Mustafa Sarıgül seçim sloganını açıkladı!

Mustafa Sarıgül seçim sloganını açıkladı!

Mustafa Sarıgül seçim sloganını açıkladı! Şişli''den aday gösterilmeyince CHP''den istifa edip DSP''den aday olan Mustafa Sarıgül, "Kemal Kılıçdaroğlu''nun her zaman yanındayım. Ama Genel Merkezi yöneten bazı yöneticilerin bilgi, beceri ve yetenekleri CHP''yi ileriye taşımaktan uzak" dedi. Sarıgül seçim sloganını "Sevgiliye kırmızı, Şişli''ye Sarıgül" olarak belirlediğini söyledi.

CHP'den istifa edip Demokratik Sol Parti'den (DSP) aday olan Mustafa Sarıgül, CHP Parti Meclisi içinde partinin büyümesinden, güçlenmesinden daha çok kendilerinin iktidarını düşünen bir grup tarafından partinin önünün tıkandığını öne sürdü.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Sarıgül, yöneticilerin görevinin CHP Genel Merkezi'nde kendi koltuklarını korumak değil, bulundukları siyasal hareketi iktidar yapmak olması gerektiğini söyledi.

Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, belediye seçimlerine en az bir yıl kala bütün adayları tespit edip Türkiye çapında belediyelerin CHP'de olmadıkları yerlerdeki adayların bir yıl önce, CHP'li belediyelerin olduğu yerde ise adayları en az 6 ay önce açıklaması gerekirdi. Çünkü, bu adaylar projelerini, çalışmalarını, kendilerini tanıtmaları için en az 6 ay ve bir yıllık süreye ihtiyaç var. İstanbul ve ilçeleri çok büyük. Türkiye'nin bir çok ilinden daha büyük. Geceleri saymazsak seçimlere 30 gün var. 30 gün de bu adaylar kendilerini kamuoyuna nasıl anlatacaklar? Çalışma arkadaşlarımla birlikte biz Şişli'de tam 48 aydır çalışıyoruz. Kampanyada 600 arkadaşımız görevli. Her arkadaşımız 100 seçmenle ilgileniyor. 60 bin seçmenimizle bire bir görüşüyoruz" ifadesini kullandı.

'VATANDAŞ CHP'DEN ADAY YAPILMAMAMDAN DOLAYI ÜZGÜN'

Kendisine oy vereceğin esöyleyen yüzde 54-58 arasında bir kesim olduğunu belirten Sarıgül, şöyle konuştu:

"Şişli'yi bölmek diye bir şey yok. Sarıgül'e oy vereceğini söyleyen yüzde 54-58 arasında. Arada çok büyük fark var. Daha çok şahıs gerekiyor. Ben Şişililerin evladıyım, kardeşiyim. Beni davet etmemiş olsalar ben bu yolculuğa çıkmam. Şişliler umut ve heyecanla bekliyor. CHP-DSP yarışından AKP adayının sıyrılacağı söyleniyor. Ben 2009 seçiminde DSP adayıyken 99 bin 200 oy aldım. CHP adayı Muharrem Sarıgül 31 bin oy aldı. AKP adayı Emin Haberdar 31 bin oy aldı. Bu seçimde de muhtemelen DSP adayı Mustafa Sarıgül 54 ile 58, CHP adayı 19-21, AKP adayı ise 14-17 alır. Dolayısıyla, Şişli'de seçimle ilgili bir problem yok. Ben sosyal demokrat ve demokratik sol çizgimi hep korudum ve korurum. Vatandaş benim CHP'den aday yapılmamdan dolayı son derece üzgün. Şişli halkı her şeyi biliyor."

'CHP GENEL MERKEZİ'Nİ YÖNETENLER BAŞARILI İNSANLARI İSTEMİYOR'

CHP Genel Merkezi'ni yönetenlerin başarılı insanları istemediğini ileri süren Sarıgül, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanında olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"CHP'nin kurumsal kimliğine ve seçmenine saygım sonsuzdur. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun her zaman yanındayım. Ama şu anda genel merkezi yöneten bazı yöneticilerin bilgi, beceri ve yetenekleri CHP'yi ileriye taşımaktan uzaktır. Daha önce dediğim gibi Şişli'de seçim şimdiden bitti sayılır. Mustafa Sarıgül başkan olacak. Elbette her adaya başarılar diliyorum. Güler yüzlü, sevgi dolu, hoşgörü içinde geçen bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Ana sloganımız 'Gözünaydın Şişli ak güvercin geliyor' ve 'Sevgi kazanacak.' Şişlilerin sevgisi için de çalışa çalışa kazanacağız. Saygıyla sevgiyle kazanacağız. 'Sevgiliye kırmızı, Şişli'ye Sarıgül' diyeceğiz. 5 yılda 5 bin 114 ev toplantısı yaptım. Ortalama evlerde 30-40 kişiyle görüşme yaptım. Kampanya süresincede her eve DSP'nin görüşünü içeren yerel yönetimler kitapçığı, her eve bir DSP kalemi vereceğim."

"Mustafa Sarıgül seçim sloganını açıkladı!" haberi, 01 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mustafa Sarıgül seçim sloganını açıkladı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Sarıgül seçim sloganını açıkladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri