anlaştık yani rakamlar ortada." şeklinde konuştu

"50 BIN OLSAYDI KÖTÜ MÜ OLURDU?"

Kurum, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi o kaynakları deprem dönüşümüne harcasaydı, reklam bütçesine deprem bütçesinin 2 katı değil de orada o parayı deprem bütçesine ayırsaydı, deprem dönüşümü yapsaydı, 5 bin 489 olmasaydı da 50 bin olsaydı kötü mü olurdu? İyi olurdu tabii ki. Biz de derdik ki, 'Aferin, yapmış, tebrik ediyoruz.' Bu yüzden, burada hamaset siyaseti yapamayız, algıyla bu işleri, depremi engelleyemeyiz, ulaşımı çözemeyiz. O yüzden, biz bu iradeyi dört koldan siyaset üstü göreceğiz ve ülkenin milli güvenliği olarak değerlendirip, ona göre hareket etmek zorundayız."

İstanbul'da 250 bin araçlık otopark yapacaklarını ve bu otoparkların afet durumunda aynı zamanda toplanma alanı vazifesi göreceğini belirten Kurum, ilk yarım saat İSPARK'ların herkese ücretsiz olacağını söyledi."

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Kurum, "Kanal İstanbul'un yapımına devam edilecek mi?" sorusu üzerine İstanbul'un gündeminde deprem endişesi, ulaşım çilesi, sosyal adaletsizlik, huzursuzluk, güvensizlik ve sokak hayvanları problemi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şimdi bu endişeleri ortadan kaldırmadan, deprem riski bu kadar önemliyken, ulaşım çilesi bu kadar sıkıntılıyken biz gündemimize Kanal İstanbul'u alamayız. Çok net söylüyorum; bizim gündemimizde değil. Gündemimizde olmamasına rağmen maalesef bu kurgu üzerinden sürekli pişirip pişirip önümüze Kanal İstanbul'u getiriyorlar. Başka ne dememiz lazım?"

İstanbul'da olası bir afet durumunda afet yönetim planı çerçevesinde tek bir merkezden süreci yönetmek istediklerini anlatan Kurum, bu kapsamda, deniz ulaşımını iki katına çıkaracaklarını, afet ulaşım yolları ile bazı noktalara erişebilmek için ise 65 yeni helikopter pisti yapacaklarını bildirdi.

"OLMADIK HAYALLERIN PEŞINDEN KOŞAMAZSINIZ"

Kurum, kariyer planlarıyla ilgili soruya, şöyle yanıt verdi:

"Benim için kariyer hedef; milletimiz beni nerede görmek istiyorsa oraya gitmek ve orada bana üstlenen vazifeyi yerine getirmektir. Siz olmadık hayallerin peşinden koşamazsınız. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş, bunlar da öyle. İş yapmayacaksın, eser üretmeyeceksin, hizmet yapmayacaksın, İstanbul'un kaynaklarını kendi geleceğin için kullanacaksın sonra bir yerde geleceksin cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, öbür tarafta '81 ile gideceğim, İstanbul'un selinde, yağmurunda, karında burada olmayacağım. Nerede olacağım?' Anlayışa bakar mısın? Biriniz yönetemediniz, çoklu yönetim sistemine mi geçtiniz?"

Adaylığı sürecinde iktidar gücünü kullanması yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Kurum, İstanbul'un Türkiye'nin lokomotif şehri olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ben İstanbul'un gücünü kullanacağım. Hangi bakanlıktan ne almam gerekiyorsa onu alıp koparıp geleceğim. Peki biz bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızla istişare etmeyelim mi? Gidip yabancı büyükelçilerle mi istişare edeceğiz. Bakanlık dönemimde 81 ilin belediye başkanı geldiğinde her türlü istişareyi yaptık. Antalya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'na sorun. Bizim kimseyle bir zorumuz yok. Biz devlet için yapıyoruz. Ama sen, devletin seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret edersen, kendini darı ambarında görürsen yapamazsın."

MAL VARLIĞI AÇIKLAMASI

Kurum, mal varlığı hakkındaki soru üzerine, "Ankara'da bir tane evim var. İstanbul'da bir tane evimiz var. Bir tane de yine kayınpederlerin oturduğu Bahçelievler'de bir evimiz var. Bir tane arabamız var. Biraz paramız, biraz da borcumuz var. Mal varlığımızla ilgili bir endişemiz de yok. Anamızın ak sütü nasılsa mal varlığımız da bu şekilde helaldir." dedi.

TIKLAYIN-Tunç Soyer mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Mansur Yavaş, mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

TIKLAYIN-Murat Kurum mal varlığını açıklayacak mı?

 

"Murat Kurum'dan "mal varlığı" açıklaması: Mal varlığımız helaldir" haberi, 20 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Murat Kurum'dan "mal varlığı" açıklaması: Mal varlığımız helaldir haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Kurum'dan "mal varlığı" açıklaması: Mal varlığımız helaldir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:26 Mersin toprak kaydı: İş makinesi kazasında bir işçi hayatını kaybetti
  2. 00:24 İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
  3. 00:22 Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
  4. 00:16 Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
  5. 00:15 Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
  6. 00:11 Özgür Özel: "İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
  7. 00:06 Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
  8. 00:06 Dervişoğlu’ndan ilk açıklama: "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
  9. 00:04 İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
  10. 00:01 Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
  11. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  12. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  13. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  14. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  15. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  16. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  17. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  18. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  19. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
  20. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Politika Haberleri