New York Times: Biden adaylıktan çekilmezse, 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak

New York Times: Biden adaylıktan çekilmezse, 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak

New York Times: Biden adaylıktan çekilmezse,... New York Times'ın haberine göre, bazı önde gelen Demokrat bağışçılar, Biden'ın adaylıktan çekilmemesi halinde Biden yanlısı en büyük süper PAC olan Future Forward'a verdikleri 90 milyon dolarlık bağış vaadini bekleteceklerini belirttiler.

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık seçimlerinden çekilmemesi durumunda, kampanyası için vaat edilen 90 milyon dolarlık bağışın askıya alınacağı açıklandı.

Önceki Başkan Donald Trump ile yeniden yarışmaya hazırlanan Demokrat aday Biden'ın, rakibiyle canlı yayındaki tartışmasının ardından yarıştan çekilmesi gerektiği tartışmaları devam ediyor.

New York Times'ın haberine göre, bazı önde gelen Demokrat bağışçılar, Biden'ın adaylıktan çekilmemesi halinde Biden yanlısı en büyük süper PAC olan Future Forward'a verdikleri 90 milyon dolarlık bağış vaadini bekleteceklerini belirttiler.

İsimsiz kaynaklara göre, Biden’ın 27 Haziran'da katıldığı ve "fiyasko" olarak değerlendirilen canlı yayın performansının ardından Future Forward, muhtemel alternatifler için anket yaptı. Ankette, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, California Valisi Gavin Newsom ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer gibi isimler karşısında Biden "en kötü" tercih olarak öne çıktı.

2024 başında Biden kampanyası tarafından lider süper PAC olarak belirlenen Future Forward, Biden’ın resmen aday olarak ilan edileceği 19 Ağustos'ta Chicago'da yapılacak Demokratik Ulusal Kongresi'nden sonra, kasım seçimlerine kadar 250 milyon dolarlık televizyon ve dijital reklam rezervasyonları yaptığını açıkladı.

Bu süper PAC ve bağlı yan kuruluşlarının şu ana kadar Biden'ın seçim kampanyası için 430 milyon dolar bağış topladığı bildiriliyor.

"YENİ LİDER İLE DEVAM ETME ZAMANI"

Temsilciler Meclisi azınlık lideri Demokrat Hakeem Jeffries, ABD Kongresi’ndeki üyelerine gönderdiği bir mektupta, Başkan Biden ile yaptığı toplantı hakkında bilgi verdi. Jeffries, Biden’a Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat üyelerin geleceğe dair görüşlerini kapsamlı bir şekilde aktardığını açıkladı.

Colorado Temsilcisi Brittany Pettersen, Biden'a "yarıştan çekilmesi" çağrısında bulundu ve bu gruba katılan son isim California Temsilcisi Mike Levin oldu. Levin, "Birlikte, yeni bir liderle devam etme zamanı geldi" ifadelerini kullanarak, Temsilciler Meclisi'nde Biden’ın çekilmesini açıkça isteyen 19. Demokrat üye oldu.

Demokrat Parti’nin gençlik iklim grubu "Gündoğumu Hareketi" (Sunrise Movement) de yazılı bir açıklama yaparak Biden’a "meşaleyi yeni bir adaya devretmesi" çağrısında bulundu. Hareketin başkanı Aru Shiney-Ajay, ülke çapında gençlerle yaptığı görüşmelerde, "Biden'ın gençleri harekete geçirip kasım seçimlerini kazanabilecek konumda olmadığından endişe duyuyoruz" dedi.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Joe Biden ile Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya gelmişti. 81 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşıyla ilgili kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi ve yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Demokrat Parti içinden ve Biden'ı destekleyen New York Times gibi medya kuruluşları ile George Clooney gibi ünlülerden, Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrıları yapıldı. Ancak Biden, sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul etmekle birlikte, Trump'a karşı en iyi alternatifin hâlâ kendisi olduğunu belirterek yarıştan çekilmeyi reddediyor.

"New York Times: Biden adaylıktan çekilmezse, 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak" haberi, 13 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan New York Times: Biden adaylıktan çekilmezse, 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. New York Times: Biden adaylıktan çekilmezse, 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri