'Müslüman ailelerin korunmasını değil, yoksulluğunu dert et'

'Müslüman ailelerin korunmasını değil, yoksulluğunu dert et'

'Müslüman ailelerin korunmasını değil, yoksu... Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen “Tuncel Kurtiz Kaz Dağı Doğal Yaşam Ödülleri Töreni'' için bu ilde bulunan ve “Yılın en iyi çıkış yapan kadın siyasetçisi'' ödülüne layık görülen CHP Genel Başkan...

Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen “Tuncel Kurtiz Kaz Dağı Doğal Yaşam Ödülleri Töreni'' için bu ilde bulunan ve “Yılın en iyi çıkış yapan kadın siyasetçisi'' ödülüne layık görülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, gündemdeki konularla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Kadın ve çocuk hakları üzerinde çalışmaları bulunan Cankurtaran’ın gündeminde geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türgev’in 20. kuruluş yıldönümündeki konuşmasında söylediği “Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz'' şeklindeki sözleri vardı.

“ÜÇ ÇOCUK ISRARININ NEDENİ KADINLARI EVE BAĞLAMAK''

Cankurtaran, Erdoğan’ın nüfusumuz azalıyor kaygısı adı altında en az üç çocuk yapılması ısrarının altında yatan nedenlerden birinin de kadınları iş ve sosyal yaşamdan kopararak, iyice eve bağımlı hale getirmek olduğunu belirtti. Cankurtaran sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaç çocuk yapacakları eşler arasındaki bir özel bir konudur. Sayın Cumhurbaşkanı gerçekten kendine dert etmek istiyorsa Müslüman ailelerin kendi özelleri olan doğum kontrolüne uyup uymayacaklarını değil, neden milyonlarca Müslüman aile yoksulluk sefalet içinde yaşıyor onu dert etmesi gerekir'' diye konuştu.

“IŞİD, PAZARLIK AMAÇLI ÇOK SAYIDA İNSANIMIZI KAÇIRMAK İSTEYEBİLİR!''

IŞİD’in Gaziantep ve Kilis illerini ele geçirme hedefi olduğu yönünde çıkan haberleri  de değerlendiren Cankurtaran, “Saygın bir gazetemizde çıkan habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, 21 Mayıs 2016 tarihinde bu iki ilin valiliğine gönderdiği ''gizli’ ibareli yazıda IŞİD tarafından Türkiye’ye atılan füzelerin amacının insanların bu bölgeyi terk etmesini sağlamak olduğu belirtilmiş. Yine haberde IŞİD’cilerin Cerablus yönünden kazdıkları tüneller ile Kilis ilimize sızarak burada uyuyan hücreler oluşturmaya çalıştığı da öne sürülmüş. Bunlar Emniyet’in valiliklere gönderdiği yazıda yer alan iddialar. Ancak ben bu iddiaların ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum. IŞİD’in başta Suriye ve Irak’taki bugüne kadar olan  pratiklerine bakıldığında beklenmedik zamanlarda beklenmedik saldırılar yaptıkları görülür. IŞİD, kaostan beslenen bir örgüt.  Türkiye güçlü bir ülke. Tabi ki bir toprağımızı işgal edip elinde tutamazlar. Ama sırf karmaşa yaratmak ve Türkiye’ye karşı koz elde etmek için sınırdaki yerleşim birimlerimize vur kaç tarzı ani baskınlar deneyerek, pazarlık amaçlı çok sayıda insanımızı kaçırmayı deneyebilirler. Unutmayalım bir askerimiz sırf bu amaçla düzenledikleri bir saldırı yüzünden halen ellerinde rehin. Bu tip saldırıları daha kapsamlı ve sivil vatandaşlarımızı da hedef alabilecek şekilde deneyebilirler. Buna karşı uyanık olmak gerekir'' dedi.

edremitaciklama2.jpg

“PIRLANTADA KDV’Yİ SIFIRLAYANLAR ZEYTİNDE DE SIFIRLASIN''

Dünyada 900 milyon zeytin ağacının 110 milyonunun Türkiye’de olduğunu hatırlatan Cankurtaran, “Edremit de zeytinciliğin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden. Dünyada zeytin üretiminde 4. ve ihracatında 5. sırada olmamıza karşın hükümet piyasa fiyatlarını aşağı çekmek için zeytin ithalatını serbest bıraktı. Bu üreticiye hakarettir. Fiyatların yüksek olmasının nedeni masrafların çok olması. Zeytin fiyatlarının düşmesi isteniyorsa çare ithalatı serbest bırakmaktan değil üreticinin masraflarının azaltılmasından geçiyor. Örneğin mazot fiyatları düşürülebilir. Pırlantada KDV’yi sıfırlayanlar zeytinde de sıfırlasın'' diye konuştu.

"'Müslüman ailelerin korunmasını değil, yoksulluğunu dert et'" haberi, 05 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Müslüman ailelerin korunmasını değil, yoksulluğunu dert et' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Müslüman ailelerin korunmasını değil, yoksulluğunu dert et' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  2. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  3. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  4. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  5. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  6. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  7. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  8. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  9. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  10. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  11. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  12. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  13. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  14. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  15. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  16. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  17. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  18. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  19. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  20. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
Politika Haberleri