Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum her alanda kutuplaştı"

Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum her alanda kutuplaştı

Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum h... Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Toplum her yönden kutuplaşma yaşıyor. Ancak bu durumu, bölgesel kültürümüzün getirdiği sorumlulukla aşabiliriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziantep'teki programı çerçevesinde Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası'na bir ziyarette bulundu.

dervisoglu-kapak6.jpg

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Ünal Akdoğan ile bir araya gelen Dervişoğlu, kente ilk kez gelmediğini ve burayla bir gönül bağı olduğunu ifade ederek, ‘’Özellikle esnafla ilgili teşkilatlara gittiğimde bu sıcaklığı hep hissediyorum. Dolayısıyla böyle durumlarda aslına bakarsan duygulanıyorum. Çünkü gönüllerde ve hafızalarda doğru iz bırakmış olmak şereflerin en büyüğü benim açımdan," ifadelerini kullandı.

dervisoglu-kapak1.jpg

‘’TÜRKİYE’DE SORUNLAR KONUŞULMUYOR.’’

Türkiye’de uzun bir zamandır sorunların konuşulmadığına dikkat çeken Dervişoğlu;
‘’Türkiye’de problemler konuşulmuyor. Konuşulup tartışılmadığı için de yapılması icap eden işler doğru bir şekilde gerçekleştirilemiyor. Kurulan hayaller, ulaşılmak istenen hedefler de tartışılmadığı için düşünceden eyleme dönüştürülmüyor. Onun için bir konuşan toplum olmak, fikir alışverişinde bulunmak, insanların birbirleriyle olan tartışmalarından fakat uygar ölçüler içerisinde yaşanmış tartışmalarından doğru sonuçlar çıkarmak mecburiyetindeyiz," diye konuştu.

’TOPLUM HER ALANDA KUTUPLAŞTI’’

Toplumdaki kutuplaşmanın altını çizen Dervişoğlu, ‘’Toplum her alanda kutuplaştı. Bu kutuplaşmayı ama bölgesel kültürümüzün üzerimize yüklediği sorumlulukla bertaraf edebiliriz. Gaziantep'in meselelere bakışı farklıdır, Kilis'in bakışı farklıdır; öğleden sonra gideceğimiz Kahramanmaraş'ın bakışı farklıdır. Ama hepimizin vazgeçemeyeceği bir şey var; o da Türk milletine duyduğumuz mensubiyet, bayrağımızın üzerimize yüklediği mesuliyet, şeref ve onur, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü. Bunlar geleceğimiz açısından tartışılmaması icat eden konular. Herkesin bu ülkede bu müşterek çevresinde toplandığına inanıyorum," ifadelerini kullandı.

dervisoglu-kapak2.jpg

‘’MAKULÜ BULABİLMEK İÇİN MAKBUL BİR ÜSLUP KULLANACAĞIZ.’’

Türkiye’nin sorunlarının çözümsüz olmadığını ifade eden Dervişoğlu; İYİ Parti’nin nasıl bir muhalefet anlayışı içinde olduğunu şu sözlerle söyledi:

‘’Yaşadığımız tüm olumsuzlukları geride bırakmayı hamdolsun biliyoruz. Dolayısıyla bu toplumu kutuplaştırmak yerine kucaklaştırmak, kavga ettirmek yerine doğrularla buluşturmak için çaba sarf edeceğiz. Burada da her zaman olduğu gibi makulü bulabilmek için makbul bir üslup kullanacağız. Farkımızı fark ettireceğiz. İnşallah Anadolu'nun her yerine gidiyoruz. Bütün olumsuzluklarla mücadele ediyoruz. Siyasetçinin, ifade ettiniz sorunları seslendirmek gibi bir sorumluluğu vardır. Türkiye'nin neresinde hangi dert var ise arkasında durduğumuz mikrofondan o derdi konuşacağız, o derdin çözümlerini konuşacağız. Yapay gündemlerle asla meşgul olmayacağız. Düşmanca bir dil kullanıp, kuru bir muhalefette yapmayacağız. Hiçbir alanda bizi öyle görmeyeceksiniz. Dönemin şartlarına uymaktansa, büyüklerimizin yol göstericilikleriyle hareket etmeye de devam edeceğiz. İnşallah da başaracağız. Toplumun buna ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ayrılıklar olabilir, farklılıklar olabilir, karşıtlıklar olabilir fakat bu ülke hepimizin. Dediğim gibi kucaklaşarak ve anlaşarak çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yok. Ama bu kucaklaşmamızı ve anlaşmamızı engellemek isteyen bir kesim de söz konusu olabilir. Onları görmeyeceğiz, birbirimizi sürekli göreceğiz. Bizi birbirimize dost kıldırmamak isteyenlerin kelamlarına saygınlık etmeyeceğiz.’’

dervisoglu-kapak3.jpg

Müsavat Dervişoğlu, görüşme sonrası basın mensuplarının Hasan Nasrallah öldürülmüş olduğu iddiası üstünden yaşanan son gelişmelere dair sorusuna ise şu yanıtı verdi:

‘’İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"

‘’İsrail bölgemizde bir terör devletidir. Benim olaya bakışım budur. Sadece Lübnan'da yaptıkları değil; Gazze'de, Filistin'de yaptıkları da Türkiye'de gündem işgal ediyor. Dolayısıyla spekülatif haberlere bakarak kime nerede ne yaptılara dair bir şey söyleyebilmek benim açımdan mümkün değil. Bu mevzuda ilk olarak resmî açıklamalara saygınlık edilmesi gerektiği kanaatini taşıyorum. Ama sonuç ne olursa olsun İsrail'e bakış açım ve İsrail'in bu bölge coğrafyasında yaşattığı zulüm ve katliamlara karşı fikrimi değiştirmeyeceğim gerçeğidir. Asıl sorun bu. Dolayısıyla İsrail'in yaptığı her türlü katliamı, insanlık dışı uygulamaları hem şahsım hem partim adına ayrıca da bu memleketin, bu milletin bir ferdi olma kimliğiyle de telin ediyorum yani lanetliyorum.’’dervisoglu-kapak5.jpg

‘’BAŞKASININ BİÇECEĞİ ROLLERE DEĞİL, MİLLÎ HEDEFLERİMİZE BAKACAĞIZ’’

‘’Bunlar (İsrail), yaşadığımız coğrafyada gözü olan ve kendilerinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen, hayali hedefler ardında koşan fakat maalesef ve maatteessüf dünyanın bazı büyük devletleri tarafınca desteklenen bir toplum. Dolayısıyla Türk milleti bunların dünden bugüne neler yaptığını gayet iyi bilir. Uzun vadeli hesaplar hesaplarımın da ne olacağını gene toptancı bir tarih şuuruyla ele almaya muaf olur. O sebeple hiç kimse endişe etmesin, bizlere dışarıdan bakıldığında nasıl görünüyoruz bilmiyorum fakat biz bu coğrafyada bin yıldan fazladır yaşıyoruz. Dolayısıyla bu coğrafyada yalnız bir cumhuriyet de kurmamışız, 2 büyük cihan imparatorluğu kurmuşuz ve bizi nasıl bir devlet, nasıl bir millet olarak başkasına sormalarını istemiyoruz. Biz ne büyük bir devlet ne büyük bir millet olduğumuzu gayet iyi biliyoruz. Dolayısıyla bizlere başkasının biçeceği rollere değil, millî hedeflerimize bakacağız. Önemli olan bu alanda içeride bir zafiyet varmış hissiyatı yaratmamak. Türk milletinin birliğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de bekasını savunmaktır aslolan. Biz o sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama sizler de saygınlık etmeyin doğru haberlere ulaşıncaya kadar da spekülatif iş ve işlemlerden azami ölçüde uzak duralım. Çünkü bu alanlar özellikle sosyal medya devreye girdikten sonra farklı amaçlarla da kullanılabiliyor. Dolayısıyla sağlam bilgiye, resmî bilgiye, doğru kaynaktan çıkan bilgiye saygınlık etmek lazım.’’

"Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum her alanda kutuplaştı"" haberi, 28 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum her alanda kutuplaştı" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum her alanda kutuplaştı" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:57 Serhat Akın'ın avukatından açıklama geldi: "Adalet er ya da geç yerini bulacaktır"
  2. 18:34 Nasrallah'ın Ölümü Sonrası Rusya'dan İsrail'e Sert Tepki!
  3. 18:33 Protesto amacıyla bir araya gelen Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma yürümelerini polis engelledi
  4. 18:33 Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları, Beyrut uçuşlarını iptal etme kararı aldı
  5. 18:28 Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk 11'i belirlendi: Okan Buruk'tan beklenmedik hamle
  6. 18:25 ATM’lerde Yeni Dönem: Artık O Banknotlar Kabul Edilmiyor
  7. 18:21 Yazın son günleri... Meteoroloji, İstanbul ve Ankara için uyarılarda bulundu!
  8. 18:18 Simeone’den derbi öncesi flaş ifadeleri: "Modric ya da Arda Güler…"
  9. 18:14 Salça fabrikası, ortaya çıkan kötü görüntülerin ardından kapatıldı
  10. 18:12 Tuna Kaya'dan uyarı: Hazır olun, bir anda yükselecek
  11. 18:12 Pazartesi gününden itibaren başvurular başlıyor: 40 yaş üstü herkese ücretsiz
  12. 18:10 Mahfi Eğilmez'den uyarı: Herkes hazırlıklı olsun
  13. 18:07 Martıların uçtuğu iki buharlı gemi arasındaki 3 farkı yüksek IQ'su olanlar 12 saniyede görüyor
  14. 17:59 Bu pazar seçim yapılacak olsa iktidar değişir mi? Anket sonuçları ortaya çıktı
  15. 17:47 Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçına çıkacak kadrosu açıklandı: Osayi Samuel kadroda yok!
  16. 17:35 Hasan Nasrallah'ın halefinin Haşim Seyfeddin olabileceği konuşuluyor: Haşim Seyfeddin kimdir?
  17. 17:35 Benzin ve mazot fiyatları, altın fiyatlarıyla yarışır hale geldi!
  18. 17:34 AB İsrail ve Lübnan hava sahasına 1 ay süreyle girmeme uyarısında bulundu
  19. 17:32 Futbolun Unutulmaz İsmi Jens Lehmann, Skandal Bir Hareketle Gündemde!
  20. 17:25 THY Beyrut Seferlerini 6 Ekim’e Kadar İptal Etti: Güvenlik Endişesi Sürüyor
Politika Haberleri