Nebati'den Togg için kredi açıklaması

Nebati'den Togg için kredi açıklaması

Nebati'den Togg için kredi açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında enflasyonun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olduğunu belirterek enflasyonun baz etkisiyle birlikte Aralık'tan itibaren düşeceğini söyledi.

Bakan Nebati, "Gelecek süreç enflasyonun daha az konuşulduğu ve başarılı adımların arka arkaya geldiği bir süreç olacaktır" ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gerek finansal, gerek makro ekonomik olarak tedbirlerimizi aldık, dünyada emtia fiyatlarının da sakinleşmesiyle enflasyon baskısından kurtularak gelecek yıl enflasyonun düştüğü ve bunun hissedildiği bir sürece girmiş olacağız" dedi.

Bakan Nebati TOGG'a ulaşım için bankaların gerekli teşvikleri vereceğini söyledi. Nebati konu hakkında "Kamu bankalarıyla görüşme gerçekleştirdik. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarımızla gerekirse kâr edilmeyecek şekilde TOGG'a ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir" diye konuştu.

TRT Haber'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarının satır başları şöyle:

"Togg büyük bir hayalin gerçeğe vurumudur. O otomobil olarak lanse edilebilir lakin bizim dönemimizde yaşayan insanlar açısından çok faklı bir anlam ortaya koyuyor. Niye? Çünkü ben 58 yaşındayım 61 yıl önce Devrim otomobili bu ülkede üretime başlarken yolu kesildi. Aynı gerekçelerle yolu kesildi. Yapamazsınız, edemezsiniz, beceremezsiniz bu ülke bunu yapacak kapasiteye sahip değildir diyerek yolunu kestiler. Uçaklarımızın yolunu kestiler. Birçok yatırımın yolunu kestiler, füzelerimizin yollarını kestiler. Bunlar maalesef ülke içerisindeki çığırtkanlıklarla da iş birliği yapılarak yapıldı."

"Öncelikle biz kamuda da bu araçların kullanımı ile ilgili DMO ile burayı ilişkilendirdik. Bir alım garantisi yaptık. Çünkü Türkiye'de artık biz yerli aracı kullanmak istiyoruz. Yabancı marka araçları koyup Nureddin Nebati'ye bu yetki verildi 500 tane araç alınacak diyenler aslında hangi aracı alacağımızı çok iyi biliyorlar. Biz Togg'u alacağız. Togg'u en başta Bakanlarımız olmak üzere tüm üst düzey yetkililere, Valilerimize kadar göndererek bu araçların Türkiye satında yayılmasını ve görünümünü sağlamış olacağız. İkincisi zaten bir yeşil dönüşüm dönemindeyiz"

"2030'lardan sonra Avrupa başta olmak üzere konvasyonel araçlar üretmekten vazgeçip elektrikli araçlar üretmeye yönelecekler. Biz de Togg'un ve benzeri elektrikli araçların ülkemizde daha rahat kullanımını sağlamak için bunlara ilişkin ÖTV'de değişimlere giderek bu araçlar üzerindeki vergi yükünü en aza indirdik."

"Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız bir de talimat verdi, bir çağrıda bulundu. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımız bir de talimat verdi, bir çağrıda bulundu. Bu otomobile rahat ulaşımın sağlanabilmesi için bankaların bir çalışma yapması noktasında. Şu anda gelmeden kamu bankalarımız ile tekrar bir görüşme gerçekleştirdik."

"Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank ile katılım bankalarımız da bu konuda gerekli teşvikleri verecek şekilde gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki artık faiz oranları da oldukça düştü. Kredi oranları çok düştü. Çok daha düşük maliyetlerle kar da etmeyecek şekilde bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir."

"Türkiye 1990'lı yıllarda çok patinaj yaptı. Ötekileştirmenin ve iş yapmamanın her şeyi siyaset ile ötekileştirilerek çözülmeye gayret edildiği bir dönemden sonra 2002'de Türkiye'de her şey değişti. AK Parti iktidara geldi. Yepyeni bir denge oluştu. Bir kaç yıl içerisinde Türkiye dengesi üst noktaya geldi. Bu üst noktadan sonra her dengede olduğu gibi yapılması gereken şudur; Siz yeni dengede kalacak mısınız? Yoksa yeni bir dengeye mi ulaşacaksınız? Orada kalmaya başlarsanız bu size zarar yazmaya başlar.  O günden sonra sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde yepyeni şeylerle yeni bir dengeye gelinmeye çalışıldı. İşte bu yeni dengeyi oluşturacak olan şeyi biz 20 Aralık'ta Türkiye Ekonomi Modeli'ni ortaya koyarak lanse ettik."

"Niye? Çünkü yine bir problem vardı ve makroekonomik göstergelerin hiçbir şekilde karşılamadığı kur atağı yaşanıyordu. Yepyeni şeyler denenmeye çalışıyordu buna rağmen buna karşı büyük bir duruş vardı. O gün açıklanmış olan manifesto 20 Aralık'ta Türkiye'nin yeni modelinin, yeni yol haritasının ne olduğunu ortaya koyması açısından çok önemliydi. Neydi bu? Önce yatırım, üretim, ihracat ve istihdamın gerçekleştirilmesi ile Türkiye ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtmak ve cari açığı da en az seviyeye düşürüp hatta pozitif hale dönüştürmek amacıyla bir takım tedbirler açıklandı. Bu tedbirlerin başında da kur korumalı mevduat vardı. Bu Türkiye'de uzun yıllar çözülemeyen toplumun dolarize olmaktan çıkması ve kur oynaklığının döviz oynaklığının belli bir süre sonra kendi haline gelmesi ve salınımların en düşük seviyeye getirilmesiyle ortaya konmuş olan Türkiye Ekonomi Modeli. Türkiye vizyonu ile ilintilidir. Türkiye vizyonu Türkiye Ekonomi Modeli birlikte Türkiye'nin 21. yüzyılını inşa edecek en önemli parametrelerden bir tanesidir."

 

"Nebati'den Togg için kredi açıklaması" haberi, 01 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Nebati'den Togg için kredi açıklaması haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nebati'den Togg için kredi açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  2. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  3. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  4. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  5. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
  6. 00:19 Kağıthane’de drift atan sürücüye 32 bin lira ceza!
  7. 00:19 Fatih Erbakan: "AKparti'ye seçimi biz kaybettirmedik, bazı yerlerde MHP kaybettirmiş oldu"
  8. 00:17 Herkesin alışveriş yaptığı o dev market zinciri iflas etti!
  9. 00:17 Teleferik faciasında 23 saniye ayrıntısı açıklandı: Anbean kameralara yansıdı
  10. 00:15 Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama geldi
  11. 00:12 Erdoğan yarın Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  12. 00:12 CHP Genel Başkanı Özel açıkladı: Erken seçim çağrım yok
  13. 00:12 Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek
  14. 00:05 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir aşkı sobelendi!
  15. 23:59 Yağmur Çevik ve Hande Sarıoğlu arasında canlı yayında buz kesen kavga!
  16. 23:31 Hadise'nin bir mekanda olduğunu öğrenen gazeteciler şok oldu! Hadise taninmaz halde yakalandı!
  17. 23:31 Kayadikavlak Köyünde Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Bir Kişi Yaralandı
  18. 23:28 Çin'de Akıllı Telefon Pazarında Devrim: Huawei Yükselişte, Apple Geriliyor!
  19. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  20. 23:14 'Anti Fenerbahçe' lobisi intikam aldı! li Koç'tan Suudi Arabistan ve Süper Kupa'nın intikamı!
Ekonomi Haberleri