Nevruz kutlamaları iptal edildi

Nevruz kutlamaları iptal edildi

Nevruz kutlamaları iptal edildi Diyarbakır Nevruz Mitingi, Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iptal edildi. HDP tarafından yapılan açıklamada, "Bizler açısından son derece önemli olan ve hiçbir koşulda kutlamaktan asla vazgeçmeyeceğimiz büyük acılar, bedeller...

Diyarbakır Nevruz Mitingi, Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iptal edildi. HDP tarafından yapılan açıklamada, "Bizler açısından son derece önemli olan ve hiçbir koşulda kutlamaktan asla vazgeçmeyeceğimiz büyük acılar, bedeller ve mücadeleler sonucunda büyüttüğümüz Nevruz bayramı kitlesel kutlamalarını iptal etme kararını almanın son derece zor olduğunu belirtmek istiyoruz" denildi.

HDP MYK toplantısında bugün Türkiye’de de görülen koronavirüs masaya yatırıldı. 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılması planlanan Nevruz mitinginin iptal edilmesi yönünde karar alındı.

Milyonlarca kişinin katılımıyla düzenlenen Nevruz mitinglerinin iptal edildiğini HDP, DTK gibi kurum temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması ile duyuruldu. DTK binasında yapılan açıklamada konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, “Tüm insanlık açısından ciddi bir tehdit haline gelen Korona virüsünün giderek yaygınlık kazandığı gerçeği karşısında , iki gündür siyasi partiler ve demokratik sivil toplum örgütleriyle birlikte sağduyulu bir karar almak amaçlı tartışma ve değerlendirmeler yaptık” dedi.

‘Yeniden bir karar almanın hayati derecede önemli olduğuna inandık’

Öztürk şöyle devam etti: “AKP hükümetinin ve ona bağlı olarak sağlık bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıkların süreci şeffaf bir biçimde yönetmedikleri, Korona virüsü nün gelişimi ile ilgili toplumu doğru bilgilendirmedikleri, bu nedenle de alınması gereken tedbirlerin hızlı ve zamanında alınmadığı gerçeğine güçlü bir vurgu yaparak, AKP hükümetinin bu konudaki sorumluluğunu özellikle belirtmek istiyoruz. Yürüttüğümüz tartışma ve değerlendirmeler sonucunda; tüm insanlık açısından bir tehdit haline gelen Korona virüsü vakalarının tüm bölge ülkelerinde görüldüğü gibi, Türkiye ‘de de Korona virüsü vakalarına rastlandığı açıklamaları karşısında; halklarımızın sağlığını her şeyin üstünde görerek, Uluslararası bir etkinlik olan Nevruz bayramı kutlamalarıyla ilgili olarak, yeniden bir karar almanın hayati derecede önemli olduğuna inandık.”

‘Tüm insanlığın sağlığını tehdit eden Korona virüsü ile mücadeleye yoğunlaşmalıyız’

Bu nedenle kitlesel kutlamaları iptal ettiklerini duyuran Öztürk “Bu nedenle; Uluslararası Nevruz bayramı kutlamalarına, uluslararası bir katılım olacağı gerçeğinin bilincinde olarak; bunun doğallığında bir risk oluşturacağını da düşünerek , halkımızın ve uluslararası toplumun sağlığı açısından tedbir alma amaçlı 2020 Nevruz bayramı kitlesel etkinliklerini iptal ettiğimizi halkımıza ve Uluslararası topluma duyurmak istiyoruz. Bizler açısından son derece önemli olan ve hiçbir koşulda kutlamaktan asla vazgeçmeyeceğimiz büyük acılar, bedeller ve mücadeleler sonucunda büyüttüğümüz Nevruz bayramı kitlesel kutlamalarını iptal etme kararını almanın son derece zor olduğunu belirtmek istiyoruz. Ancak halkımızın ve tüm insanlığın sağlığının da çok önemli olduğu bilinci ve sorumluluğu ile böyle bir karar almanın insani, ahlaki ve siyasi açıdan zorunlu olduğuna inandık. Halklarımız ve tüm uluslararası toplumun böylesine zor bir kararı almamızı anlayışla karşılayacağına inanarak, tüm insanlığın sağlığını tehdit eden Korona virüsü ile mücadeleye yoğunlaşmalıyız. Buradan bütün insanlığa geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Korona virüsü nedeniyle yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet, hastalara acil şifalar diliyoruz” dedi.

"Nevruz kutlamaları iptal edildi" haberi, 12 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Nevruz kutlamaları iptal edildi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nevruz kutlamaları iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri