Müslüme Yağal davasında yeni gelişme: Hasan Yağal'ın cezası 45 yıl 12 aya yükseltti

Müslüme Yağal davasında yeni gelişme: Hasan Yağal'ın cezası 45 yıl 12 aya yükseltti

Müslüme Yağal davasında yeni gelişme: Hasan ... Mersin'deki 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın öldürülmesi davasında, büyükbaba Hasan Yağal'a verilen 33 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından 45 yıl 12 aya yükseltildi.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmada, Müslüme Yağal'ın 19 Kasım 2021'de ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan büyükbabası Hasan Yağal, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda, tutuksuz sanıklar olan anne Selvi Yağal, büyükanne Ayşe Yağal ve ağabey O. Yağal ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ve taraf avukatları da hazır bulundu.

SAVCI AYKIRILIK BULMADI

Cumhuriyet savcısı, Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir dosyada Hasan Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen mahkumiyetin istinaf talebinin esastan reddedilmesini ve bu suç sonucu doğan kız çocuğuna karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen cezanın kaldırılarak, sanığın "çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı, Hasan Yağal hakkında Müslüme’ye karşı "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından verilen beraat kararının bozularak, küçük kızın ölümüne ilişkin süreçte elde edilen belge ve bilirkişi raporları doğrultusunda sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını istedi.

ANNENİN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Mahkeme heyeti, Hasan Yağal'ın işlediği suçlardan verilen beraat kararlarını hukuka uygun bularak, istinaf başvurularını esastan reddetti. Gelini Selvi Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen 28 yıl hapis cezası ve "suçluyu kayırmak" suçlamasıyla yargılanan Ayşe Yağal, Selvi Yağal ve O. Yağal'a verilen beraat kararları da mahkeme tarafından onaylandı.

Mahkeme heyeti, Hasan Yağal'ın Selvi Yağal'a yönelik "nitelikli cinsel saldırı" suçundan doğan kız çocuğu A.Yağal'a karşı "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün cezasını kaldırdı. Eylemin ağırlığı ve zararı göz önünde bulundurarak, sanığı "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Bu kararla birlikte Hasan Yağal'ın toplam hapis cezası 45 yıl 12 aya yükselmiş oldu.

DAVADA NELER YAŞANMIŞTI?

Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021'de çadır kurarken 3 yaşındaki Müslüme'nin kaybolduğu bildirildi ve çalışmalar sonucunda 19 Kasım 2021'de cansız bedeni bulundu. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, çocuğun tutuklanan büyükbabası Hasan Yağal hakkında "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından, tutuksuz sanıklar büyükanne Ayşe Yağal, anne Selvi Yağal ve ağabey O. Yağal için de "suçluyu kayırmak" suçundan hapis cezası istenmişti.

Ek iddianameyle birleştirilen dava dosyasında Hasan Yağal'ın, gelini Selvi Yağal'a karşı "nitelikli cinsel saldırı" suçunu işlediği, bu saldırı sonucu doğan Ayşe Yağal'a karşı da "çocuğun cinsel istismarı" suçunu işlediği iddia edilmişti. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, "suçluyu kayırmak" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar büyükanne Ayşe Yağal ve ağabey O. Yağal'ın beraatını, anne Selvi Yağal'ın ise cezalandırılmasını talep etmişti.

YEREL MAHKEMENİN KARARI

Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Ekim 2023'teki karar duruşmasında, büyükbaba Hasan Yağal'ın Müslüme'ye karşı "kasten öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından kanıt yetersizliği sebebiyle beraat ettiğini açıklamıştı. Ancak, Hasan Yağal, gelini Selvi Yağal'a karşı işlediği "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme, Hasan Yağal'ın bu suçları "akrabaya karşı" işlediğini ve "birden fazla kez" işlediğini dikkate alarak cezasını 28 yıla çıkarmıştı. Ayrıca, tutuklu Hasan Yağal, gelini Selvi Yağal'a karşı işlediği "cinsel saldırı" sonucu doğan Ayşe Yağal'a karşı da "sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan 3 yıl hapse mahkum edilmişti.

Suçun "kendi kızına" karşı işlenmesi nedeniyle bu ceza 5 yıl 7 ay 15 güne çıkarılmıştı. Toplamda 33 yıl 7 ay 15 gün hapse çarptırılan Hasan Yağal'ın tutukluluk halinin devamına hükmedilmişti.

Mahkeme heyeti, "suçluyu kayırmak" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar büyükanne Ayşe Yağal, anne Selvi Yağal ve ağabey O. Yağal'ın ise beraatine karar vermişti. Duruşmada Adli Tıp Kurumu raporlarını açıklayan heyet, Müslüme'nin cinsel istismara uğradığına dair bulguya rastlanmadığını ve kesin ölüm sebebinin belirlenemediğini bildirmişti.

"Müslüme Yağal davasında yeni gelişme: Hasan Yağal'ın cezası 45 yıl 12 aya yükseltti" haberi, 11 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Müslüme Yağal davasında yeni gelişme: Hasan Yağal'ın cezası 45 yıl 12 aya yükseltti haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müslüme Yağal davasında yeni gelişme: Hasan Yağal'ın cezası 45 yıl 12 aya yükseltti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:14 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İbrahim Reisi için saygı duruşunda bulundu
  2. 21:12 Vücuttaki tüm toksini söküp atan o bitki: Yalnızca Türkiye'de yetişiyor!
  3. 21:10 Suyu Japon usulü bu yöntemle içerseniz kilo verebiliyorsunuz
  4. 21:08 Liverpool'da Arne Slot dönemi başlıyor
  5. 21:08 Beşiktaşlı futbolcu silahlı saldırıya uğradı!
  6. 21:05 Vefat eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdi ve ölümünün peşinden Ortadoğu'da ne beklenmeli?
  7. 21:05 Son Dakika: Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi!
  8. 21:03 Bu özel tarif için müşteriler kuyruk oldu: Şimdi patentini almaya hazırlanıyor
  9. 21:01 ABD Dışişleri Bakanlığı İran için taziye mesajı yayımladı
  10. 20:58 İran halkı Cumhurbaşkanı Reisi’yi anmak için toplandı
  11. 20:52 Cem Yılmaz GORA'nın devam filmini X hesabından duyurdu
  12. 20:14 Dev İngiliz bankası Türkiye tahmininde bulundu
  13. 20:05 Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
  14. 20:01 Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Vekili ile görüşme gerçekleştirdi
  15. 19:35 Kerem Aktürkoğlu: "Galatasaray Kaptanı onların seviyesine inmez"
  16. 19:29 İsrail durmuyor: Son 24 saatte Gazze'de 106 kişi hayatını kaybetti
  17. 19:26 Liverpool’un yeni teknik direktörü Arne Slot!
  18. 19:24 Paşa sarması tarifi
  19. 19:24 Borsa İstanbul haftanın ilk gününü rekorlarla tamamladı
  20. 19:21 Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Gündem Haberleri