Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şatafat' tartışması: Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır

Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şatafat' tartışması: Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır

Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şat... TBMM’de fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinde, Komisyon Başkanı AKP'li Mustafa Varank ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında "şatafat’ tartışması yaşandı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü.
"Fahiş fiyat burada işte"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, komisyonda milletvekillerine ikram edilen kuruyemişi işaret ederek, "Fahiş fiyat diyoruz değil mi? Önümüzde kuruyemiş var, tavuk ve et arasında, kilosu 400 lira. Valla bunu yersek Başkanım, adam başı 60 lira zararımız var. Fahiş fiyat burada işte, fahiş fiyat vergi artışında" diye konuştu.

Komisyon Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Arslan’ın bu sözleri üzerine, "Madem bizim örnek olmamız lazım. Bundan sonra bu kuruyemişleri koydurmayalım" dedi.

VARANK: "SOKAKTA VATANDAŞ SERZENIŞTE BULUNUYOR

Varank, "Cezalara bile TBMM olarak popülist yaklaşıyoruz. Çünkü oradan belki bir oy gelir diye siyaset yapmaya çalışıyoruz. TBMM olarak bence önce kendimize bakmamız lazım, vatandaşın bizden beklentilerini karşılayacak şekilde kendimize çekidüzen vermemiz lazım, 'araba' diyorsak TBMM'de arabalara bakmamız lazım, 'yemek fiyatları' diyorsak buradaki yemek fiyatlarına bakmamız lazım çünkü sokakta vatandaş bize bunun serzenişini yapıyor" diye konuştu.

Varank, bir internet sitesinde, kapalı pazar yeri ilanın yüksek fiyatla kiralanmaya çalıştığını belirterek, "549 bin lira kiraya vermiş. Normalde diyoruz ki biz, 'Böyle kiralamalar olmasın, belediyelerin hakkı buralar" dedi. Varank, kanun teklifiyle kapalı pazar yerlerinin sadece pazarcılara tahsis edilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

DEM PARTILI ÖCALAN: PATATES VE SOĞANDAKI STOKÇULUK BAMBAŞKA BIR ŞEY"

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Vatandaşların karşılaştığı sorunların farkındayız. 'Tamahkarlık, fırsatçılık, stokçuluk, depoculuk' dediniz. Hükümet de muhalafet de gereken kanunu buradan çıkarmalı bu yasa da uygulanmalıdır. Galeri de stokçuluk bambaşka bir şey soğan ve patatesteki stokçuluk bambaşka bir şey" dedi.

AKP Bursa Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise 15 yıl önce mahallesinde bakkalı olan birinin bugün zincir marketlere sahip olduğuna dikkat çekti. CHP'li Müzeyyen Şevkin de "AK Partili ise olmuştur" dedi. Çolakoğlu, "Bu bakkal AKP'li diye o bakkala parti destek mi oldu anlamı çıkıyor yani?" diye sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise marketten aldığı ekmeğin fiş fotokopisini Komisyon üyelerine dağıttı. Çiler, ekşi mayalı ekmeği 59,90 liraya aldığını söyledi.

"FATIH SULTAN MEHMET KISKANIR"

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, enflasyonu yaratan sebeplerin düzeltilmediği sürece fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele edilemeyeceğini belirterek, "Tabii iyi şeyleri AK Parti hükümeti yapıyor, köprüleri yollar... Ama kötü bir şey olunca kim yapıyor, onu ya faiz lobisi yapıyor ya üst akıl yapıyor. Şimdi de suç üç harfli marketlerde ama Allah için hiç ekonomiyi, ülkeyi yönetenlerin suçu günahı yok. Yakında mahalle bakkallarına da inersiniz. Mazot iki kat artmış, gübre ilaç fiyatları 3 kat artmış, tedbiri marketçilere, stokçulara ceza vererek çözmeye çalışıyorsunuz. Yeni bir hedef yaratıyorsunuz ve o hedef üzerinde Don Kişot'un yaptığı gibi savaşıyorsunuz. Şatafattan, ihtişamdan, israftan vazgeçerseniz bu işler çözülür. Biz sarayın içini görmüyoruz ama yeni alınan belediyeleri görüyoruz. Şehzadeler Belediyesi görse Fatih Sultan Mehmet, ‘ niye bunu düşünemedim’ diye kıskanır" diye konuştu.

Komisyon Başkanı Varank, Veli Ağbaba'nın sözlerine "Tekirdağ Belediyesi'ne bir bakın 1100 odalı" diye yanıt verdi. Ağbaba ise, "ihtişam ve şatafatta maşallah elinize su dökemeyiz, Sancaktepe'ye bakın. VİP salonlarını bir görmenizi tavsiye ederim" diye karşılık verdi.

"Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şatafat' tartışması: Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır" haberi, 10 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şatafat' tartışması: Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şatafat' tartışması: Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:05 Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
  2. 20:01 Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Vekili ile görüşme gerçekleştirdi
  3. 19:35 Kerem Aktürkoğlu: "Galatasaray Kaptanı onların seviyesine inmez"
  4. 19:29 İsrail durmuyor: Son 24 saatte Gazze'de 106 kişi hayatını kaybetti
  5. 19:24 Paşa sarması tarifi
  6. 19:24 Borsa İstanbul haftanın ilk gününü rekorlarla tamamladı
  7. 19:21 Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  8. 19:19 WikiLeaks’in kurucusu Assange davasında temyiz kararı
  9. 19:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a taziye mesajı
  10. 19:11 Dursun Özbek Çıkıştı! ''Ali Koç, tüm bu yaptıklarının hesabını senden teker teker soracağım!''
  11. 18:58 Yerli ve ithal araçlar arasındaki fark azaldı; otomobil fiyatlarının yarı yarıya düşmesi gerekiyor
  12. 18:58 Emekliler, yüksek maliyetler nedeniyle buraya kaçıyor: Başvurular ise hızla arttı!
  13. 18:57 Helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi: İbrahim Reisi!
  14. 17:43 Yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında kira fiyatları artacak mı?
  15. 17:39 Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
  16. 17:38 Sümüklü böcekleri uzaklaştıran doğal yöntem!
  17. 17:36 Gebeliği önlemede çok etkili o yöntem: Deri altı implantı!
  18. 17:32 Hamura 1 çay kaşığı eklenirse bakın kurabiye nasıl oluyor?
  19. 17:30 Bu yöntemle hem su masrafı azalıyor hem de yabani ot kalmıyor!
  20. 17:28 Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Politika Haberleri