Nevşin Mengü’den Fahrettin Altun’a ‘özgür medya’ yanıtı

Nevşin Mengü’den Fahrettin Altun’a ‘özgür me... Erdoğan'ın konuşması nedeniyle sözü kesilen Muharrem İnce'nin stüdyoyu terk etmesi sonrası "Türkiye’deki her bir özgür medya kuruluşu görüşlerini ve yayın..

Erdoğan'ın konuşması nedeniyle sözü kesilen Muharrem İnce'nin stüdyoyu terk etmesi sonrası "Türkiye’deki her medya kuruluşunun özgürce görüşlerini yansıtabildiğini" iddia eden Saray sözcüsü Fahrettin Altun'a Gazeteci Nevşin Mengü'den yanıt geldi.

Fahrettin Altun, Erdoğan'ın konuşması nedeniyle sözü kesilen Muharrem İnce'nin stüdyoyu terk etmesine ilişkin açıklama yaptı. Altun açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir özgür medya kuruluşu görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir" dedi.

Muharrem İnce canlı yayını terk etti: Ben gururumla oynatmam

İnce’ye Saray’dan ilk yanıt: Türkiye’de medya özgürce görüşlerini yansıtmaktadır

NEVŞİN MENGÜ'DEN ALTUN'A CEVAP NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA

Eski CNN Türk sunucusu, gazeteci Nevşin Mengü, Fahrettin Altun'a cevap niteliğinde bir açıklama yaptı.

Mengü, Twitter paylaşımında, "Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını hangi kanal kaç dakika verdi, vermedi konusuyla ilgili çetele tutulduğunu, vermeyenlere de neden vermediniz sorusunun sorulduğunu hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce, dün Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Neden programının konuğu oldu. Konuşması sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’daki İstanbul’un fethi konuşmalarına bağlanan Haber Global stüdyosunu terk etti. Kendisine yöneltilen ilk sorunun hemen ardından sözünün programın sunucusu Senem Toluay Ilgaz'ın kesip Erdoğan'ın İstanbul'un Fethi için Ayasofya'daki konuşmasına bağlanacaklarını söylemesi üzerine İnce tepki gösterdi.

Erdoğan'ın konuşmasının bitmesinin ardından stüdyoya dönülmesiyle İnce konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu saygısızlık, bu faşizm! Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan'ın tapulu mülkü değildir, Korkmayın bu kadar. Ben de Cumhurbaşkanı adayıydım, 16 milyon oy aldım. Yüz tane televizyon kanalı Erdoğan'ı gösteriyor. Bırakın da iki kelime laf edelim, isterse yüz tane daha kurar o zaten. Daha bir soru soruyorsunuz ağzımı açıyorum... Ben burada beklemem, ya çağırmayacaksınız ya da konuşturacaksınız. Korkmayın ya. Gidecek ilk seferde merak etmeyin."

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muharrem İnce'nin gösterdiği tepkinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

Altun, "Sayın Muharrem İnce'nin, bu akşam bir televizyon kanalında katıldığı programın Sayın Cumhurbaşkanımızın Fetih programında konuşma yaptığı dakikalara denk gelmesi üzerine yarıda kesilmesiyle ilgili sarf ettiği sözlere üzüntüyle şahit olduk" dedi.

"Sayın İnce'nin, özel bir televizyon kanalının tamamen kendi hür iradesiyle belirlediği yayın tercihleri üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız, mesnetsiz ve ağır ithamlarda bulunarak takındığı suçlayıcı tavır kabul edilemez" diyen Altun, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren her bir medya kuruluşu özgürce görüşlerini ve yayın tercihlerini yansıtmakta, yasal çerçeve içerisinde faaliyetlerine bir kısıtlama olmaksızın devam edebilmektedir. Sayın İnce'nin bu tavrı medya camiamıza da iftira mahiyeti taşımaktadır.

Her hadiseyi fırsat bilip hasmane bir tutumla Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik bir hakaret, iftira ve karalama furyası başlatmaya çalışan bu zihniyetin iflah olmaz saldırılarının son bulmasını temenni ediyoruz."

Kartal Belediyesi 170 parkı salgın sonrası için hazırlıyor

ANASAYFA

"Nevşin Mengü’den Fahrettin Altun’a ‘özgür medya’ yanıtı" haberi, 30 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Nevşin Mengü’den Fahrettin Altun’a ‘özgür medya’ yanıtı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nevşin Mengü’den Fahrettin Altun’a ‘özgür medya’ yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri