Nahit Duru’ya veda… Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı

Nahit Duru’ya veda… Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı

Nahit Duru’ya veda… Usta gazeteci son yolcul... Türk basınının unutulmaz ismi Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Nahit Duru hayatını kaybetti. Usta gazeteci Duru, Ankara Gazeteciler Cemiyeti önünde sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurladı.Usta...

Türk basınının unutulmaz ismi Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Nahit Duru hayatını kaybetti. Usta gazeteci Duru, Ankara Gazeteciler Cemiyeti önünde sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurladı.

Usta gazeteci Nahit Duru, akciğer yetmezliği ve kalp krizi sebebiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ailesi, sevenleri ve meslektaşları Ankara Gazeteciler Cemiyeti önünde gerçekleşen törenle Nahit Duru'yu uğurladı. Duru, Kocatepe Cami’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Duru, bir süredir Ankara’da, KOAH ve kalp tedavisi görüyordu. Son dönemde Tele 1 Yayın Kurulu Üyesi, ABC Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi olarak görev yapan, Ankara gazeteciliğinin en önemli temsilcilerinden olan Duru, daha önce Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği ve Yurt Gazetesi Ankara Temsilciliği görevlerini de yürütmüştü. Ankara Fenerbahçeliler Derneği’nin kurucu üyesi de olan Nahit Duru, 3 Temmuz sürecinde FETÖ’nün şike kumpasına karşı da önemli bir direniş göstermişti.

NAHİT DURU KİMDİR?

Nahit Duru, 1945’te Samsun’da doğdu. İlkokulu Samsun’da, ortaokulu Sivas’ta okudu. Liseye İstanbul’da başladı. 1964’te Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. İlk olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Bir yıl sonra iktisat fakültesine geçti. İktisat fakültesinde bir yıl öğrenim gördü. Sonra ayrılıp dil, tarih ve coğrafya fakültesinde tiyatro bölümüne geçti. Bir yıl sonra oradan da ayrıldı ve özel gazetecilik halkla ilişkiler yüksek okulundan mezun oldu.

Gazeteciliğe 1966 Ulus Gazetesi’nde başladı. Barış, Ankara Telgraf ve Hürriyet gazetelerinde muhabirlik yaptı. Toplum ve Yedi Gün dergileri ile Politika, Flaş ve Dünya gazetelerinde görev aldı. Parlamento muhabirliği yaptı. 1980 sonrası Arayış Dergisi’nin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Ardından Türk Haberler Ajansı’na girdi. 1994’te Best FM’de genel koordinatörlük görevini yürüttü.

Nahit Duru, aynı zamanda 1980 dönemini anlatan “Arayış” isimli bir kitap yazdı. Duru, kitabında, Ecevit’in özel notlarıyla, 12 Eylül darbesinin henüz birinci yılında, çok zor koşullar altında verilen demokrasi ve basın özgürlüğü mücadelesini anlatıyor.

Usta gazeteci son olarak ABC Gazetesi’nde yazılarının yayımlanmasının yanı sıra, Tele 1 Yayın Kurulu Üyeliği ve ABC Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürütüyordu.

Duru, rahatsızlığına rağmen 12 Eylül darbesinin konuşulduğu “Kulis” programına katılmış ve darbe dönemine dair tanıklıklarını anlatmıştı. Programdan sonra geçirdiği kalp krizinin ardından hastaneye kaldırılan duayen gazeteci, 13 Eylül akşamı yaşamını yitirdi.

"Nahit Duru’ya veda… Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı" haberi, 15 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Nahit Duru’ya veda… Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nahit Duru’ya veda… Usta gazeteci son yolculuğuna uğurlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  2. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  3. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  4. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  5. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  6. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  7. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  8. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  9. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  10. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  11. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  12. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  13. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  14. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  15. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  16. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  17. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  18. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  19. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  20. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
Haberleri