Nagehan Alçı istifadan 20 dakika önce Melih Gökçek'le ne konuştu?

Nagehan Alçı istifadan 20 dakika önce Melih Gökçek'le ne konuştu?

Nagehan Alçı istifadan 20 dakika önce Melih ... Habertürk yazarı hükümete yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ile telefon konuşmasında geçen diyaloğu yazdı.Alçı, “Yeni bir gelişme var mı diye sormak için Melih Bey’i tekrar...

Habertürk yazarı hükümete yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ile telefon konuşmasında geçen diyaloğu yazdı.

Alçı, “Yeni bir gelişme var mı diye sormak için Melih Bey’i tekrar aradım. Yine sesi çok rahattı. Bu tartışmaların partiyi yıpratabileceğini hatırlattı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün söylediği, 'bu belediye başkanları çekilirlerse FETÖ’cüdürler ya da yolsuzluk yapmışlardır, çekilmezlerse destekleriz' açıklamasını örnek gösterdi" dedi.

İşte Nagehan Alçı bugünkü yazısından ilgili bölüm: 

Melih Gökçek pazartesi günü 19.30 sularında haftalardır süren tartışmalara nokta koydu ve Twitter’dan cumartesi istifa edeceğini açıkladı. Bu haberi vermeden 20 dakika önce ben haberi bizzat kendisinden aldım ve haberturk.com’da duyurduk. Günlerdir beklenen görüşme gerçekleşmiş ancak sonuçta bir değişiklik olmamıştı. Peki buraya nasıl gelindi? Size bugün sürecin başından itibaren kendi şahitliklerimi ve belediye başkanlarıyla ilgili AK Parti’nin stratejisini yazacağım...

GÖKÇEK O AKŞAM ÇOK RAHATTI
Çok geriye gitmeye gerek yok. Bu tartışma 2 Ekim’de Kanal D Haber’de yayınlanan bir haberle başladı. Zannetmeyin ki kamuoyu, zaten tartışılan bir meseleyi o gün öğrendi. Hayır! Belediye başkanları da kamuoyuyla beraber öğrendi. Afaki bir tartışma vardı, ancak o güne kadar netleşmemiş, hatta kimsenin üzerine alınmadığı bir boyutta seyrediyordu. 2 Ekim’de akşam bülteninde, “6 belediye başkanının istifası isteniyor'' diye bir kulis haber yayınlandı. Ben o sırada arabadaydım, Gündemin Nabzı programına katılmak için Habertürk TV’ye geliyordum. Haberi duyduktan 5 dakika sonra Melih Gökçek’i aradım. Telefon bir kez çaldı ve Melih Bey açtı. Açar açmaz, “Haberi gördünüz mü? Ne diyorsunuz?'' diye sordum. “Arkadaşlar söyledi'' dedi. Sesi çok rahattı. “Hiç öyle şey olur mu? Cumhurbaşkanı’mız beni bıraksa bile ben onu bırakmam'' diye konuştu. Sonra parti içinde onun aleyhine çalışan bazı isimleri sıraladı ve bu haberlerin onlardan çıktığını, aslının astarının olmadığını söyledi. Yanında oğlu Osman Gökçek de vardı. Telefonu babasından aldı, bu haberlerin maksatlı olduğunu bir kez de o vurguladı.

Ertesi gün, “Yeni bir gelişme var mı?'' diye sormak için Melih Bey’i tekrar aradım. Yine sesi çok rahattı. Bu tartışmaların partiyi yıpratabileceğini hatırlattı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün söylediği, “Bu belediye başkanları çekilirlerse FETÖ’cüdürler ya da yolsuzluk yapmışlardır, çekilmezlerse destekleriz'' açıklamasını örnek gösterdi. Ama işin ciddileşebileceğini düşünmüyor izlenimi uyandırdı bende. Üstelik ortada Gökçek’ten daha güçlü, seçimler için daha iddialı bir isim de yoktu.

Sonrasında istifa tartışmaları artarak sürdü. Ancak bütün bu süreç boyunca Melih Gökçek devam edebileceğini düşünüyordu. Beştepe’deki meşhur görüşmeden sonra herkes istifa edecek derken onun etrafına yaydığı hava son derece olumlu idi.

Ben hâlâ bu istifalarla ilgili, neden değişim için sandığın beklenmediği üzerine somut bir gerekçe ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. Partinin içinden öğrendiğim, bu gerekçenin referandum sonuçları olduğu. Ama kamuoyu hâlâ somut bir sebep-sonuç ilişkisiyle tatmin edilmiş değil. Edilmediği için de bu belediye başkanları hakkında yargısız infaz yapılıyor. Ne FETÖ’cülükleri kalıyor, ne hırsızlıkları... Halbuki ister bu isimleri sevelim ister sevmeyelim, prensip olarak böyle bir karalamaya karşı çıkmamız gerek... Her ne kadar belediye başkanı partisinin adayı ise de aynı zamanda kendini temsil ediyor sandıkta. Nitekim sadece partiyi temsil etse kimi koyarsanız aynı oyu alır...

AK PARTİ’NİN STRATEJİSİ
AKP'nin stratejisine dair de yazan Nagehan Alçı, "15 yıldır iktidarda olan ve gücünü sandıktan alan bir parti neden sandık yoluyla geleni kendi eliyle gönderiyor" diye sordu ve "Böylesine riskli ve demokrasi açısından tartışmalı bir adımın arka planında nasıl bir birikim var? Bu riski hangi kazanım için alıyor? Parti içinde bir araştırma yaptım..." diyerek şunları yazdı:

"Bana farklı ve çok önemli kaynaklardan aktarılanlar şunlar: 'Çok büyük bir kendini değerlendirme sürecinden geçiyoruz. AK Parti bunu hep yapar. Ancak Cumhurbaşkanı’mızın partisine geri dönmesinden sonra işleri biraz daha sıkı tutar olduk. İl ve ilçeler bazında bütün teşkilat ve belediyelerde derinlemesine mülakatlar, değerlendirmeler yapılıyor. Sonuçlar istişare ediliyor. Hiçbir karar istişare sürecinden geçmeden verilmiyor. Çeşitli anket şirketleriyle çalışıyoruz. Zayıf bulduğumuz noktalarda değişime gidiyoruz."

ANKET SONUCUNU BEĞENMEYİNCE...
Bu anlatılanlar, istifaların oy kaygısı nedeniyle olduğunu teyit ediyor. Ama ya 'Seçimle gelen seçimle gider' ilkesi çiğnendiği için oy kaybı olursa? Buna 'AK Parti sandıkla gelir, gider ama işlerini istişareyle görür, böyle bir lüzum ortaya çıkmasa bu adımları atmazdık'' cevabını aldım. Bir de çok ilginç bir anekdot dinledim. Önceki seçimlerde partinin gönderdiği araştırma şirketinin sonuçlarını beğenmediği için sahibini gözaltına aldırmaya kalkan belediye başkanı olmuş, hatta işler öyle bir raddeye gelmiş ki araştırma şirketleri rahat çalışabilsin diye devamlı bölgeleri değiştiriliyormuş. Böylece tanıdık olup üzerlerinde baskı kurulması engelleniyormuş...

"Nagehan Alçı istifadan 20 dakika önce Melih Gökçek'le ne konuştu?" haberi, 25 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı istifadan 20 dakika önce Melih Gökçek'le ne konuştu? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı istifadan 20 dakika önce Melih Gökçek'le ne konuştu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri