Necip Hablemitoğlu cinayeti itirafı: Görevi rütbeli biri verdi

Necip Hablemitoğlu cinayeti itirafı: Görevi rütbeli biri verdi

Necip Hablemitoğlu cinayeti itirafı: Görevi ... Bozkır’ın ifadesinin detaylarına T24’ten Asuman Aranca aktardı.

Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski özel kuvvetçi Gökhan Nuri Bozkır’ın savcılık ifadesinde, o dönem üst düzey rütbede bulunan bir ismin 2002 Kasım ayı ortalarında kendisini çağırarak, örtülü bir görev kapsamında Hablemitoğlu’nu hedef olarak bildirdiğini ve kendisinden Portakal Çiçeği Sokak’ta keşif yapmasını istediğini anlattı.

Bu kapsamda Hablemitoğlu’nun evinin bulunduğu bölgede hurdacı kılığında keşif çalışması yaptığını belirten Bozkır, “Üzerime eski kıyafetler giydim. Bir hurdacıya giderek hurda taşıyıcı bir araç aldım. Arızalı bir şofbeni aracın içine koydum. Daha sonra Portakal Çiçeği Sokağı’na gittim. Gündüz vaktiydi. Yavaşça çıkıp çevreyi rahat kontrol edebilmek için Mesnevi Sokak’tan Portakal Çiçeği Sokağı’na doğru yokuş yukarı çıktım. Tespitleri not alıp rapor haline getirdim. Raporu da emri veren kişiye teslim ettim” dedi. Bozkır, “suikastı kendisinin gerçekleştirmediğini ancak tetikçiyi olay yerine götürdüğünü ve cinayet sonrasında da arabayla alıp evine bıraktığını” iddia etti.

İTİRAFÇI OLDU

Bozkır’ın ifadesinin detaylarına T24’ten Asuman Aranca aktardı. Soruşturmanın en kritik ismi olan ve MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen eski özel kuvvetçi Bozkır geçen hafta Ankara’da tutuklanmıştı. İfadesinde çok kritik isimlerden bahseden Bozkır, itirafçı oldu ve suikasta ilişkin ayrıntılı beyanlarda bulundu.

Bozkır, 2002 yılı Kasım ayı ortalarında o dönem üst düzey rütbede bulunan bir ismin kendisini çağırarak, “örtülü bir görev olduğunu, hedefin Hablemitoğlu olduğunu aktardı. İsmin, kendisinden Portakal Çiçeği Sokağı’nda keşif yapmasını ve ismini verdiği bir başka üst rütbede bir isim ile gerekli koordinasyonu sağlamasını istediğini” aktaran Bozkır, kendisine görevde kullanması için bir operasyonel hat verildiğini” de söyledi. Buna karşın Bozkır, Hablemitoğlu’nun öldürüleceğini bilmediğini de öne sürdü.

HURDACI ARABASIYLA KEŞİF

Aldığı eğitimler gereği keşif için kendisine bir maske görev uydurması gerektiğini aktaran Bozkır, “Hurdacı kılığında gidebileceğimi düşündüm. Üzerime eski kıyafetler giydim. Bir hurdacıya giderek hurda taşıyıcı bir araç aldım. Arızalı bir şofbeni aracın içine koydum. Daha sonra Portakal Çiçeği Sokağı’na gittim. Gündüz vaktiydi. Yavaşça çıkıp çevreyi rahat kontrol edebilmek için Mesnevi Sokak’tan Portakal Çiçeği Sokağı’na doğru yokuş yukarı çıktım” dedi.

“RAPOR HAZIRLADIM”

Bozkır, keşif görevi kapsamında Portakal Çiçeği Sokağı’nın yaya ve araç trafiği, kameralar ve güvenlik noktalarını belirlemeye çalıştığını ifade ederek, daha sonra eve giderek tespit ettiği hususları rapor haline getirdiğini ve bu raporu da kendisine emri veren isme sunduğunu söyledi. İsmin hazırladığı raporu koordinasyon için temasa geçmesini söylediği diğer isme götürmesi emrini verdiğini anlatan Bozkır, raporu daha sonra bu kişiye teslim ettiğini söyledi.

“TETİKÇYİ GÖTÜRÜ GETİRDİM”

Bozkır, suikast günü mesai sonrasında cep telefonunu kapattığını ve evde bıraktığını kaydederek, daha önce satın aldığı bir telefona kendisine verilen operasyonel hattı taktığını söyledi. Bir süre sonra, tetikçi olduğunu iddia ettiği kişinin bu hattan kendisini aradığını söyleyen Bozkır, “Bana kendisini evinin bulunduğu yerden almamı söyledi. Mesai bitmeden önce bir arkadaştan arabasını almıştım. Tetikçiyi söylediği yerden bu arabayla aldım. Evin yakınındaki boş arazide indirdim. ‘Beni bu sokaktan (Portakal Çiçeği) alırsın’ dedi. Sokağa çıkan ara sokaklardan birinde beklemeye başladım. 5-10 dakika sonra silah sesi duydum. Sokağa girerek tetikçiyi aldım ve evine bıraktım” ifadesini kullandı.

“PİŞMANIM”

Bozkır, daha sonra telefonu imha ettiğini belirterek, olayda kullanılan silahın Mogan Gölü’ne atıldığına ilişkin daha önce çizdiği kroki için de “İnandırıcı olması için çizdim. Ancak bu kroki gerçek değildi” diye konuştu. Bozkır, “Silahın nerde olduğunu bilmiyorum. Bu olay yanlıştı. Bildiklerimi anlattım. Olayın ortaya çıkması için çabaladım. Pişmanım” diye ifade etti.

"Necip Hablemitoğlu cinayeti itirafı: Görevi rütbeli biri verdi" haberi, 17 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Necip Hablemitoğlu cinayeti itirafı: Görevi rütbeli biri verdi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Necip Hablemitoğlu cinayeti itirafı: Görevi rütbeli biri verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  2. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  3. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  4. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  5. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  6. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  7. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  8. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  9. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  10. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  11. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  12. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  13. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  14. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  15. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  16. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  17. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  18. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  19. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  20. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
Gündem Haberleri