Murat Muratoğlu: Bütün ülkede gaz çıksa ne fayda?

Murat Muratoğlu: Bütün ülkede gaz çıksa ne fayda?

Murat Muratoğlu: Bütün ülkede gaz çıksa ne f... ''Ülkede satılacak pek bir şey kalmayınca şimdi de Hazine arazilerine geldi sıra''

İlk “doğalgaz bulduk” müjdesinden sonra herhalde 50 kere zam yapılmıştır. Şahsen 25'ten sonra saymayı bıraktım…

Dediklerine göre gelecekte hep kralız zaten… Az sonra… İki-üç ay sonra… Bu yaza… Yıl bitmeden… Gelecek yıla…  Biraz daha sabredin o iş tamam!

Güzel haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi.

Kendisi, “Türkiye'deki her bir vatandaşa 2023'ün ilk çeyreğinde Karadeniz'de çıkarılan gazın kendi mutfaklarında açtıkları zaman yakacakları gaza dönüşeceği müjdesini bir kez daha vermek istiyorum” dedi. Belli ki bir kez daha gaz alma hikayesi

Yıllar boyunca o kadar çok müjde verildi ki, hepsi fos çıktı! Zor oluyor tabii insanın inanması… Mutfağa gelen bu doğalgaz faturaları kısar mı?

O tarihe kadar çakmak gazı olarak kullansak bile yeter de artar ama neden sadece mutfak? Kombiye ulaşmıyor mu bunun menzili?

Millet yiyecek alamadığı için gıda takviyesi olarak gaz mı çekecekler içlerine? Mutfaklar zaten boş, sadece hava gazı olacak bu gidişle…

Sırf seçime yetiştirmek içinse bu acele tarih verme, ben razıyım yine… Yerli gazımız tüplerde… Güzel slogan oldu bu minvalde…

Sanayiye verilen doğalgazda yıllık zam oranı yüzde 552, elektrik üretiminde kullanılanda ise yüzde 637 seviyesinde… Ya doğalgaz bulmasaydık Karadeniz'de?

Bulunan gaz ekonomik boyut kazanana kadar Türkiye'nin ekonomisi buharlaşıp gaz hale gelmezse, o zamana kadar dayanabilirse gayet iyi tabii…

Hani eksenler kayıyordu, dönem değişiyordu ya… Türkmenistan'da 12.1 trilyon metreküp, İran'da 34 trilyon metreküp, Nijerya'da 5.3 trilyon metreküp, Cezayir'de 4.5 trilyon metreküp kanıtlanmış, üretilebilir doğalgaz rezervleri var. Pek de zengin ülkeler sayılmazlar.

Bizde bulunan ne kadar? Yaklaşık 540 milyar metreküplük rezerv… İyi güzel de Türkiye'nin kaderini değiştirmek için biraz az değil mi?

Size şöyle anlatayım, bırakın Karadeniz'de doğalgaz membaını, bütün ülkede kazmayı vurunca doğalgaz fışkırsa mevcut yönetim sistemiyle kimse göremez fayda…

Başkanlık sistemi “hız” demekti… Nerede hızlı gideceğini söylemedi. Aslında tam da dediği gibi ülke gerçekten de çok hızlı fakirleşti… Bir dahaki sefere iyice dinle de ben yanlış anladım deme!

Yasama, yürütme, yargı mevcut düzende aynı kişide… Bir kişiye bütün yetkileri verince… Ekonomi taklaya geliyor işte… Hala neyin ısrarındalar?

Devlet malı aynı zamanda partinin malı… Hani sıkça bürokrasiden şikâyet ediliyor ya, ortada bürokrat falan kalmadı… Onların yerine parti tarafından atanmış memurlar görev aldı.

Oysa ne de güzel anlatıyorlardı… Türkiye'yi yükseltecek stratejileri, politikaları… Büyümenin coşacağını, cazibe merkezi olacağımızı… Ülkeye para yağacağını, ihracatın patlayacağını, enflasyon canavarını nasıl boğacağımızı…

Ülkede satılacak pek bir şey kalmayınca şimdi de Hazine arazilerine geldi sıra… O doğalgaz kalacak mı bakalım Türkiye'nin cüzdanında… Yoksa satılır mı yandaşa?

"Murat Muratoğlu: Bütün ülkede gaz çıksa ne fayda?" haberi, 31 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Murat Muratoğlu: Bütün ülkede gaz çıksa ne fayda? haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Muratoğlu: Bütün ülkede gaz çıksa ne fayda? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  2. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  3. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  4. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  5. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  6. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  7. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  8. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  9. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  10. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  11. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  12. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  13. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  14. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  15. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  16. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  17. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  18. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  19. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  20. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
Ekonomi Haberleri