Nagehan Alçı, bütün iddialara yanıt verdi: Detaylarıyla 'o fotoğraf' hikâyesi...

Nagehan Alçı, bütün iddialara yanıt verdi: Detaylarıyla 'o fotoğraf' hikâyesi...

Nagehan Alçı, bütün iddialara yanıt verdi: D... "On-the-record sohbet edip fotoğraf çektirilmese gazetecilik yarım kalırdı"

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisini, tepki çeken gazeteciler fotoğrafının hikâyesini ve "VIP muamele" gördükleri iddiasını köşesine taşıdı.

Uçakta business sınıfında uçmadıklarını belirten Alçı, Karar yazarı Akif Beki ile en arka sırada oturduklarını, indikten sonra da okul servisi olarak kullanılan minibüslere bindiklerini ve diğerlerinden farklı klasmanda olmadığını söyledi. 

Öğle yemeğinde büyük bir izdiham olduğunu belirten Alçı, "Ekipten birileri bizi o izdihamdan korumak ve Ekrem Bey ile aynı masaya oturtmak için yardımcı oldular. Ancak masanın etrafı öyle kalabalıktı ki Ekrem Bey ilgiden pek de oturamadı. Ben Dilek İmamoğlu’nun çaprazındaydım, Dilek Hanım ile biraz sohbet edebildim lakin Ekrem Bey ile fazla konuşma imkanım olmadı. Sonuçta o restoranda herkese aynı şekilde aynı yemek servisi yapıldı lakin kargaşadan bazı arkadaşlar aç kaldılarsa bu hakikaten üzücü" dedi.

Alçı, Rize’de bir dondurmacı esnafından tepki çektiği olayı da, "Dondurmaların başında dükkanın sahibi güzel bir kadın vardı, arkada bir Che Guevara bir Frida Kahlo bir de ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı pankart. Bir gazeteci olarak çok ilgimi çekti bu üçlü kare. Yoksa Guevara ile alakalı fikirlerim değişmiş değil. Dondurmacı kadını o duvarın önünde fotoğraflamak istedim, kabul etti. Bu sırada o arkadaşlarla sohbet ediyorduk, o esnada yıldırım gibi bir hızla dondurmacı hanımın eşi olduğunu tahmin ettiğim adam geldi ve malum diyalog yaşandı. Ortam bir anda buz kesti. Rehberimiz olası bir gerginliği önlemek için hemen yatıştırıcı bir şeyler söylemeye çalıştı. İşte o sırada biraz önce sohbet ettiğim, aynı ekipte olduğumuz meslektaşlarım beni gizli gizli çekip sosyal medyaya koymuşlar bile. Mahremiyet ihlali değil midir bu?" ifadelerini kullandı.

Olayın hızlıca yayıldığını söyleyen Alçı, Fındıklı'ya geçtiklerinde ise insanların dondurmacı adına özür dilediğini, kendisine dostça ve sevgiyle yaklaşıldığını söyledi.

Alçı, sonrasında yaşanan akşam yemeği ve otobüs fotoğrafı olaylarını da şöyle anlattı:

"Son durak olan Kemalpaşa’ya geldiğimizde biz artık uykusuzluk ve yorgunluktan pert durumdaydık. O nedenle Özkök, Beki, Özlem, ben, Ziya Osman Açıkel ve Hürriyet’ten Fatma Aksu akşam yemeği yenecek restorana konvoydan önce gittik. Çok büyük bir yerdi ve İmamoğlu’nun ekibi için birçok masa ayrılmıştı.

Biz en arka masaya geçtik ve herkes için önceden hazırlanan et-pilavı yedik. Sayın İmamoğlu ile o yemekte hiç karşılaşmadık. Yemekten sonra ise Ekrem Bey’in bizlerle otobüste sohbet edeceği söylendi ve bizi otobüse aldılar.

Gerisini zaten biliyorsunuz. 2,5 saat süren yolculuktan Sayın İmamoğlu ile soru-cevap sohbetin detayları ve herkesin ezberlediği o fotoğraf kaldı geriye…

Bundan daha doğal ne olabilir bilmiyorum lakin her siyasetçinin birlikte gittiği gazeteci grubu ile fotoğraf çektirmesi gibi biz de bir tane çektirdik. Fikir herkesten çıktı galiba, çünkü kimse tam olarak şu istedi diyemiyor. Zaten on-the-record sohbet edip fotoğraf çektirilmese gazetecilik yarım kalırdı. O fotoğrafı da Ekrem Bey’in resmî fotoğrafçısı çekti."

 

"Nagehan Alçı, bütün iddialara yanıt verdi: Detaylarıyla 'o fotoğraf' hikâyesi..." haberi, 10 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı, bütün iddialara yanıt verdi: Detaylarıyla 'o fotoğraf' hikâyesi... haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı, bütün iddialara yanıt verdi: Detaylarıyla 'o fotoğraf' hikâyesi... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  2. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  3. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  4. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  5. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  6. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  7. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  8. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  9. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  10. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  11. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  12. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  13. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  14. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  15. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  16. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  17. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  18. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  19. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  20. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
Gündem Haberleri