Narin Cinayeti Kamerada: Cesedi 150 Metre Kucağında Taşımış!

Narin Cinayeti Kamerada: Cesedi 150 Metre Kucağında Taşımış!

Narin Cinayeti Kamerada: Cesedi 150 Metre Ku... Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada, olay yerini gören askeri üs bölgesinin güvenlik kameraları cinayetle ilgili önemli kanıtlar sundu. Soruşturmada itirafçı konumundaki Nevzat Bahtiyar’ın, kamera kayıtlarına yansıyan 7 dakika 28 saniyelik görüntüsü olayın seyrini değiştirdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve köyüne 2 kilometre mesafedeki bir dere yatağında çuval içerisinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, soruşturmanın seyrini değiştirecek en önemli delillerin TÜBİTAK’a gönderilen kamera kayıtları olduğu belirtiliyor.

SİLİNEN KAMERA KAYITLARI TÜBİTAK'TA İNCELENECEK

2 Eylül'de Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın tutuklanmasının ardından, aile bireylerinin evlerine yerleştirdikleri kamera kayıtlarının, Narin’in cesedinin 8 Eylül’de bulunması sonrasında silindiği ortaya çıktı. Bu silinen görüntülerin geri getirilmesi amacıyla kayıt cihazlarının dijital imajı da TÜBİTAK’a gönderilen materyaller arasında yer alıyor. 6 kişilik bilirkişi heyeti tarafından incelenecek olan bu görüntülerin, soruşturmanın gidişatına yön vermesi bekleniyor.

ARAÇLA GELDİ, ÇUVALI KUCAGINDA TAŞIYARAK YÜRÜDÜ

Askeri üs bölgesine ait "Şahin Gözü" kamerasına yansıyan ve bir kısmı çözülen görüntülerde ise önemli bilgilere ulaşıldı. 7 dakika 28 saniyelik bu kayıtlarda, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın, kendisine ait 23 AN 630 plakalı araçla köyden dere yatağına doğru stabilize yoldan ilerlediği, dereye yakın bir noktada aracını park ettikten sonra geri dönerek köye yönlendirdiği görüldü. Ardından Bahtiyar’ın, içinde Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalı kucaklayarak araçtan indiği ve dere kıyısına doğru yürüdüğü tespit edildi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE MESAFE TESPİT EDİLDİ

Uydu görüntüleri ve bölgenin koordinatları incelendiğinde, Bahtiyar’ın yaklaşık 150 metre yürüyerek cesedi çuval içinde su ile toprağın birleştiği bir noktaya götürdüğü ve orada çuvalı indirdiği tespit edildi. Görüntüler, Bahtiyar’ın çuvalı yere bırakmadan taşıdığı ve cesedi bir kaya altına gizlediğini ortaya koydu. Ayrıca, cesedin akıntıya kapılmaması için üzerine üç büyük kaya parçası yerleştirerek güvence altına aldığı anlaşıldı.

KAYA PARÇALARIYLA DELİLLERİ SAKLAMAYA ÇALIŞTI

Soruşturma dosyasına göre, Nevzat Bahtiyar’ın cesedin çevredeki insanlar tarafından fark edilmemesi amacıyla kaya parçalarıyla gizlediği ve bu yöntemle cesedin hızlıca çürüyerek delillerin açığa çıkmasını engellemeye çalıştığı belirlendi.

Çözümü yapılan görüntüler, Nevzat Bahtiyar’ın savcı huzurunda gerçekleştirdiği yer gösterme ve tatbikat sırasında verdiği bilgileri doğruladı. Dosyadaki yer gösterme tutanağına göre, Bahtiyar, cesedi gizledikten sonra aracıyla bölgeden uzaklaşıp Çarıklı beldesi istikametine doğru hareket etti.

 

"Narin Cinayeti Kamerada: Cesedi 150 Metre Kucağında Taşımış!" haberi, 01 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Narin Cinayeti Kamerada: Cesedi 150 Metre Kucağında Taşımış! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Narin Cinayeti Kamerada: Cesedi 150 Metre Kucağında Taşımış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 01 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:09 Yapay Zeka ve Teknolojinin Geleceği: Etik ve İnovasyon Arasında Denge
  2. 14:08 İsrail Saldırıları Lübnan’ı Vurdu, 315 Yabancı Uyruklu Türkiye’ye Getirildi!
  3. 14:05 İklim Değişikliği ile Mücadelede Küresel Çabalar Artıyor: Hedef 2030
  4. 14:05 Ödenmeyen ücretler yüzünden helikopterler yerde kaldı, ormanlar kül oldu!
  5. 14:02 2024 ABD Başkanlık Seçimlerinde Adaylar Yarışıyor: Trump ve Harris'in Mücadelesi Devam Ediyor
  6. 14:01 Altın Fiyatlarında Yeni Bir Dönem: Tarih Vererek Beklentileri Açıkladılar!
  7. 14:01 İstanbul'da kan donduran olay! Döverek bayılttılar, ayılsın diye elektrik verip öldürdüler
  8. 13:58 İsrail-Hamas Çatışmaları: Gerginlik Tırmanıyor, Uluslararası Tepkiler Büyüyor
  9. 13:58 Trafik cezaları için büyük zam kapıda! En düşük trafik cezası belli oldu
  10. 13:55 İddia|Serhat Akın yorumculuğu bırakacak
  11. 13:53 Uzmanlar Yanıtladı: Covid Aşıları Ani Ölümlere Neden Oluyor Mu?
  12. 13:53 Cem Garipoğlu’nun Mezarı Gözler Önünde: Hareketlilik Dikkat Çekiyor!
  13. 13:50 Kadir Ezildi Nişanlısının İfşa Olan Görselleri üzerine İlk Kez Konuştu!
  14. 13:45 Belçika: "Lübnan'a karadan işgal uluslararası hukuku ihlal ediyor"
  15. 13:45 İsviçre ile İtalya arasındaki sınır birkaç metre kaydırılacak!
  16. 13:43 İPA araştırması: devlete güven eksikliği dönüşüm sürecini etkiliyor
  17. 13:40 Japonya'da Başbakan Kişida Fumio ve kabinesi istifa etti!
  18. 13:39 İsrail, Güney Lübnan'a kara harekâtı başlattı
  19. 13:38 İmamoğlu üniversite yıllarını, yatay geçiş sürecini anlattı
  20. 13:33 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: 79 bin 458 şirket kepenk indirdi!
Gündem Haberleri