Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film tepkisi

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film tepkisi

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film t... Bozkırın Tezenesi olarak da anılan, büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmine usta sanatçının ailesi karşı çıkmıştı. Neşet Ertaş'ın 10. ölüm yıl dönümünde film yine ailenin gündemine geldi.

2012 yılında hayatını kaybeden bozlak ustası Neşet Ertaş’ın hayatının beyazperdeye taşınmasının yankıları sürüyor. Çekimleri yaz aylarında yapılan 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filmi ile ilgili açıklamalarda bulanan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, herkesin kendine yakışanı yaptığını söyledi.

"YÜZSÜZLÜKTE SINIR YOK"

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda 'düzenlenen etkinliğin ardından konuşan Ertaş, "Babamızın istemediği bir şeyi biz de karşı çıktığımız için aile karşı çıkıyor diye bir yandan saldırılar yapılıyor ama mesele şudur; babamızın istemediği bir film çekilmekte. Biz bugün ilk defa göz önüne çıkıp kameralara derdimizi anlatalım dedik. Onu anlatırken bile, bu yaptığımız iş bile karşı tarafa ne kadar yüzsüzlük diyeceğim, yüzsüzlükte sınır yok. Biz derdimizi anlatırken bile bunu fırsat bilip çektikleri filmin reklamlarını yapmışlar. Başkaları adına utanmak diye bir şey varsa en güzel örneği budur efendim" dedi.

Babasının 40 kiloda kanserle mücadele ettiğini aktaran Hüseyin Ertaş, "40 kiloya düşmüş, kanserle savaşan bir insanın hastaneye yatmadan 6 gün önce evine noter götürüp imzasını almak hangi şerefli bir insana yakışır. Ondan sonra da 'ben muvafakatname aldım' diye ortalıkla dolaşmak hangi adam kalıbına yakışır. Sonra da bunu satıp bile bile göz göre göre gerçekleri bile bile kitabını satıp, bunun üzerinden hala bir yerlere varmaya çalışmak nasıl bir insanlığa yakışır. Kitap kitap diyorlar. Babam '15 senede bir kitap bitmez mi, benim ölmemi bekliyor bu' dediği adam hakkında biz hiçbir zaman açıklama yapmadık, hiçbir işine de karışmadık"" diye konuştu.

AW721151_02

"BABALARININ İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORLAR"

Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın ise ailenin babalarının iradesine sahip çıkmaya çalıştığını söyleyerek, "Neşet Ertaş hayatı boyunca belgesellere izin vermiş, ne olacağı belli olmayan, ajitasyon, gözyaşı eklenerek, aile mahremiyetine girilerek yapılabilecek filmlere karşı çıkmış. Bunun iradesine saygı duymaktan başka elimizden ne gelir. Ailenin de yapmak istediği bundan ibaret. Babalarının iradesine sahip çıkmaya çalışıyorlar. Ailesini bypass edip kitap izni adı altında senaryo uyarlayıp film yapmaya çalışıyorlar. Vefatından 22 gün önce evine hiç haberi yokken noter getiriliyor ve 42 sayfa belge imzalatılıyor. O zaman 40 kiloya düşmüş, kanser hastası, evde kimse yok. Evde kimsenin olmadığı bir zamanda baskın yapar gibi eve geliyorsun, ağrı kesici bantlar üzerinde, uygu halinde, zor durumda, ne imzaladığını bilecek durumda bile değil. Öyle bir durumda iradesinin olup olmadığı ortada değilken, doktor raporu alınmamışken, 42 sayfa imza alınıyor. Bu muvafakatnameye dayanarak kitap yazdık, film yaptık deniyor. Bir an onun doğru olduğunu kabul etsek bile muvafakatnamenin içinde film yapmaya izin yok. 3 tane davamız var devam ediyor. O muvafakatnamelerle ilgili, fikri sınai haklarla ilgili davalar var. Hem kitap hem yapımcı hem kurduğu şirketlerle ilgili davalar devam ediyor. İnşallah yargı bu davalar neticelenmeden filmin oynatılmasına müsaade etmez" ifadelerini kullandı.

"Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film tepkisi" haberi, 26 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Magazin kategorisi altında bulunan Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film tepkisi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'tan film tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Magazin konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Magazin Haberleri