Nagehan Alçı: Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar

Nagehan Alçı: Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar

Nagehan Alçı: Ahlatlıbel muhalefet zirvesind... "6 kişilik masada en neşeli ve espritüel isim Meral Akşener’miş''

Gazeteci Nagehan Alçı, muhalefetin zirvesine ilişkin olarak, "Bugünkü yazıda fazla ayrıntı veremem lakin 2023 muhalefet Cumhurbaşkanlığı adayının bu masadan çıkacağına eminim diyebilirim. Yani ortak aday bu 6 lider tarafından belirlenecek ve 6 liderden biri olacak. Bu artık kesin desem yanlış olmaz. Ancak buradan toplantıda isim ve aday meselesinin konuşulduğu sonucu çıkmasın. Konuşulmamış." ifadesini kullandı. 

Alçı yazısında, "6 kişilik masada en neşeli ve espritüel isim Meral Akşener’miş. Meral Hanım’ın havası çok yerindeymiş ve yaptığı zekice esprilerle diğer liderlerin de bol bol tebessüm etmesini sağlamış. Masadan çıkan en renkli anektodlar Akşener’e ait. Temel Bey’in sağlığı gayet iyiymiş. Bu durum diğer 5 lideri de çok sevindirmiş. Bu ittifakın bir seçim ittifakı olduğu söylense de Temel Bey o masada “Hadi artık adını koyalım ve ilan edelim” diye bir çıkış yapmış. “Seçim işbirliğinin ötesinde bir iş yapıyoruz biz” demiş. Bu köşeyi ve katıldığım yayınları takip edenler biliyor. Ben de Türkiye’nin “güçlendirilmiş parlamenter sistem”e ya da başka bir tabirle “Başbakanlık hükümet sistemi”ne geçmesinden yanayım. Bu konuda iktidarın değil muhalefetin tarafındayım. Fakat muhalefet partilerinin 2022 içinde çeşitli politik stratejiler vasıtasıyla parlamentarizme geçiş için bastırmaları gerektiğinde ısrar ediyorum." düşüncesini dile getirdi. 

Alçı şunları kaydetti: 

"Eğer 6 parti “Biz bu bozuk ve adaletsiz düzende Cumhurbaşkanı adayı çıkartmıyoruz, bu sistemi kabul etmiyoruz. Güçlendirilmiş parlamentarizm modeline geçelim ve sandığı öyle kuralım” derse bana göre 6-7 ay sürecek bir süreç içinde netice alma ihtimalleri kuvvetli. Ancak muhalefet liderleri böyle bir politika tercihinin kendilerini zayıf göstereceğine inanıyor. Ortak ağızla şunu söylüyorlar: “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yani Cumhur İttifakı bize güçlendirilmiş parlamentarizm önerisiyle gelsin biz seçim öncesi parlamentarizme geçilmesini sağlayan anayasa önerilerini desteklemeye hazırız.” Cumhur İttifakı içinde de “Başbakanlık hükümet sistemi”ne geçmek isteyen çok sayıda milletvekili mevcut. Bürokrasinin önemli bir bölümü de bu geçişi Türkiye’nin istikbali için daha sağlıklı buluyor lakin o cephede de aynı kaygı var; “Eğer biz şimdi bu sistem yerine Başbakanlık hükümet sistemine geçişi savunursak kendimizi zayıf durumda gibi gösteririz. Psikolojik üstünlüğü kaybederiz. Millet İttifakı bu öneriyle gelsin, biz de gereğini yaparız.”

Yani aslında 2022 Türkiye’sinde 1979 Türkiye’siyle aynı paralelde bir atmosfer olduğunu söylemek yanlış olmaz. Benim de şahsen 2022 içinde güçlendirilmiş parlamentarizme geçileceği yönünde fazla umudum kalmadı. Belki yüzde 5 bir umuttan bahsetmek mümkün lakin yüzde 95 ihtimalle herkesin bozuk ve yanlış bulduğu bu “sözde başkanlık sistemi” ile 2023 seçimine gidilecek."

"Nagehan Alçı: Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar" haberi, 14 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı: Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı: Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  2. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  3. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  4. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  5. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  6. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  7. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  8. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  9. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  10. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  11. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  12. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  13. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  15. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  16. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  17. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  18. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  19. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  20. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
Gündem Haberleri