Nagehan Alçı: Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile ilginç bir akşam yemeği…

Nagehan Alçı: Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile ilginç bir akşam yemeği…

Nagehan Alçı: Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile... ''Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yaparken, Erdoğan ve Putin bu kadar yakınlaşmışken acaba Bakan neler diyecek?''

Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile ilginç bir akşam yemeği…

Doğu Perinçek’in siyasi fikirlerine çok uzak bir insanım ama kabul etmemiz gerekir ki Türk siyasetinde Perinçek diye bir olgu var. Doğu Bey yıllardır aynı şeyleri büyük bir kararlılık ve inançla savunuyor, kendine karşıt fikirdekilerle bıkıp usanmadan tartışıyor ve bana hep sanki bir ‘paralel evrende’ yaşıyor gibi geliyor.

Vatan Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan’dan Salı akşamı için Doğu Perinçek adına bir davet alınca çok ilgimi çekti. Beni Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de Rusya Federasyonu Moskova Hükümeti Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Bakanı Sergey Çeryomin ve beraberindeki heyetin katılacağı bir yemeğe davet ediyordu.

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yaparken, Erdoğan ve Putin bu kadar yakınlaşmışken acaba Bakan neler diyecek? Batı Rusya’ya izolasyon uygularken Putin’in bakanı son durumu nasıl yorumlayacak?

Ukrayna Savaşına gidip, trajediyi yerinde görmüş bir gazeteci ve Türkiye’nin çok yönlü dış politika çizgisini savunmakla birlikte Batı ile iyi ilişkilerini hep hatırlatan, AB hedefini hala önemseyen biri olarak büyük bir merakla bu davete katıldım.

Kokteyl salonuna girdiğimde içerisi iş dünyasından birçok isimle doluydu ama medya dünyasından kimse yoktu.

Baktım Rus bakan iki kişi ile birlikte bir köşede içkisini yudumluyor. Biri Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, diğeri beraberinde gelen bir bürokrat.

nagehan.jpg
Rus Bakan Çeryomin ve Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Buravov ile…


BAKAN ÇERYOMİN: "BIDEN KONUŞTUKÇA RUBLE DEĞERLENİYOR"

Yanlarına gidip kendimi tanıttım. Türkiye-Rusya ilişkilerinin son dönemi üzerine hemen bir sohbete daldık. Çeryomin Moskova Belediyesi’nin ikinci ismiydi, şimdi Moskova bölgesinin bakanı. Bana Batı’nın Rusya’yı bu kadar sıkıştırmaya çalıştığı bir dönemde Türkiye’nin politikasının ne kadar doğru olduğunu anlattı.

Bu arada şunları da söyledi: “Bizi zayıflatmaya çalışıyorlar ama nafile. Biliyor musunuz Moskova Belediyesi’nin bir özelliği var. Hiç borcumuz yok. Gidin Londra, Paris, New York belediyelerine bakın, ne kadar borçları var diye… Bizim yok, biz bunu başardık.”

Propagandanın gücü mü, içinde bulunduğu pozisyonun getirdiği sorumluluk mu bilmem ama Rus Bakan büyük bir inançla şunu da söyledi: “Biden konuştukça bizim rublemiz değer kazanıyor, istiyoruz ki her gün Rusya aleyhine açıklama yapsın.”

Çeryomin’e Ukrayna’daki masum insanları, sivil kayıpları, darmadağın olan hayatları sordum. “Üzülmüyor musunuz? Siyasilere ya da devletlere de kızsanız orada çocuklar kadınlar ölüyor, görmüyor musunuz?” dedim.

Şunları söyledi:

“Bu Ukrayna’nın savaşı değil, bu Amerika’nın savaşı. Elbette çok üzülüyoruz. Rusya çok savaştı, çok kayıplar verdi, biz bunu artık istemiyoruz. Oradaki sivillerin ölmelerine de çok üzülüyoruz.”

O zaman neden sürüyor bu kabus? Diye diretince de “Biz değil ABD sürdürüyor” dedi.

Rusya’nın İstanbul Başkansolosu Andrey Buravov da Bakan’ı destekleyen gözlemlerini paylaştı. Dediklerine göre bir yandan da Ukrayna’daki zulümden milyonlarca kişi Rusya’ya kaçmış.


Peki ya seferberlik ilanından sonra akın akın Türkiye’ye kaçan Ruslar?

Gelenlerin Rusya nüfusunun çok küçük bir kısmı olduğunu, kayda değer bir yer değiştirmeden bahsedilemeyeceğini ayrıca Ruslar açısından Türkiye’nin çok iyi bir destinasyon olduğunu söylediler.

Hakikaten de turizm verileri umut vaat ediyor. Bakan Çeryomin bugün yeni fırsatları konuşmak için Antalya’da. İki ülkenin de turizmden beklentisi yüksek.

SALONDAKİ O AFİŞ...

Bu sohbetin ardından yavaş yavaş yemeğe geçildi. Baktım Ulusal Kanal ve Aydınlık hariç medyadan bir tek ben ve Ertuğrul Özkök varız.

Yemek için büyük bir salon ayarlanmış ve masa düzeni kocaman bir dikdörtgen şeklinde oluşturulmuştu. Bir köşede Doğu Perinçek, Rus Bakan, Başkonsolos, Ethem Sancak, Şule Perinçek, yukarıda büyük bir afiş… Üzerinde “Türkiye-Rusya Altın Fırsatlar Buluşması” yazıyor. Tam karşısında ise Atatürk’ün Büyük Taaruz’dan, daha önce görmediğim bir fotoğrafı. Gazi arkası dönük duruyor ve hemen arkasında Rus bir komutan olduğunu öğrendiğimiz kalpaklı bir asker. Türkiye-Rusya dayanışmasını göstermek için asmışlar…

İtiraf edeyim kendimi bir ara bir politbüro toplantısında hissetmedim değil.

Perinçek konuşmasında Asya’nın yükselişinden, Batı’nın çöküşünden, Türkiye ve Rusya arasında doğan fırsatlardan ve elbette ABD’nin tüm kötülüklerin anası olduğundan bahsetti.

Bakan Çeryomin Rusya’dan ABD, Kanada ve İngiltere hükümetlerinin çoğunun çekildiğini ancak Avrupalı şirketlerinin büyük bir kısmının hala Moskova’da olduğunu söyledi. “Söylentilere bakmayın, Avrupalılar Moskova’yı çok seviyor” dedi. Akkuyu ve Güney Akım Projesine de övgüyle değindi.


Konuşmasında savaş konusunda söylediklerini çok çarpıcı buldum. “Biz Rusya olarak bu agresif tarihi artık devam ettirmek istemiyoruz. Çok insanımızı savaşlarda kaybettik. Bunu sürdürmek istemiyoruz” dedi.

Keşke bu cümlelere uygun bir şekilde bitse artık savaş…

Başkonsolos Buravov’un ise Türkçe olarak “İyi dost kara günde belli olur” demesi epey alkış aldı. Çük güzel Türkçe konuşan bir diplomat Buravov.


Bir ara Özkök ile birlikte kalkıp Doğu Bey ve Bakan’ın yanına gittik ve ortaya Ukrayna-Rusya Savaşı sürerken yapılan bu kritik toplantının yukarıdaki karesi çıktı…

Bu arada yemeği Mandarin Oriental’in sahibi Vedat Aşçı ikram etmiş…

"Nagehan Alçı: Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile ilginç bir akşam yemeği…" haberi, 28 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı: Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile ilginç bir akşam yemeği… haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı: Rus Bakan ve Doğu Perinçek ile ilginç bir akşam yemeği… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Gündem Haberleri