New York Times: Sadece geçen ay en az 25 bin kişi öldü

New York Times: Sadece geçen ay en az 25 bin kişi öldü

New York Times: Sadece geçen ay en az 25 bin... ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, koronavirüsten sadece geçen ay içerisinde en az 25 bin insanın yaşamını yitirdiğini yazdı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, koronavirüsten sadece geçen ay içerisinde en az 25 bin insanın yaşamını yitirdiğini yazdı. Gazete, Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İsveç, Fransa, Hollanda ve ABD gibi ülkelerde de ölüm sayısının resmi verilerden daha yüksek olabileceğini öne sürdü.

Dün okurlarına hazırladığı koronavirüs ile ilgili haber serisinde Türkiye’deki Covid-19 vaka sayısının açıklanandan çok daha yüksek olduğuna dair bir makale yayınlayan ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Times, bugün yeni ve daha kapsamlı bir analiz hazırladı.

New York Times muhabirleri Jin Wu ve Allison McCann imzalı haberde, son 1 ayda corona virüsünden en az 25 bin insanın yaşamını yitirdiği belirtildi. 11 ülkenin ölüm oranı verilerinin incelendiği haberde ölüm sayısının bahsi geçen ülkelerde açıklanan resmi rakamdan çok daha fazla olduğu öne sürüldü.

Haberde, “New York Times’ın bulduğu verilere göre geçen ay içerisinde önceki yıllara oranla çok daha fazla insan yaşamını yitirdi. Bu verilerde toplam Covid-19 ölümlerinin yanı sıra hastanelerdeki yoğunluktan dolayı hastanelerde ölmemiş olan insanların da sayıları yer alıyor” ifadesi kullanıldı.

New York Times’ın grafiklerle hazırladığı haberde, “Paris’teki ölüm sayısı normalde yaşanan günlük ölüm sayısının iki katı, bu da kötü bir grip mevsiminden çok daha yüksek. New York’ta ise bu oran normalde gerçekleşen ölümlerin 4 katı” denilirken, “Elbette salgının ortasında ölüm verilerini oluşturmak kusursuz bir sonuç ortaya çıkarmaz. Resmi ölüm verileri ile toplam ölüm verileri karşılaştırıldığında burada kasıtlı olarak ölü sayısını gizlemekten ziyade yapılan test sayısı öne çıkmaktadır” yorumu yapıldı.

İstanbul’da normalde 9 Mart ile 12 Nisan arasındaki ölümlerden yaklaşık 2 bin 100 fazla ölüm yaşandığına dikkat çekilirken, “Mart’ın ortasında artan ölümler bu insanların Şubat ayında hastalandığını ve Türk yetkililerin ilk vakaları açıklamasından önce enfekte olduğunu gösteriyor” yorumu yapıldı.

“BAZI ÜLKELER NETLEŞTİREMEDİ”

Öte yandan Endonezya’nın başkenti Cakarta’da da benzer bir durum olduğu belirtilirken, normal verilere göre 1.000 kişinin daha fazla öldüğü aktarıldı. Aynı dönemde Endonezya hükümetinin resmi verilerine göre Cakarta’da 84 insan yaşamını yitirmişti.

New York Times’ın haberinde, “Güncel veriler ölüm oranlarının normal ölüm oranlarından yüzde 20 ile 30 daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Bu da on binlerce fazla ölüm anlamına geliyor. Bazı ülkeler ölüm oranlarının nasıl tasnifleneceğine dair durumu netleştirmeye çalışırken Fransa’da hastane dışında ölenlerin sayıları toplam Covid-19 ölümlerine Nisan ayının başında eklenmeye başlandı.

"New York Times: Sadece geçen ay en az 25 bin kişi öldü" haberi, 22 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan New York Times: Sadece geçen ay en az 25 bin kişi öldü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. New York Times: Sadece geçen ay en az 25 bin kişi öldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:17 : Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  2. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  3. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  4. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  5. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  6. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  7. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  8. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  9. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  10. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  11. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  12. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  13. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  14. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  15. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  16. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  17. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  18. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  19. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  20. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
Dünya Haberleri