Murat Yüzbaşı hala adalet arıyor!

Murat Yüzbaşı hala adalet arıyor!

Murat Yüzbaşı hala adalet arıyor! Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yaparken FETÖ’nün Atabeyler kumpası nedeniyle tutuklanan ve aylarca cezaevinde yatan yüzbaşı murat eren...murat eren...

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yaparken FETÖ’nün Atabeyler kumpası nedeniyle tutuklanan ve aylarca cezaevinde yatan yüzbaşı Murat Eren’in hukuk mücadelesi sürüyor. Adalet Bakanlığı, yarınki davaya aylardır beklenen yanıtını gönderirse Eren ilk kez savunma yapacak. Yanıt gelmezse 13 yıllık adalet arayışı daha da uzayacak.

FETÖ’nün TSK’ye kurduğu Atabeyler kumpası davasında sanık olan Murat Eren’in hukuk mücadelesi bitmedi. Yarın görülecek duruşmada Adalet Bakanlığı’nın aylardır gelmeyen yanıtı bekleniyor.

Barış Terkoğlu'nun haberine göre; Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapan Pilot Yüzbaşı Murat Eren, 2006 yılında Atabeyler kumpasıyla hedef alınmıştı. İsimsiz bir ihbar postası ile başlayan operasyonun sonunda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a suikast, örgüt üyeliği, devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak, izinsiz patlayıcı madde bulundurmakla suçlandı, tutuklandı.

Örgüt ve suikast suçlamalarından beraat eden Eren, diğer suçlamalardan aleyhindeki delillerin sahteliği kanıtlanmış olmasına rağmen ceza aldı. Eren hakkında iddianame bile düzenlenmeden YAŞ kararıyla ordu ile ilişiği kesildi.

FETÖ’den atıldılar

Kumpas davalarında ilk hapsedilen subay olan Eren, üç kez tutuklanıp bırakıldı. Toplam dört sene cezaevinde kaldı. Eren aleyhinde karar veren savcı ve hâkimler FETÖ bağlantıları nedeniyle meslekten atıldı. Eren, 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay sonra, 17 Ağustos 2016 tarihinde infazı durdurularak serbest bırakıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi 20 Aralık 2016 tarihinde Eren’in yeniden yargılanmasına karar verdi. Ancak buna rağmen üç yıldır duruşma günü vermedi. Buna ek olarak mahkemeler arasındaki yetki karmaşası da bitmedi. Askeri mahkemeden aldığı ceza için de verilen yargılamanın yenilenmesi kararı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Bu mahkeme de yetkisiz olduğu gerekçesiyle yargılama yapmayı reddetti. Adalet Bakanlığı’na “kanun yararına bozma” istemiyle gönderilen dosyaya bakanlıktan da bir türlü yanıt gelmedi. 13 yıldır adalet arayan Eren’in duruşması yarın. Bakanlıktan beklenen yanıtın gelmesi durumunda Murat Eren yeniden yargılamada ilk kez mahkeme önüne çıkarak savunma yapacak. Yanıtın gelmemesi 13 yıllık adalet arayışını daha da uzatacak.

TSK’ya dönmek istiyor

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordudaki pilot açığını konuşurken pilotları eğiten Murat Eren görevine dönmek istiyor. Eren, cezaevinden çıktığı gün şunları söylemişti:

“Vatansever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabii ki vatan bize ‘gel şu görevi yap’ derse kabul ederim. Ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hâlâ devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk’ün askeriyim.”

"Murat Yüzbaşı hala adalet arıyor!" haberi, 01 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Murat Yüzbaşı hala adalet arıyor! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Murat Yüzbaşı hala adalet arıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  2. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  3. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  4. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  5. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  6. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  7. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  8. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  9. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  10. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  11. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  12. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  13. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  14. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  15. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  16. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  17. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  18. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  19. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  20. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
Politika Haberleri