''Netanyahu'ya Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi ilettim, sessiz kalmayacağım''

''Netanyahu'ya Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi ilettim, sessiz kalmayacağım''

''Netanyahu'ya Gazze'deki acil insani duruma... Kamala Harris çarpıcı açıklamalar yaptı. Açıklamaları gündeme bomba gibi düştü! "Bu trajedilerin ortasında yüzümüzü başka yere çeviremeyiz. Kendimizi bu acılar karşısında hissiz halde bırakamayız. Ve ben de sessiz kalmayacağım"

1176177-2-t.jpg

ABD Başkanı Joe Biden'ın yarıştan çekilmesinin ardından Demokratların başkan adayı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile temasa geçtiğini ve ABD Başkanı ile görüştüğünü söyledi. Harris yakın zamanda Netanyahu'nun Kongre'deki konuşmasını yönetti ve konuşmaya katılmadı.

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Biden'la öğle yemeğinde buluşan Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ayrı bir toplantıda kabul etti.

İkili kameraya poz verdi ve görüşmeden önce hiçbir şey açıklamadı.
Netanyahu, Biden'la yaptığı görüşmede İsrail'e 50 yıllık desteğinden dolayı teşekkür etti. Biden, "Sizinle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
Görüşmenin ardından kamera karşısına geçen
Harris, Netanyahu ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Orta Doğu planını görüştüklerini söyledi. Harris, İsrail'in kendisini savunma hakkına sahip olduğunu ve ABD'nin bu konuda İsrail'e çeşitli destekler sağlamaya devam edeceğini vurguladı.

"Gazze'de son dokuz ayda yaşananlar gerçekten içler acısı. Başbakan Netanyahu'ya, birçok masum sivilin ölümü de dahil olmak üzere, Gazze'deki insani acıların seviyesinden derin endişe duyduğumu açıkça ifade ettim. Böylelikle Gazze'deki insani krizle ilgili ciddi kaygılarımı açıkça dile getirdim." Harris, konuşmasında Gazze'de en az 500 milyon insanın şiddetli açlık çektiğini söyledi.

1176177-3-t.jpg

Çocukların öldüğünü ve açlıktan çaresiz kalan insanların güvenli bir yer bulmak için evlerinden kaçtığını gördüklerini söyleyen Harris, şöyle konuştu: "Bu trajedinin ortasında gözlerimizi bundan alamıyoruz. Bu acıdan dolayı ümitsizliğe kapılmayız. "Ve ben de susmayacağım" dedi.

"Ateşkes anlaşmasının zamanı geldi"
Harris, Netanyahu ile yaptığı görüşmede Gazze'deki çatışmaların sona ermesi için anlaşmaya varılmasının zamanının geldiğini ve tutukluların evlerine dönmesi gerektiğini belirterek, "Bu anlaşmayı yapalım, savaşa ve çatışmalara son verelim. Tutsakları geri döndürelim" dedi. evlerine götürün ve Filistin halkına çok ihtiyaç duyulan yardımı sağlayın.

Yönetim, İsrail'e verdiği sürekli destek nedeniyle geniş çapta eleştirilirken, yönetimin ikinci komutanı Harris toplantıya başkanlık etmedi veya Netanyahu'nun Kongre'deki son konuşmasına katılmadı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyareti kapsamında bugün Beyaz Saray'da Başkan Joe Biden ile görüştü. Toplantı öncesinde liderler kamera karşısına geçti. Netanyahu konuşmasında kendisinin ve Biden'ın birbirini 40 yıldır tanıdığını belirterek, "Bugün sizlerle buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum ve önümüzdeki aylarda bizi bekleyen önemli konularda sizinle birlikte çalışacağız" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu dün Washington'daki ABD Kongresi'ne hitap etmek için kürsüye yaklaşırken milletvekilleri tarafından alkışlanırken, Kongre'nin tek Amerikalı Amerikalı üyesi Rashida Tlaib tarafından Meclis'te bizzat protesto edildi.

Hamas, Netanyahu'nun ABD Kongresi önündeki konuşmasını izledi ve şöyle dedi: "Netanyahu'ya, Gazze'de işlediği soykırımı ve soykırımı herkesin gözü önünde cilalayarak saklama fırsatı vermek yerine, tutuklanıp UCM'ye teslim edilmesi daha iyi olurdu. Dünya Kongre'de."

BASIN: Kongre'deki tek Afrika kökenli Amerikalı Rashida Tlaib, Netanyahu'yu yalnızca konuşmasında protesto etti: Savaş suçlusu!

TIK: Abdullah Gül, Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasını aldı: Bu gece soykırım suçlusunun utanmaz sirkini izledik; Amerika katilinden utanıyor..

"''Netanyahu'ya Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi ilettim, sessiz kalmayacağım''" haberi, 26 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ''Netanyahu'ya Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi ilettim, sessiz kalmayacağım'' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Netanyahu'ya Gazze'deki acil insani duruma ilişkin ciddi endişemi ilettim, sessiz kalmayacağım'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 07 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:31 SGK veri toplayacak: Kredi kartı limitleri gerçek gelire uygun hale gelecek
  2. 21:26 Galatasaray'dan Barış Alper Yılmaz'a yüzde 750 zam!
  3. 21:12 Mersin Tarsus’ta Cinayet! İki Kadına Saldırdı, Ardından Yaşamına Son Verdi
  4. 21:06 SON DAKİKA: Muğla’da Korkutan Yangın! Ekipler Seferber Oldu
  5. 21:01 İşte 8 Eylül 2024 İstanbul hava durumu: Bakalım Pazar günü hava nasıl olacak?
  6. 20:58 Ekrem İmamoğlu: "Önümüzdeki genel seçimlerde iktidar olacağız"
  7. 20:56 İmamoğlu'ndan flaş açıklama: "Önümüzdeki seçimlerde iktidar olacağız"
  8. 20:50 Sivas'ta 3,4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti!: İşte detaylar
  9. 20:47 HURSAD’dan 2025 Hac kayıtları için son uyarı: Kayıt yenileme tarihi yaklaşıyor
  10. 20:46 Üç otomotiv devin sonu mu geliyor!: Satışlar epey düştü!
  11. 20:43 Sonbaharda ortaya çıkan alerjilere çözüm!: Uzmanlar açıkladı
  12. 20:41 Prof. Osman Bektaş deprem sonrası açıklama yaptı!
  13. 20:39 İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin"
  14. 20:37 Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği duyurdu!: Kayıt işlemleri için son tarih 16 Eylül
  15. 20:36 Borsa İstanbul’da haftanın en çok kazandıranları belli oldu
  16. 20:35 Aksaray'da kafede oturan adama kurşun yağdıran kadın tutuklandı
  17. 20:30 Erdoğan’dan Gezi eleştirisi: “İstanbul Boğazı’ndaki katliama sessiz kalıyorlar”
  18. 20:26 Cedi Osman Panathinaikos'ta!
  19. 20:20 Trafik çilesi sona erdi: Bolu Dağı Tüneli trafiğe açıldı
  20. 20:11 Bağ-Kur’luların Emeklilik Şartları Kolaylaşıyor: Prim Gün Sayısı 7.200’e Düşürülecek!
Dünya Haberleri