Mustafa Sarıgül: Sen, ben kavgasının zamanı değil

Mustafa Sarıgül: Sen, ben kavgasının zamanı değil

Mustafa Sarıgül: Sen, ben kavgasının zamanı ... “Esnaflarımızın ışığının sönmemesi lazım. Doğalgaz faturaları ve elektrik faturaları geri alınmazsa birçok esnafımız dükkânını kapatmak zorunda kalacaktır''

Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, tehlikenin büyük olduğuna dikkati çekerek, “Sen, ben kavgasının zamanı değil. Partiler biz demeli” dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Sarıgül, gelen yüksek elektrik faturalarının vatandaşın belini büktüğüne dikkati çekerek, “Son gelen elektrik faturalarıyla insanlar gülmesini unuttular. Elektrik faturaları cep değil, canları yakıyor. 60 metrekarelik yerde oturan vatandaşa 80 TL elektrik faturası gelirken, şimdi 350 TL fatura gelmiş. Türkiye'nin bel kemiği olan esnaf, garson, komi ve yardımcı personel sayısı 15 milyon kişiyi buluyor. Onlar, Türkiye'nin orta direğini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Sarıgül, “Esnaflarımızın ışığının sönmemesi lazım. Doğalgaz faturaları ve elektrik faturaları geri alınmazsa birçok esnafımız dükkânını kapatmak zorunda kalacaktır. Yıllardır ilk defa bu yıl yurttaşlarımız kışa evlerinde üşüyerek girdi. Kombilerini açamıyorlar, lambalarını dahi yakamıyorlar. Türkiye'de 84 milyon mutsuz, 84 kişi mutlu. 84 milyon, 84 kişiye çalışıyor” diye uyardı.

"AKP iktidarı 5 milyon EYT'liyi mağdur etti"

“Emeklilikte Yaşa Takılan-EYT” yaklaşık 5 milyon vatandaşı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının mağdur ettiğini ifade eden Sarıgül, “EYT'lilerin sorunları mutlaka çözülmelidir. Seçimden önce ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağı açıklanan öğretmenlerimiz, sağlık çalışanları ve emniyet mensuplarımızın hakları kendilerine derhal verilmelidir. Türkiye' de 12,5 milyon engelli yurttaşlarımız var. Onların kamu kurum ve kuruluşlarına atamalarına öncelik verilmeli” diye konuştu.

"Fındığımıza, çayımıza, şekerimize, incirimize, ayçiçeğimize, buğdayımıza, arpamıza sahip çıkacağız1

TDP olarak demokratik parlamenter sistemi savunduklarını, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargının da ana görüşleri olduğunu belirten Sarıgül, şunları söyledi:

“TDP, Atatürk milliyetçiliğini, inançlara saygılı laikliği, üretimi, alın terini ve emeği destekleyen evrensel hukuk kurallarına bağlı kalan ve bayrak birliğinden ayrılmayan bir partidir. TDP Malazgirt'ten, Kocatepe'ye tam bağımsız Türkiye için yola çıktı. Ekonomik milliyetçilik ‘Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı' anlayışıyla yola çıkıyor. Fındığımıza, çayımıza, şekerimize, incirimize, ayçiçeğimize, buğdayımıza, arpamıza sahip çıkacağız.”

AKP iktidarı üreticiyi değil, ithalatçıyı korudu"

AKP iktidarının üreticiyi değil, ithalatçıyı koruduğunu, kendi çiftçimizi değil, yabancı çiftçiye destek verdiğini öne süren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “AKP iktidarı son 19 yılda 10 milyon ton buğday ithal etti.120 milyar dolar parayı Kanada, Rus, Bulgar, Suriye çiftçisine verdi” dedi.

"Yurttaşları vatan sofrasında toplayacağız"

Partilerinin ayrıştırmak için değil kucaklamak için, kötülemek için değil, çare bulmak için yollarda olduğunu dile getiren Sarıgül, “Ankara'da çeşitli nedenlerle küstürülmüş, kıyıda köşede kalmış milyonlarca yurttaşımızı vatan sofrası etrafında buluşturmak istiyoruz. Biz gerçekleri, inandıklarımızı söyleyeceğiz.  Doğru olan neyse ülkemiz için onu yapacağız. Ülkemize karşı sorumluluklarımız var ve bunları yerine getirmek için yollardayız. TDP, ‘Muharrem ayı da bizim, Ramazan ayı da bizim' diyen ötekisi olmayan bir anlayışla yollardadır. Tehlike büyük. Tehlike yanımızdan geçerken bütün siyasi partiler ‘ben' değil, ‘biz' demesi lazım. Sen-ben kavgası yapmanın zamanı değil” diye ifade etti.

"Mustafa Sarıgül: Sen, ben kavgasının zamanı değil" haberi, 10 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mustafa Sarıgül: Sen, ben kavgasının zamanı değil haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Sarıgül: Sen, ben kavgasının zamanı değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  2. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  3. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  4. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  5. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  6. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  7. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  8. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  9. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  10. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  11. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  12. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  13. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  14. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  15. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  16. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  17. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  18. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  19. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  20. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
Politika Haberleri