Narin'in cinayetinin araştırılması önerisi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!

Narin'in cinayetinin araştırılması önerisi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!

Narin'in cinayetinin araştırılması önerisi A... Genel Kurul'da Saadet Partisi'nin "eğitimin genel sorunları", İYİ Parti'nin "çocukların maruz kaldığı sorunlar", DEM Parti ve CHP'nin "Narin Güran cinayeti" ile ilgili grup önerileri ayrı ayrı değerlendirildi.

Genel Kurul'da Saadet Partisi'nin "eğitimin genel sorunları", İYİ Parti'nin "çocukların maruz kaldığı sorunlar", DEM Parti ve CHP'nin "Narin Güran cinayeti" ile ilgili grup önerileri ayrı ayrı değerlendirildi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, 20 Eylül'de öğretmenlik mülakat sonuçlarının yanlışlıkla açıklandığını ve sonrasında bu sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinden kaldırıldığını belirtti. Açıklanan sonuçlarda bölgesel farklılıklar olduğuna dikkat çeken Şahin, bu durumun nedenini sordu. Öğretmen atamalarında mülakatın bu şekilde yürütülmesinin adaletsizlik yarattığını ifade eden Şahin, "Tek adaletli çözüm, KPSS puanı ile mülakat puanının eşit verilmesidir." dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin sorunlarını çözmediğini savunan Şahin, bu sorunların daha kapsamlı bir şekilde ele alınmasını istedi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre 2023 yılında 242 bin 875 çocuğun mağdur olduğunu ve bunlardan yaklaşık 29 bininin cinsel istismar mağduru olduğunu aktardı. 

Çocuk Koruma Kanunu'na dikkat çeken Taşçı, "Bu kanuna aykırı olarak, mahkeme salonunda tecavüzcüsüyle karşı karşıya getirilen ve bu strese dayanamayarak kalp krizi geçiren çocuklarımız da var." dedi. Çocuklara yönelik suçların arttığını, ancak kovuşturma ve mahkumiyet oranlarının düştüğünü savundu.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesini hatırlattı. Narin'in cinayetinin önceden planlandığını ileri süren Cupolo, "Ablasının cinayeti araştırılmadığı için Narin katledildi. Narin kaybolduğunda köyün elektrikleri kesildi. O karanlık ortamda kim kime yardım etti, belli değil." diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un suçlulara en ağır cezaların verileceğini söylediğini hatırlatan Cupolo, "Bu tür üstten yapılmış basın açıklamalarını kabul etmiyoruz." dedi.

Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Narin Güran'ın ölümünün tüm Türkiye'yi derinden etkilediğini söyledi. Yüksel, Narin'in katillerinin hak ettikleri cezayı alması için her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı. Bu durumun siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini dile getiren Yüksel, "Biz yalnızca Narin'in değil, tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı söndüren tüm canilerle kararlılıkla mücadele edeceğiz." dedi.

Yürütülen soruşturmaya ilişkin Meclis'te görüşme yapılmasının doğru olmadığını belirten Yüksel, sürecin titizlikle devam ettiğini ifade etti. "Hadisenin tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda hepimizin sorumluluğu var. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini etkileyecek olumsuzluklardan kaçınmalıyız." dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran'ın vefatından dolayı üzgün olduğunu belirtti. Bu cinayetle birlikte toplumun çürümüşlüğünü ve çocukların güvensiz ortamda yaşadığını gözler önüne serdi. Kendi gözlemlerine dayanarak Narin'in dışarıdan bir müdahale ile kaçırılmadığını düşündüğünü dile getiren Tanrıkulu, güvenlik makamlarının bu durumu nasıl gözden kaçırdığını sorguladı.

Tanrıkulu, cinayetten sonra üç bakanın Narin Güran'ın mezarını ziyaret ederek suçluların bulunacağını ve en ağır cezayı alacaklarını belirtmesinin yeterli olmadığını, topluma güven verilmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle ortak bir komisyon kurulmasını önerdi.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

"Narin'in cinayetinin araştırılması önerisi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!" haberi, 02 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Narin'in cinayetinin araştırılması önerisi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Narin'in cinayetinin araştırılması önerisi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:24 Filipinler’de yanardağ patlaması!
  2. 01:21 Hande Doğandemir kaza geçirdi, hastanelik oldu
  3. 01:19 İmam Hatip Lisesi'nde skandal olay: Müdür yardımcısı 16 öğrenciyi taciz etti
  4. 01:15 Sinan Ateş'in annesi Bahçeli’ye ateş püskürdü. "70 yaşındayım hiç korkum yok"
  5. 01:09 İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında 1928 kişi öldü!
  6. 00:56 CHP, Meclis’te kapalı oturum talep etti
  7. 00:54 HSK Yargıtay'a 8, Danıştay'a 3 Yeni Üye Seçti
  8. 00:51 Benfica, Atletico Madrid'i 4-0 Geçerek Şampiyonlar Ligi'nde İkinci Galibiyetini Aldı!
  9. 00:50 100 Kişi Denedi, 1 Kişi Başardı: Meyveler Arasındaki Peyniri Sadece Dahiler Bulabiliyor!
  10. 00:45 Volkan Demirel ve Zeynep Sever Demirel'den Cinsiyet Açıklaması Geldi
  11. 00:37 Serhat Akın'dan saldırı sonrası ilk açıklama!
  12. 00:32 'Ücretsiz olacak' denilen tünele 10 ayda 3 kez zam yapıldı!
  13. 00:31 1 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Fırsatı Duyuruldu: Sadece Belirli Bir Yaş Altındakiler Faydalanabilecek!
  14. 00:26 RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: "Yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır"
  15. 00:24 İşten Çıkarılan Çalışanın İhbarı 3 Milyar Ciroya Sahip Dev Fabrikayı Çöküşe Sürükledi!
  16. 00:24 Devlet Bahçeli ile Ahmet Davutoğlu arasında gündem olan diyalog!
  17. 00:21 Ürdün, İsrail ile İran'ı uyardı: "Ürdün kimsenin savaş alanı olmayacak"
  18. 00:19 3 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları
  19. 00:12 Atletico Madrid-Real Madrid Derbisinde Cezalar Belli Oldu!
  20. 00:06 Ünlü Sucuk Markasında Şok Skandal: Ceza Yağdı, Ürünler Raflardan Toplanıyor!
Gündem Haberleri