Müyesser Yıldız: 15 Temmuz'un bilinmeyen görüntüleri var

Müyesser Yıldız: 15 Temmuz'un bilinmeyen görüntüleri var

Müyesser Yıldız: 15 Temmuz'un bilinmeyen gör... Gazeteci Müyesser Yıldız, 15 Temmuz darbe girişiminin sabahı Genelkurmay binasında yaşanan trafiği anlattı. Yıldız, o güne ait devlet arşivlerinde bulunan ancak kamuoyuna yansımayan görüntüler olduğunu öne sürdü.

Halk TV'de yayınlanan Açıkça programında 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde o gün yaşananlar tartışıldı. Programın konuklarından gazeteci Müyesser Yıldız MİT, Genelkurmay ve Akıncı Üssü arasında yaşanan trafiği paylaştı.

O gün yaşanan trafikte "birçok anormallik olduğunu" söyleyen Yıldız, "Örneğin derdest edileceği söylenen Hakan Fidan Genelkurmay'a iki kez gidiyor ve ayrılıyor. En basitinden Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkkan orada, neden bırakıyorlar. Bu kadar anormalliğin üzerine Hakan Fidan MİT'e dönüyor ve Diyanet İşleri Başkanı'yla yemek yiyor. Böyle bir gecede gidip yemek yemek... Yani bilemiyorum" dedi. 

O güne ait önemli noktanın Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın halen ifadesinin alınmayışı olduğunu söyleyen Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis komisyonuna gelmediler. Muhtemelen izin verilmedi. O dönemki savcılar hem Fidan'ın hem de Akar'ın ifadesini almak istedi. Sadece savcılar da değil Saray'ın da bir kısmı o ifadelerin alınmasını istedi. Çok ciddi iddialar var. Mahkeme sürecinde de ifade vermeye gelmediler. Peki bunu nasıl aydınlatacağız. En basitinden görevi ihmal yok mu burada! Sayın Erdoğan'a sordular 'dere geçilirken at değiştirilir mi' dedi. 6 sene oldu dere henüz geçilmedi mi?"

"Biz Türk milleti olarak henüz 15 Temmuz gününün ham görüntülerini görmedik"

Hem Genelkurmay davasında hem de Akıncı davasında yargılanan sanıkların Hulusi Akar hakkında çok ciddi ifadeleri olduğunu aktaran Yıldız, şöyle devam etti:   "Biz Türk milleti olarak henüz 15 Temmuz gününün ham görüntülerini görmedik. Yani sadece belli görüntüler mahkemelere gönderildi. Devletin elinde bu görüntüler var. Yani bilmesi gerekenler bunları biliyor. Hatırlayın dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal da itiraf etti. Abdül Kadir Selvi'ye yaptığı açıklamada 'Akıncı'da neden sadece benim görüntülerim yayınlanıyor başka görüntüler yayınlanmıyor' dedi. Genelkurmay'ın her yerinde kameralar var. Biz sadece Hulusi Akar'ın merdivenlerden indirilişini görüyoruz. Yanında Mehmet Dişli, önünde Fırat Alakuş ve özel kuvvetler, arkadan koruma subayı Abdullah geliyor. Genelkurmay başkanı derdest edilmiş güya dönüyor 'Abdullah şapkamı getir' diyor Abdullah da koşa koşa şapkasının getiriyor. O Abdullah müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bir ilginç görüntü daha var. Dişli ve Akar helikoptere doğru ilerliyor. Mehmet Dişli dalgın biraz helikopterin pervanesi çalışıyor Hulusu Akar kendisini derdest eden Dişli'yi kafasını eğerek pervaneden koruyor. Madem darbeci bırak çarpsın pervane."  

"Müyesser Yıldız: 15 Temmuz'un bilinmeyen görüntüleri var" haberi, 15 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Müyesser Yıldız: 15 Temmuz'un bilinmeyen görüntüleri var haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müyesser Yıldız: 15 Temmuz'un bilinmeyen görüntüleri var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  2. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  3. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  4. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  5. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  6. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  7. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  8. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  9. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  11. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  12. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  13. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  14. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  15. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  16. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  17. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  18. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  19. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  20. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
Gündem Haberleri