Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Yaptı? Genel Başkandan Açıklama Geldi!

Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Yaptı? Genel Başkandan Açıklama Geldi!

Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Ya... Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Narin Güran cinayeti ile ilgili açıklamada bulundu: "Bu korkunç cinayeti siyasete, partimize alet edip yalanlar söyleyenlerin Allah belasını versin"

HÜDAPAR GENEL BAŞKANI ZEKERIYA YAPICIOĞLU'NDAN NARIN GÜRAN’IN AILESIYLE İLGILI AÇIKLAMALAR

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından 19 gün sonra dere kenarında bir çuval içinde ölü bulunmasıyla ilgili olarak partisine yönelik iddiaları yanıtladı. Yapıcıoğlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın "Amca Salim denilen adam, sizin partinizde yöneticilik yaptı mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Partimizde ne yöneticilik yaptı ne de partimizin üyesi. Partimizin kapısından bile geçmemiş. Tanımayız, bilmeyiz." Yapıcıoğlu, "Tefecilik yaptığı iddia ediliyor. Böyle bir profilin bizim partimizde işi olmaz, olamaz. Bu profildeki bir şahsı partimiz kabul etmez. Bunu da bölgede herkes bilir" şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, Tavşantepe köyüyle ilgili olarak da, "Bu ailenin hiçbir üyesi bizim kapımızdan bile geçmemiştir. Ayrıca bu köyde bizim tek bir üyemiz bile yok" dedi. Köydeki seçim sonuçlarına değinen Yapıcıoğlu, "Tavşantepe’de BDP, HDP, AK Parti ve İYİ Parti çeşitli seçimlerde birinci olmuştur. Biz genelde üçüncü olmuşuz. Bu köy, her partinin oy aldığı bir köydür. Seçim sonuçlarıyla böyle korkunç bir suç arasında bağ kurmak iğrenç bir yaklaşım" şeklinde konuştu.

Geçmişte Hizbullah ile bazı köylerde bağlantı iddialarının ortaya atıldığını belirten Yapıcıoğlu, Tavşantepe köyüyle Hizbullah arasında hiçbir bağlantı bulunmadığını, bu iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Yapıcıoğlu, "Bu korkunç cinayeti siyasete alet edip yalanlar söyleyenlerin de Allah belasını versin" dedi.

NARIN GÜRAN’IN KAYBOLMASI VE BULUNMASI

Narin Güran, 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan sonra 19 gün süren yoğun arama çalışmalarının ardından 8 Eylül'de dere kenarında bir çuval içinde ölü bulundu. Arama çalışmalarında jandarma, AFAD, sağlık ve belediye ekipleri yer aldı. Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalda, çantası, 'Elif Ba' ve terlikleri bulundu. Otopsi sonuçlarına göre, cesette ciddi çürümeler ve çeşitli yaralanmalar tespit edildi.

SORUŞTURMA VE GÖZALTILAR

Soruşturma kapsamında Narin’in ailesinin yanı sıra köy muhtarı amcası Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örnekleri, Narin’in giysilerindeki DNA örnekleriyle eşleşti. Güran, ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı. Ayrıca, Narin’in amcası Salim Güran’ın evinin yakınlarında bulunan çocuk terliklerinin Narin’e ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında ilk etapta 21 kişi gözaltına alındı, bu sayı daha sonra 24’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in ailesinin yanı sıra köy muhtarı Salim Güran’ın eşi de yer aldı.

SIYASETÇILER VE KAMUOYUNDAN TEPKILER

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin geniş bir kamuoyu tepkisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayın takipçisi olacağını belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’dan İstanbul’a kadar geniş çaplı eylemler düzenlendi.

Gözaltındaki itirafçı Nevzat Bahtiyar, ifadesinde Salim Güran tarafından tehdit edildiğini ve cesedin yok edilmesi için kendisine baskı yapıldığını öne sürdü. Ancak Bahtiyar’ın ifadeleri çelişkili bulundu ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

"Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Yaptı? Genel Başkandan Açıklama Geldi!" haberi, 12 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Yaptı? Genel Başkandan Açıklama Geldi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Narin'in Amcası HÜDAPAR'da Yöneticilik Mi Yaptı? Genel Başkandan Açıklama Geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:50 Murat Ağırel'den Bomba İddia: 'Kaos Planı Var, Suikast İçin Beni Hedef Aldılar!'
  2. 22:49 WhatsApp'tan büyük sürpriz! Yeni özellik kullanıcıları adeta mest edecek!
  3. 22:44 Tüm dünya bu sert müdahaleyi konuşuyor: Futbolcunun kariyerini bitiren faul!
  4. 22:44 Lokantaların Sırrı Bu! Bir Kaşıkla Lezzet Patlaması: Çıtır Çıtır Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
  5. 22:43 Anne Eli Değmiş Gibi! Yeni Neslin Unuttuğu Lezzet: Kahvaltılık Salça Kavurması Tarifi
  6. 22:43 Meteoroloji Uyardı: Başkentte Kuvvetli Yağış Bekleniyor! 18 Eylül 2024 Ankara Hava Durumu
  7. 22:37 Murat Kurum, İmamoğlu'nun ardından Mansur Yavaş ile görüştü
  8. 22:34 Polonez İşçilerinden Ters Kelepçeli Protesto: Hak Arayışı Sürüyor
  9. 22:29 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda Filistin’de 710 bebek hayatını kaybetti
  10. 22:28 Lübnan Saldırısı Sonrası Tartışmalar Büyüyor! AKP Sözcüsü Ömer Çelik Konuya Dair Açıklama Yapıyor!
  11. 22:02 İzmir'de sıcaklıklar dalgalanmaya devam ediyor: 18 Eylül 2024 hava durumu
  12. 21:50 THY’nin kara listesindeki Dilan Çıtak’tan olay hakkında açıklama geldi
  13. 21:43 Galatasaray formasındaki o detay fark edildi mi? Uzun süre sonra bir ilk
  14. 21:43 Narin'in dişleri teker teker söküldü mü? Adli Tıp Uzmanı kan donduran o bilgiyi açıkladı
  15. 21:38 Narin'in dişleri tek tek mi söküldü? Adli Tıp Uzmanı tüyler ürperten gerçeği açıkladı!
  16. 21:34 Aklının sınırlarını test et: Resimdeki gizli tırtılı yüksek IQ'su olanlar 11 saniyede buluyor!
  17. 21:33 İlk bakışta gördüğünüz şekil gerçek sizi ele veriyor! Kaderci misiniz yoksa ipler elinizde mi?
  18. 21:30 Özel'den duyuru: Kent lokantalarında 'askıda yemek' dönemi başlıyor
  19. 21:30 Türkiye'nin Otobüs Devi Sabancılar Tarafından Satılmıştı! Efsane Yeniden Ayağa Kalkıyor!
  20. 21:30 Vietnam'da altın tutarları üç ay içerisindeki zirvesine çıktı
Gündem Haberleri