Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu

Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu

Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu ku... TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Marmara Denizi'nde etkili olan müsilaj (deniz salyası) sorununu araştırmak amacıyla, 5 siyasi partinin ortak önergesiyle Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

TBMM Genel Kurulu, CHP'li Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Genel Kurulda; AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin Marmara Denizi'nde etkili olan müsilaj sorununun araştırılmasına yönelik Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasına için verdiği ortak önergeler birleştirilerek görüşüldü.

Meclis araştırma önergeleri üzerinde İYİ Parti grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Marmara Denizi'nde etkisini artıran deniz salyasından tamamen kurtulmak için yapılması gerekenlerin Meclis'te kurulacak bir komisyon tarafından tespit edilmesinin önemine dikkat çekerek, "Karşımızda duran bir çevre felaketidir ve acilen çözülmesi gereken bir sorundur. Onun için, hep beraber Marmara Denizi'nin ölmesine engel olmalıyız, daha temiz bir deniz olmasını sağlamalıyız. Marmara'yı su ürünleri üretim üssü hâline getirmeliyiz. Bunun için kesintisiz bir projeyi uygulamaya koymalıyız" dedi.

MHP grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ise, önergeye parti olarak destek vereceklerini belirterek, "Marmara Denizi'nde büyük sorunlara yol açan müsilaj oluşumunun bertaraf edilmesi konusunda yapılacak tüm çalışmalara MHP olarak tam destek vermekteyiz" diye konuştu.

HDP grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Murat Çepni de, önergeye destek vereceklerini söyleyerek, "Dünyamız kapitalizmin kâr odaklı sistemi yüzünden yok olma tehlikesi altında. Sermaye, kendi krizini, emeği ve doğayı vahşice sömürerek, yeni savaşlar çıkararak aşmaya çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Ali Şeker de, kurulacak komisyonun başaralı bir çalışma yapacağını belirterek, "Umut ediyorum ki Marmara'nın tekrardan canlanması için katkı sunar, sadece göstermelik bir komisyon raporu şeklinde kenarda tutulmaz. Biz, buradan alınan kararların hayata geçirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti grubu adına söz alan Grup Başkanı Naci Bostancı da önerge sahibi partilere teşekkür etti. Bostancı, suların kirlenmesi meselesinin son derece önemli olduğunu ve denizlerdeki kirlilik meselesinin yalnızca Marmara'da olmadığını Atlas Okyanusu'nda bile kirlilik olduğunu kaydederek, "Marmara Denizi'ndeki müsilaj meselesi muhakkak çözülecek" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamayla, müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu.

"Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu" haberi, 10 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müsilaj için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Politika Haberleri