Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Proteini Yok Ediyor!”

Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Proteini Yok Ediyor!”

Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Prot... Yazın sıcak günleri kendini göstermeye başladı.

Türkiye'nin önde gelen kuaför zincirlerinde yöneticilik yapan Mustafa Akkuş, yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte, güneşleneceklere ve sokağa çıkacak kişilere çok özel tavsiyelerde bulundu.

Özellikle güneş ışınlarının dik düşmeye başladığı bu süreçte, cildinizin yanı sıra, saçlarınızın da güneş ışıklarından aynı şekilde korunması gerektiği hakkında önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Akkuş, “Bu süreçte neme maruz kalan saçlar, kısa sürede nemini kaybedip, hızlıca matlaşmaya ve renk açımına başlayıp, hasar görmeye başlamaktadır.” Diyerek, zeytinyağı ve havuç yağı ile saçlarınızı güneş ışınlarından nasıl, maksimum seviyede koruyabileceğiniz hakkında tüyolar verdi. Bir çok ünlünün saç bakım uzmanlığını ve danışmanlığını yapan, sosyal medya’da “Mustinnn” lakaplı fenomen Mustafa Akkuş, yaz aylarında saçlarınızı daha nasıl güçlendirebileceğiniz hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Akkuş, “UV ışınları, cildimize bıraktığı hasarların hepsini, aynı şekilde saçlarımızda da bıraktığı aşikardır. Saçlarımız UV ışınlarından ötürü, hemen matlaşıp, bakımsız bir görüntüye dönüşmeye başlamaktadır. Bu ışınlar, özellikle saç tellerinin zedelenip, incelmesine yol açmaktadır. İncelmiş olan saç telleri kısa sürede kırılıp, saç kaybına yol açmaktadır.  Özelikle boyalı saçlar içinse bu süreç iki katı hızlı olmaktadır. Bu ışınlar renk pigmentlerini de etkisiz hale getirip, solgunlaştırıp ve matlaştırmaya başlayıp, görüntü olarak çok hoş bir görünüm sergilemeyecektir.” şeklinde konuştu.


Saç bakım uzmanı Mustafa Akkuş, ayrıca bu ışınların saçta bulunan proteini de azaltarak, yapısını bozacağını ve kalıcı hasarlar bırakabileceğini vurgulayarak, “Saçta bulunan proteinler, saçlarımızın sağlıklı ve ışıltılı şekilde görünmesini sağlamaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli kısım, saçları Güneş’in zararlı ışınlarından nasıl koruyabileceğimizdir. Saçta bulunan proteinler, fazla güneş ışınına maruz kalınca, içindeki miktarlar azalıp, kurulaşma, kepek, dökülme ve sürekli cansız görünmeye başlamaktadır. Bu yüzden, saçlarımızı ve rengini korumak için Güneş ışınlarına karşı çok dikkatli bir şekilde korumamız gerekir.” dedi.


Mustafa Akkuş, “Bunun içinde, en güzel yollardan birisi de doğal kürler olduğunu belirtmek isterim. Bunların başında gelen yağlarsa; birinci sırada zeytinyağı, havuç yağı ve hindistan cevizi yağı kullanılmasını önermekteyim. Özellikle gün içerisinde duştan sonra, dışarıya çıkacağınız zaman bunu sürmeniz bir nevi güneş kremi etkisi yaratacağını unutmamanız gerekiyor. Ayrıca;  sls içermeyen, paraben içermeyen, sülfatsız ve köpüksüz şampuanların tercih edilmesini önermekteyiz bizlerde. Hatta en güzel bakım kürleri arasında, çok kısa sürede daha hacimli ve canlı durmasını istiyorsanız saçlarınızı gün aşırı yaparsanız şayet, saçlarınız hızlı bir şekilde matlaşmadan kurtulup, protein miktarının arttığını gözlerinizle görebileceksiniz.” diye konuştu.

"Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Proteini Yok Ediyor!”" haberi, 08 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Güzellik kategorisi altında bulunan Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Proteini Yok Ediyor!” haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Akkuş: “UV Işınları Saçınızdaki Proteini Yok Ediyor!” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Güzellik konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  2. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  3. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  4. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  5. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  6. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  7. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  8. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  9. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  10. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  11. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  12. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  13. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  14. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  15. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  16. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  17. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  18. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  19. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  20. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
Kadın Haberleri