NELER OLUYOR? Hangi Bakan nereden aday olacak?

NELER OLUYOR? Hangi Bakan nereden aday olacak?

NELER OLUYOR? Hangi Bakan nereden aday olacak? Erdoğan açıkladı: 17 Bakan büyükşehirlerden aday gösterilecek, - Ankara’nın gündemi: Kim, nereden aday gösterilecek?

Ömer ŞAHİN - Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinedeki 17 bakanın milletvekili olarak büyükşehirlerden aday gösterileceğini açıklamasının ardından gözler hangi bakanın nereden aday gösterileceğine çevrildi.
AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi tarihlerinin en kritik seçimine giriyor. Çoğu ankette “Millet İttifakı” ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışta önde görünüyor. Muhalefeti bölme ve ittifakı genişletme stratejisinde istediği sonucu alamayan AK Parti, dengeli ve iyi bir liste yapımına odaklandı. Bunun için de bilinirliği yüksek isimleri “oy deposu” olan büyükşehirlere kaydırma stratejisini izleyecek.  Erdoğan, 2011 seçimlerinde de aynı yöntemi izlemiş ve olumlu sonuç almıştı. 

Soylu Hatay, Kirişçi ya da Koca K.Maraş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle 6 Şubat depremi sonrası büyük yıkım yaşayan şehirlere dikkat çekici isimleri görevlendirmesi bekleniyor. Bu çerçevede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hatay, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Adana ve ya K.Maraş’tan aday gösterileceği söyleniyor. Yine deprem bölgesine kaydırılması beklenen bakanlar arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in adları geçiyor. Koca ve Kurum ikilisinden birisinin Konya’ya kaydırılması da mümkün.

Hulusi Akar Kayseri’den, Özel Kalemi Tokat’tan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kayseri’den aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Akar’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel kalem müdürlüğüne getirdiği Remzi Albasan’ da AK Parti’den milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Astsubay olarak başladığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde subaylığa terfi edip daha sonra Tuğgeneral rütbesine kadar yükselen Albasan’ın Tokat’tan aday yapılacağı söyleniyor. 

Trabzon ve Şanlıurfa’ya bakan çok 

Kabine listesinde Trabzon doğumlu 4 bakan bulunuyor. Süleyman Soylu’nun deprem bölgesine kaydırılmasının ardından Trabzonlu bakanlardan Mustafa Varank, Adil Karaismailoğlu ve Mehmet Muş’tan birisinin Trabzon’a gideceği tahmin ediliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan aday gösterileceğini açıklamaştı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in de yeniden Ankara listesinde olması bekleniyor.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ismi Diyarbakır ve Şanlıurfa için de geçiyor.

Şanlıurfa listesinde Faruk Çelik ile birlikte Numan Kurtulmuş ve Nurettin Nebati’nin adı da anılıyor.  Son seçimlerde AK Parti’ye adaylık başvurusu yapan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’e “vefa” gösterileceğini iddia eden olsa da şansı fazla görünmüyor. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için Antalya garanti gibi görülüyor. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un adı da İzmir ve Muğla için geçiyor. 
Eski Başbakan Binali Yıldırım’a memleketi Erzincan değil yine İzmir yolları görünüyor. 
Kabinenin tek kadın bakanı Derya Yanık’ın, Osmaniye ve ya İstanbul’dan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun Manisa ya da İstanbul’dan aday gösterilmeleri bekleniyor. 
Gaziantep, Bursa, Mersin, Balıkesir,  Van, Denizli gibi büyükşehirlerin liste başlarında  eski ya da mevcut bakanların konulacağı belirtiliyor.

Özlem Zengin üst sıralarda

“Kadına Şiddet” yasasını savunduğu için son günlerde AK Parti içerisindeki bir grubun da hedefi haline gelen Özlem Zengin’in İstanbul listesinde üst sıralarda olacağı söyleniyor.
Seçimi kritik gören AK Parti yönetimi taban desteği olan bazı eski vekilleri yeniden listeye koymak istiyor. Çok sayıda eski AK Parti’li bakan ve milletvekilinin çocuğu da aday adayı oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç yeniden adaylık başvurusu yaptı. Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’in oğlu Enis Çelik’de Van’dan milletvekili aday adayı oldu. 


 

"NELER OLUYOR? Hangi Bakan nereden aday olacak?" haberi, 23 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan NELER OLUYOR? Hangi Bakan nereden aday olacak? haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. NELER OLUYOR? Hangi Bakan nereden aday olacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  2. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  3. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  4. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  5. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  6. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  7. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  8. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  9. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  10. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  11. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  12. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  13. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  15. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  16. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
  17. 02:55 BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı
  18. 02:54 Steinmer, Türkiye'de: Terörle mücadele, güvenlik ve göç konuları gündemde
  19. 02:51 UNICEF açıkladı: 'Çocuk ölüm ve yaralanmalarının yarısının sebebi patlayıcılar'
  20. 02:45 İsmail Kartal'ın görevine son verin çağrısı gündemde
Medya Haberleri