Nagehan Alçı; Suriyeleri Savundu! Sosyal Medya Ayağa Kalktı!

Nagehan Alçı; Suriyeleri Savundu! Sosyal Medya Ayağa Kalktı!

Nagehan Alçı; Suriyeleri Savundu! Sosyal Med... Nagehan Alçı'dan şok eden sözler! "Hükümet de Suriye politikasında özeleştiri yapıyor fakat bu özeleştiri göçmen karşıtlığı üstünden siyaset yapanları, yabancı düşmanlığını körükleyenleri, nefret dalgasını yükseltenleri haklı çıkarır mı?"

HaberTürk yazarı ve gazeteci Nagehan Alçı, bugünkü yazısında Kayseri olaylarını ve Türkiye'de Suriyeli mültecilerle ilgili artan gerilimi ele aldı. Kayseri'deki olayların, insanların kamyonlarla kente getirilmesiyle başladığını, bunun da Türkiye ile Suriye arasındaki tehlikeli fay hattını çizmeye çalıştıklarını gösterdiğini savundu. Mültecilere yönelik öfke ve hayal kırıklığının bu gerilimleri körükleyen bir araç olduğunu belirtti.

1172135-1-t.jpg

Alçı, Türkiye'nin göç politikasında yapılan hatalara dikkat çekerek, bu hataların sorumluluğunu uzun süredir Türkiye'de yaşayan mültecilere yüklemenin ne kadar yanlış olduğunu vurguladı. Ayrıca hükümetin Suriye politikasını özeleştiri yaptığını ancak bunun göçmen karşıtı ve yabancı düşmanlığını haklı çıkarmaması gerektiğini savundu.

Yazısında Suriyelileri savunduğu için eleştirildiğini ancak temel insan haklarını savunmaya devam ettiğini kaydetti. Göçmenlerin toplu halde veya otobüslerle geri gönderilmesi fikrinin kabul edilemez olduğunu, Esad ile müzakere yapılmasının doğru olabileceğini ancak bunun Suriyelilerin ülkeden silineceği anlamına gelmediğini belirtti.

İstanbul'daki Suriye televizyonuna yaptığı ziyareti anlattı ve oradaki meslektaşlarının huzursuzluğunu paylaştı. Kayseri'deki olaylar öncesinde Suriye'deki Türk TIR'larına tepkileri gözlemlediklerini ve bu durumun kendilerini de şok ettiğini ifade etti. Suriyelilerin Türkiye'de artan gerilimi hissetmeye başladığını ve bu durumun kendilerini endişelendirdiğini belirtti.

Alçı, "Kamyonlar ve Nefret Silahları" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Suriyelileri istemiyoruz" diyenler yapmak istediklerini gördüler mi bilmiyorum. Kayseri'de vandallığa başlayan kişilerin önceki gün kamyonlara toplanarak kente getirildiği öğrenildi.

Ama Türkiye ve Suriye'de çok tehlikeli bir fay hattını çizmeye çalışıyorlar.

Suriyeli mültecilerin varlığından rahatsız olan öfke ve can sıkıntısı bu oyundaki en büyük silahtır.

Yapmayın, alet olmayın...

Göç politikasında hatalar yapıldı. Mülteciler kontrolsüz bir şekilde ve çok sayıda geldi. Entegrasyon ve dağıtımda hatalar yapıldı. Peki bu hataları ortalama 14 yıldır Türkiye'de yaşayan mültecilere yüklemek doğru mudur? İnsani mi?

Hükümet de Suriye politikasını eleştiriyor ama bu özeleştiri, göçmen karşıtı politikalar yürütenleri, yabancı düşmanlığını teşvik edenleri, nefret dalgası yaratanları haklı çıkarır mı?

Suriyelileri savunduğum için birçok kişi bana kızıyor. Kim öfkeli olursa olsun, milyonlarca insan bana karşı olsa da, elimden geldiğince temel insan hakları için haykırmaya devam edeceğim!

Bu tür bir göçle göçmenleri topluca sınır dışı edemezsiniz, otobüslere bindirmekten söz edemezsiniz. Esad'la temasa geçseniz bile -ki haklısınız- bu ülkelerdeki Suriyelilerin tamamı yok olmayacak. .

Bu Suriye'nin sorunu değil. Sorun etnik kökenin suç sayılması."

Makalenin tamamını okumak için tıklayın.

"Nagehan Alçı; Suriyeleri Savundu! Sosyal Medya Ayağa Kalktı!" haberi, 02 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nagehan Alçı; Suriyeleri Savundu! Sosyal Medya Ayağa Kalktı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nagehan Alçı; Suriyeleri Savundu! Sosyal Medya Ayağa Kalktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 KPSS giriş belgeleri erişime açıldı
  2. 17:39 Uzmanlar uyarıyor: Aşırı sıcak havalarda bunlara dikkat edin
  3. 17:37 İstanbulluların dikkatine: 90 gün sürecek
  4. 17:34 Temmuz ayında zengin olacak 4 burç
  5. 17:32 İşte yalan ustası burçlar
  6. 17:21 BM'den 7 Ekim sonrası için 'Gazze' raporu geldi: Nüfusun yüzde 90'ı yerinden edildi!
  7. 17:21 Bahar'da beklenen son geldi! Show TV'den yeni sezon ile ilgili karar
  8. 17:05 Ünlü iş adamı koltuk savaşında! Ali Koç'un yerine geliyor!
  9. 17:02 Aytaç Durak yoğun bakıma kaldırıldı!
  10. 16:57 Yılmaz Erdoğan ve Cemre Ebüzziya'dan İlk Açıklama! Sevgililer resmen basıldı!
  11. 16:53 Türk Lirası'nın gerçek değeri, 61,90'a yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı
  12. 16:53 Borsada en çok kazandıran hisse hakkında şaşırtan karar! Yatırımcıya kötü haber geldi
  13. 16:52 ABD, Ukrayna'ya 150 milyon dolarlık silah yardımı sağlıyor
  14. 16:49 Çağlar Söyüncü'den Jose Mourinho itirafı geldi!
  15. 16:47 Dayı, öz yeğenini öldürdü!
  16. 16:41 Deniz Akkaya; 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı!
  17. 16:37 UEFA Türkiye'ye de acımasız davrandı!
  18. 16:33 Jose Mourinho, italyan gazetesine itiraf etti!
  19. 16:27 Galatasaray Yeni Sezon Forması ile pes dedirtti!
  20. 16:23 Amasya'da da Orman Yangını çıktı! Felâket büyüyor!
Gündem Haberleri