Muz kabuklarının botoks yerine kullanılabilir bir alternatif olduğu iddiası doğru mu?
Muz kabuklarının botoks yerine kullanılabili... Sosyal medyadaki güzellik uzmanları, muz kabuğu maskesinin cilde elastikiyet ve parlaklık kazandırma konusunda Botoks enjeksiyonlarına etkili bir alternatif olduğunu savunuyor. Peki, uzmanlar bu konuda ne diyor?
2024 yılında, çoğu kadın artık klinik testlerden geçmiş ve etkileri onaylanmış cilt kremleri ve serumları satın alabilecek. Ancak, yumurta, soda ve salatalıktan yapılan doğal maskelerin yanı sıra son güzellik trendi, New York'ta yaşayan makyaj sanatçısı Katie Jane Hughes tarafından başlatıldı. Muz kabuğunun bir alternatifi olarak ortaya çıkan bu trend, Amerikalı makyaj sanatçısının yaklaşık 286.000 takipçisiyle dikkat çekiyor ve bazıları yüzlerini muz kabuklarıyla ovma tavsiyesini deniyor.
Hughes'ın evde yapılan güzellik bakımı videosuna göre cilt daha yumuşak hale geliyor, gözenekler daralıyor ve yüz daha tonlu görünüyor. Ancak dermatologlar ve güzellik uzmanları, bu iddialara şüpheyle yaklaşıyor. Toronto'daki dermatolog Dr. Geeta Yadav, bir gıda ürününün Botoks enjeksiyonlarının etkisini taklit etmesinin imkansız olduğunu belirtti.
Cleveland Clinic dermatoloğu Taylor Bullock, "Yüzünüze muz kabuğu sürmenin kırışıklıklardan, koyu halkalardan veya sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olacağına dair hiçbir bilimsel kanıt yok" diyor. Bullock, muz kabuklarının antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu, ancak etkisinin çok hafif olduğunu ve fark edilemeyeceğini vurguluyor. Bu gibi etkiler için C vitamini serumunun daha etkili olduğunu belirtiyor.
Uzmanlar, muz kabuklarındaki antioksidanlar nedeniyle artan ilginin olduğunu öne sürüyor. Antioksidanlar, cildi güneş ışığına, duman ve diğer çevresel kirleticilere maruz kalmaktan korumaya yardımcı olan serbest radikalleri yakalayan bileşiklerdir. Ancak Bullock, bu bileşenlerin etkisinin, yaban mersini, yeşil çay ve kakao gibi gıdalarda da bulunmasına rağmen, günlük olarak uygulandığında bile C vitamini serumunun etkisinden çok daha az olduğunu söylüyor.
"Muz kabuklarının botoks yerine kullanılabilir bir alternatif olduğu iddiası doğru mu?" haberi, 29 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Muz kabuklarının botoks yerine kullanılabilir bir alternatif olduğu iddiası doğru mu? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Muz kabuklarının botoks yerine kullanılabilir bir alternatif olduğu iddiası doğru mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.