Nesli tehlikeye giren tatlı su balıkları
Nesli tehlikeye giren tatlı su balıkları Balık türleri üzerinde yapılan araştırmada, insanoğlunun bir türün yok olmasına sebep olacağı tespit edildi.
İnsan faaliyetlerinin tatlı su balıklarının neslini tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceği,10 bin 682 balık türü üzerinde yapılan araştırma, sonucunda tespit edildi
BBC'nin haberine göre, aşırı avlanma, nehirlerin yeniden yönlendirilmesi, baraj yapılması, toprak ve su kirliliği, iklim değişikliği ile istilacı türlerdeki artış sebebiyle tatlı su balık çeşitlerinin yüzde 23'ünün soyunun tükenme tehlikesinde olduğu ,Fransız ve Çinli bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların sonucunda ifade edildi. Ve avlanan insanların, avlandıkları 2 bin 456 nehir yatağında bulunan 10 bin 682 balık türü üzerindeki etkileri incelendi.
Aşırı avlanmadaki tehlike !
İnsanoğlunun, aşırı avlanması sonucunda istilacı türlerdeki artış olduğu kaydedilen araştırmada, nehirlerdeki doğal ortamın 200 yıl öncekinden kötü durumda olduğu bilgisi verildi. Dünyada 18 bin tatlı su balığı çeşidi olduğu belirtilerek sayının tüm memelilerin çeyreğine denk geldiği söylendi. Endüstrileşmenin sonucunda nehirlerin yüzde 86'sının geri kalanının da kısmen zarar gördüğü vurgulandı. Nehirlerin kısmen daha az zarar gördüğü, Afrika ve Avustralya'da insanlardan uzak olduğu bilgisi verildi. Nehirlerden Mekong'da aşırı avlanıldığı, Amazon'da da fazla baraj yapıldığı için balık türlerinin azaldığı ifade edildi.
"Nesli tehlikeye giren tatlı su balıkları" haberi, 22 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Nesli tehlikeye giren tatlı su balıkları haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nesli tehlikeye giren tatlı su balıkları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.