Nebati: Toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde düşeceğine ilişkin inanç pekişmiş du

Nebati: Toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde düşeceğine ilişkin inanç pekişmiş du

Nebati: Toplumun tüm kesimleri tarafından en... "Olumsuz yaygara yapanların tam tersine 2023 yılına güçlü bir şekilde girdik"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ciddi bir şekilde toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde, haftalarda ve aylarda da düşeceğine ilişkin inanç pekişmiş durumda. Bu, bize mücadelemizi hızlı ve doğru bir şekilde yapmamızı sağlayan büyük bir alan açmış durumda" dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş'i ziyaret eden Nebati, burada partililerle bir araya geldi. Nebati, yaptığı konuşmada, büyük yatırımların önce vizyonla ortaya çıktığını, sonra kararlılıkla yerine getirildiğini ifade ederek, "Belli bir müddet sonra da bu eserler, kendi güçlerini ortaya koymaya başlarlar. Yine aynı şekilde, şehir hastaneleriyle ilgili de aynı şikayetlerde bulunanlar, salgın döneminde aslında şehir hastanelerinin ne kadar önemli ve imkansızı neredeyse başaran bir güce dönüştüğünü görmüş oldular." diye konuştu.

Bakan Nebati, şehre yapılan yatırım miktarının iktidarları süresince toplam 80,5 milyar liraya ulaştığına işaret ederek, bu yatırımların başında vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılamanın geldiğini; TOKİ tarafından Kocaeli'de toplamda 25 bin 942 konut hayata geçirildiğini, bunlardan 19 bin 455’i hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. 5 bin 200 konutun daha Kocaelili vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Nebati, bu evlerin hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura çekimi İzmit ve Derince'de başladığını, Dilovası, Körfez, Gebze ve Kandıra olmak üzere ilk etapta toplam 6 ilçede daha kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini aktardı.

"İyi bir talep var"

Nebati, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 30 ayrı projeyle hayata geçirdiği konut sayısının da 10 bin 106’ya ulaştığını; sağlık çalışanları için 502 konuttan oluşan Sağlık Kent Projesi'nin yapımının da devam ettiğini kaydetti.

Geçen hafta açıklanan ve başvuruları alınmaya başlanan KGF paketine değinen Nebati, konut ihtiyacı olanların başvurularının başladığını ve 1 Şubat'tan itibaren kredi kullanımının başlayacağını aktararak, "İyi bir talep var. Bu sadece konut satışlarının artmasına değil aynı zamanda üretimin, arzın artmasına yönelik bir 2 ayaklı kampanya olduğu için sonuçlarını çok kısa bir süre içerisinde ülkemizde ve Kocaeli'miz de ortaya önemli bir katkı sağlayarak çıkacağını göreceğiz" dedi.

"Enflasyonda da düşüş eğilimi hızlı bir şekilde başladı"

Nebati, yaklaşık 1 yıl önce devreye aldıkları Türkiye Ekonomi Modeliyle; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatta rekorlar kırdıklarını belirterek, bu başarıların sonucunda ülkenin borç stokunun, milli gelire oranının azaldığını söyledi. Nebati, "Bütçede kaydettiğimiz somut başarılar da ortada. Bunlardan aldığımız güçle EYT konusunu malum çözüme kavuşturduk. Asgari ücreti yüzde 55 oranında artırdık. Memur ve emeklilerimizin ücretlerinde yasal artış oranının oldukça üzerinde artış yaptık. En düşük emekli aylığını 5 bin 500 liraya yükselttik. Ek olarak da memur ve emekliler yılın ikinci yarısında toplu sözleşmeden gelen 6 puanlık farkı ve enflasyon düşüyor lakin burada bir fark oluşursa enflasyon farkını da alarak yılın ikinci yarısında yeni bir gelir elde edecekler" ifadelerini kullandı.

Enflasyonda düşüş eğiliminin hızlı bir şekilde başladığını söyleyen Bakan Nebati, "Enflasyonda da düşüş eğilimi hızlı bir şekilde başladı. Kasım ayında burnunu kırdı, aralık ayında çok güçlü bir şekilde adeta beli kırılırcasına enflasyon eğilimi kendisini toplumun her kesiminde hissettirmeye başladı. Enflasyon beklentileri bizim için en önemli kısmıydı ,beklentiler de kırılmış durumda. Ciddi bir şekilde toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde, haftalarda ve aylarda da düşeceğine ilişkin inanç pekişmiş durumda. Bu, bize mücadelemizi hızlı bir şekilde ve doğru bir şekilde yapmamızı sağlayan büyük bir alan açmış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaş odaklı politikaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz"

Vatandaşları enflasyonun olumsuz etkisinden korumak için 2022 yılında 290 milyar liralık vergi gelirinden vazgeçtiklerini söyleyen Nebati, bundan sonraki süreçte de vatandaş odaklı politikaları yine kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ifade etti. Nebati, vatandaşlara doğal gaz sübvansiyonları, çiftçilere girdi destekleri, KOBİ'lere KGF paketleri, işletmelere de yatırım kredisi gibi desteklerini kararlılıkla sağlamayı sürdüreceklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Olumsuz yaygara yapanların tam tersine 2023 yılına güçlü bir şekilde girdik"

"Attığımız her adımda bütçe disiplininden asla taviz vermediğimizi geçen yıllarda hep ortaya koyduk. Bütçeden taviz vermediğimizi 2022 yılında dünyanın en zor yılında Türkiye'nin ortaya koymuş olduğu başarılarla taçlandırmış olduk. Yılı herkesin özellikle de olumsuz yaygara yapanların tam tersine büyük bir başarıyla kapatmış olduk. Gerek bütçe açığı gerek faiz dışı fazla konusunda adeta rekorlar kırdık. 2023 yılına çok güçlü şekilde girdik. Şundan toplumumuzun tüm kesimi ve paydaşlarımız emin olsun ki 2023 yılının EYT başta olmak üzere alınmış olan tüm toplumu rahatlatıcı kararlar bütçe disiplininden asla taviz vermeden ve gerekli hazırlıklar yapılarak oluşturulmuş durumda. 2023 yılını da bütçe gerçekleşmeleri açısından ve makro ekonomik göstergeler açısından çok olumlu ve iyi bir şekilde neticelendireceğimizden de tüm vatandaşlarımız emin olsun. Hesap kitaplarını ona göre yapsınlar. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı ve biz 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. 21. yüzyıl bizim yüzyılımız; Türkiye Yüzyılı. Yarın değil, hemen şimdi diye başlattığımız bütün işlemlerimizi de hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz."

"Ülkemiz için emek veren her bir vatandaşımızı sonuna kadar destekleyeceğiz"

Nebati, "Dev gibi eserleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yerine getiriyoruz ve kabinesiyle ekibiyle partisiyle bürokrasisiyle çok net açık bir şekilde de karıncalar gibi çalışmaya devam ediyoruz, devam etmeye de kararlıyız. 'Durmak yok, yola devam' diyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçmişte olduğu gibi insanımıza acı reçeteler dayatan koalisyon hükümetleri misali, faizi çıkartıp işsizliği patlatarak değil, ülkemiz için üreten, emek veren her bir vatandaşımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin lideri belli, Recep Tayyip Erdoğan. Milletimizin partimize inancı tam ve Allah'ın izniyle ufka uzanan yolumuz da açıktır" diye konuştu. (AA) 

"Nebati: Toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde düşeceğine ilişkin inanç." haberi, 20 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Nebati: Toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde düşeceğine ilişkin inanç.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nebati: Toplumun tüm kesimleri tarafından enflasyonun önümüzdeki günlerde düşeceğine ilişkin inanç.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  2. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  3. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  4. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  5. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  6. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  7. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  8. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  9. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  10. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  11. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  12. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  13. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  14. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  15. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  16. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  17. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  18. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  19. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  20. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
Ekonomi Haberleri