Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek 1 yıl içinde görevden ayrılır

Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek 1 yıl içinde görevden ayrılır

Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek 1 yıl içinde g... “Mehmet Şimşek rakamların sağlıklı olmadığını gördü”

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de rakamların sağlıklı olmadığını gördüğünü aktardı. Balbay, “Şimşek 1 yıl içinde görevden ayrılır” dedi.

Daha önce Bakan Şimşek’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya’yı telefonla arayarak “Gerçeği açıklayın, program yapamıyorum” söylediğini iddiasını gündeme getiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Bakan Cumhuriyet TV’ye değerlendirmelerde bulunmuş oldu.

“Mehmet Şimşek rakamların sağlıklı olmadığını gördü”

“Mehmet Şimşek’i önümüzdeki dönem çok konuşacağız diyerek” sözlerine başlayan Balbay, “Gelinen noktada Mehmet Şimşek’in bir anlamda, hükümetin bu halka IMF gibi davranan bir tutumla yola çıktığını görüyoruz. Hiçbirimiz yeniden IMF’nin programlarına teslim olmayı istemez fakat o programda bile bir hedef vardı, sıkılacak kemerler vardı, rakamlar açıklanırdı. Devletin pek çok rakamına uluslararası alanda ne yazık ki güven yok. Mehmet Şimşek’in bu planları yaparken rakamların sağlıklı olmadığını gördü. Bunun üzerine bu sayıları belirleme noktasında en sorunlu yer dolarak TÜİK’in rakamlarını gerçekçi bulmadığını, bir süredir de bunu kafasında bir yere oturtmaya çalıştığının haberini alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İlerleyen günlerde Şimşek ile Erdoğan arasında bir çatışma bekliyorum”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Şimşek arasında bir görüş ayrılığı yaşandığının altını çizen Balbay, “Mehmet Şimşek 2024 yılı ortasında bir nebze önümüzü göreceğiz ve enflasyon düşecek diyor. Erdoğan ise 2024 yılı başlangıcında rahatlamaya başlayacağız diyor çünkü yerel seçim var. Erdoğan yerel seçimden birkaç ay önce bir anlamda rahatlamanın hissedilmesini ve devamında da seçimlerin kazanılmasını arzu ediyor. Mehmet Şimşek de en erken 1 yıl sonra sonuç alabileceğimiz bir döneme girdik diyor, bu bir çatışma bence. Şu anda Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ağırlığıyla batıdan para alamıyor. Sizin kültürünüzle ekonomiye bakan bir kişiyi bu işin başına atadım dedi Erdoğan ve Mehmet Şimşek şu an fiilen IMF temsilcisi. Ben ilerleyen günlerde bir çatışma bekliyorum” dedi.

 “1 yıl içinde Mehmet Şimşek görevden ayrılır”

İlerleyen günlerde bakanlık koltuğunda değişiklik yaşanabileceğine dikkat çeken Balbay, “Mehmet Şimşek’in kafasındaki planı uygulayamadığını biliyorum. Mehmet Şimşek’in bir yıl içinde görevden ayrılır. Ekonomi diyelim ki istenildiği gibi olmadı ve Şimşek’in kabul etmediği bir karar geldiğinde Şimşek ayrıldığı zaman Erdoğan ‘yapamadı’ diyecek. Hacı yatmaz gibi Erdoğan hariç herkes suçlu. Ekonomide o yüzden şu anda böyle bir yol kurdu, Erdoğan’ın AKP’lilere anlatacağı bir süreç gelişiyor” diye ifade etti.

"Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek 1 yıl içinde görevden ayrılır" haberi, 07 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek 1 yıl içinde görevden ayrılır haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Balbay: Mehmet Şimşek 1 yıl içinde görevden ayrılır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Ekonomi Haberleri