Nebati'den davalık olduğu akrabasına 'soyadını değiştir' teklifi

Nebati'den davalık olduğu akrabasına 'soyadını değiştir' teklifi

Nebati'den davalık olduğu akrabasına 'soyadı... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile baba tarafından kuzeninin oğlu olan akrabası Kenan Nebati arasında yıllardır süren husumet birçok kez yargıya intikal etti.

"Bakan Nebati'nin nüfuzunu kullanmak" ve "hakaret" nedeniyle suçlanıp cezalar alan Kenan Nebati’nin Meclis'e girişine geçmişte yasak getirildi. Bakan Nebati’nin yaşananların ardından avukatı aracılığıyla soyadını değiştirmesi teklifinde bulunduğunu söyleyen Kenan Nebati, "Versinler benim zararımı ben soyadımı değiştiririm. Ama ben soyadımdan memnunum. Eğer rahatsız oluyorsa Bakan kendi soyadını değiştirsin" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet yaklaşık 15 yıl önceye uzanıyor. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, dönemin Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olan Nureddin Nebati, 2013 yılında Kenan Nebati’nin Meclis’e girişine dilekçe vererek yasak koydurttu. Kenan Nebati ise TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak Meclis’e giriş yasağının kaldırılmasını talep etti. Nureddin Nebati ise bu dönemde akrabasının Meclis’e girişinin engellenmesi adımını "Nüfuzumu kullanmaya çalışıyor" ifadeleriyle açıkladı.

Bakan Nebati ile akrabası Kenan Nebati arasındaki husumet bu tarihten sonra yargıya da intikal etti. Kenan Nebati hakkında "dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan iki davada Bakan Nebati de müşteki (şikâyetçi) sıfatıyla yer aldı. Nureddin Nebati’nin ismini kullandığı ve dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan Kenan Nebati, iki ayrı davada toplam 7 yıl cezaya çarptırıldı ve hapse girdi.

'FETÖ' suçlaması takipsizlikle sonuçlandı

Kenan Nebati 2018 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Nureddin Nebati hakkında "FETÖ üyesi olduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kenan Nebati’nin Nureddin Nebati hakkındaki suç duyurusu kovuşturmaya yer olmadığı kararıyla sonuçlandı.

“Çok rahatsız oluyorsa Nureddin Nebati soyadını değiştirsin”

Uzun yıllardır akrabası Nureddin Nebati ile yüz yüze görüşmediklerini anlatan Kenan Nebati, Bakan Nebati’nin kendisinden avukatı aracılığıyla "soyadını değiştirmesini teklif" ettiğini söyledi. "Versinler benim zararımı ben soyadımı değiştiririm. Ama ben soyadımdan memnunum. Eğer rahatsız oluyorsa Bakan kendi soyadını değiştirsin" diyen Kenan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni bugüne kadar cezaevine attırdılar. ‘Adli para cezalarımı, zararımı verin ben soyadımı değiştireyim’ dedim. Nureddin Nebati karşıma çıkmıyor. Bir şey olduğu zaman ablamı arıyor. ‘Adımı kullanarak para aldı’ diyor. Nurettin Nebati Somali’ye Afrika’ya yardım edeceğine gelsin bana sahip çıksın. Çok rahatsız oluyorsa Nureddin Nebati soyadını değiştirsin."

Bakan Nebati hakkında suç duyurusunda bulunacak

Nureddin Nebati ile uzlaşmak istediğini lakin buna dönük adım göremediğini belirten Kenan Nebati, Bakan Nebati hakkında "görevi kötüye kullanma", "hürriyeti kısıtlama" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

"Nebati'den davalık olduğu akrabasına 'soyadını değiştir' teklifi" haberi, 26 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Nebati'den davalık olduğu akrabasına 'soyadını değiştir' teklifi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nebati'den davalık olduğu akrabasına 'soyadını değiştir' teklifi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Yargı Haberleri