New York'ta Müslüman sivil toplum kuruluşları düzensiz göçmenlere barınak sağlıyor

New York'ta Müslüman sivil toplum kuruluşları düzensiz göçmenlere barınak sağlıyor

New York'ta Müslüman sivil toplum kuruluşlar... ABD'nin sınır eyaleti Teksas'tan New York'a otobüslerle gönderilen düzensiz göçmenlerin barındırılmasında şehirdeki Müslüman sivil cemiyet kuruluşları da mesuliyet alıyor. New York'un Brooklyn bölgesinde etkenlik gösteren Müslüman Toplum Merkezi (MCC), şehre sınırdan gönderilen düzensiz göçmenleri kendi imkanlarıyla barındırmaya çalışıyor. MCC'nin kapılarını şehre gelen düzensiz göçmenlere açtığın

ABD'nin sınır eyaleti Teksas'tan New York'a otobüslerle gönderilen düzensiz göçmenlerin barındırılmasında şehirdeki Müslüman sivil toplum kuruluşlaru da sorumluluk alıyor.

New York'un Brooklyn bölgesinde faaliyet gösteren Müslüman Toplum Merkezi (MCC), şehre sınırdan gönderilen düzensiz göçmenleri kendi imkanlarıyla barındırmaya çalışıyor.

AA muhabirine düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren MCC İcra Direktörü Soniya Ali, öncelikle kendisinin de 5 yaşındayken Keşmir'den ABD'de göçmen olarak geldiğini anlattı.

MCC'nin kapılarını şehre gelen düzensiz göçmenlere açtığını belirten Ali, "Ağustostan beri burada göçmenleri barındırıyoruz. Venezuela'dan, Senegal'den, Mısır'dan, Türkiye'den, dünyanın farklı yerlerinden gelen, farklı geçmişi olan insanlar burada kalıyor. Onlara kapılarımızı açarak yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

"Kendi inisiyatifimiz"

MCC'nin göçmen sorunundan önce de muhtaçlara yardım etmeye çalıştığını belirten Ali, New York'a düzensiz göçmenlerin akın etmeye başlamasıyla binadaki kadınlar mescidi bölümünü barınağa dönüştürdüklerini aktardı.

Ali, küçük bir mutfak ile banyo ve tuvaleti bulunan alanda şu an 17 düzensiz göçmeni barındırdıklarını, ağustostan bu yana ise 75'den fazla göçmeni ağırladıkları söyledi.

New York'ta 1-2 Müslüman merkezinin daha düzensiz göçmenlere barınmalarında yardımcı olmaya çalıştığını kaydeden Ali, ayrıca bazı kiliselerin de barınma olarak değilse de yasal işlemler konusunda düzensiz göçmenlerle ilgilendiğini kaydetti.

Soniya Ali, "Bu, bizim kendi inisiyatifimizle oldu. Şehrin sahip olduğu bazı sorunları hafifletmek için birkaç başka toplum kuruluşu ve ibadethaneyle birlikte hareket ediyoruz. Ama aynı zamanda şehrin yakında finanse etmeye başlayacağını umduğumuz 50 ibadethaneden biri olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

New York Belediyesinin düzensiz göçmenleri barındırması için inanç temelli 50 kuruluşa finans sağlama kararı aldığı bilgisini veren Ali, bunun için istenilen bina düzenlemesi ve gerekli başvuru şartları üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Ali, şu ana kadar düzensiz göçmenlerle ilgili hiçbir sorun yaşamadıklarını, MCC toplumu üyelerinin de bu soruna maddi ve manevi destek olmaya çalıştığını vurgulayarak, "Şu anda sadece günü kurtarmaya çalışıyoruz çünkü, şehir tarafından finanse edilmiyoruz. Topluluk üyelerimizle ve zaman zaman ortak kuruluşlarımızdan aldığımız finansmanla bunu aşmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ali, göçmenlerin barınakta kalma süresi için bir zaman sınırlaması da bulunmadığını, ihtiyaçları olduğu kadar kalıp istedikleri zaman ayrılabildiklerini sözlerine ekledi.

ABD'ye "fırsat" için geldi

MCC barınağında 9 aydır kalan Senegalli düzensiz göçmen Mamadou Diall da Meksika sınırından kaçak olarak geçerek ABD'ye geldiğini, şu an yasal işlemler için uğraştığını anlattı.

Diall, kendisi gibi sınırdan geçen birçok kişinin bu ülkede tanıdığı olmadığını belirterek, barınak çok küçük olsa da MCC'nin kendilerine kapılarını açmasından memnun olduğunu belirtti.

Müslüman olduğu için belediyenin açtığı diğer barınaklar yerine burada kalmayı tercih ettiğini söyleyen Diall, ABD'ye de sunduğu "fırsatlar" için geldiğini ifade etti.

New York, ABD'de "barınma hakkı" yasasına sahip tek büyükşehir konumunda bulunuyor.

New York'a sınırdan gönderilen düzensiz göçmenler sorunu

Texas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler, Meksika sınırından akın eden düzensiz göçmen yükünü tek başlarına kaldıramayacakları şikayetiyle ABD Başkanı Joe Biden'in göçmen politikasını protesto etmek için 2022 yaz sonundan itibaren düzensiz göçmenlerin bir kısmını başkent Washington, New York, Massachusetts gibi Demokratların çoğunlukta olduğu eyaletlere göndermeye başlamıştı.

New York'ta 50 bin civarında evsizin yaşadığı barınaklar, sınır bölgelerinden otobüslerle gönderilen düzensiz göçmenlerle dolmuş, bazı sığınmacılar boş otellere ve kamplara yerleştirilmişti.

Belediye Başkanı Eric Adams, New York'a bir süredir akın eden düzensiz göçmenleri barınak ve hotellerden sonra devlet okullarının spor salonlarına da yerleştirilebileceğini söylemişti.

Adams, düzensiz göçmenlerin "şehrin kaynaklarını yok ettiğini" dile getirerek, "Washington'ın yanıt verme zamanı. Yeter artık." ifadesini kullanmıştı.

New York Belediyesi Bütçe Direktörü Jacques Jiha da Haziran 2024'ün sonuna kadar düzensiz göçmen akınına 4,3 milyar dolar harcamak durumunda kalacakları tahminini paylaşmıştı.

Geçen bahardan bu yana en az 65 bin düzensiz göçmenin New York'a geldiği ve 36 binden fazla sığınmacının 120 değişik yerde hala belediyenin gözetiminde olduğu biliniyor.

"New York'ta Müslüman sivil toplum kuruluşları düzensiz göçmenlere barınak sağlıyor" haberi, 05 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan New York'ta Müslüman sivil toplum kuruluşları düzensiz göçmenlere barınak sağlıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. New York'ta Müslüman sivil toplum kuruluşları düzensiz göçmenlere barınak sağlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  2. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  3. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  4. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  5. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  6. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  7. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  8. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  9. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  10. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  11. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  12. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  14. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  15. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  16. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  17. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  18. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  19. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  20. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
Dünya Haberleri