Nihat Özdemir: Son üç hafta seyircili oynanabilir

Nihat Özdemir: Son üç hafta seyircili oynanabilir

Nihat Özdemir: Son üç hafta seyircili oynana... Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Temmuz ayında koronavirüs ortadan kaybolur.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Temmuz ayında koronavirüs ortadan kaybolur ve şartlar da izin verirse son 3 haftayı seyircili oynatma durumumuz olabilir." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist Dergisi'nin Instagram canlı yayınına konuk oldu. TFF Başkanı Özdemir, liglerin seyircili oynanabilme ihtimaline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nihat Özdemir'in açıklamaları şöyle:

Trabzonspor’a Avrupa’dan men edildi

'SEYİRCİLİ OYNAYABİLİRİZ'

Temmuz ayında koronavirüs ortadan kaybolur ve şartlar da izin verirse son 3 haftayı seyircili oynatma durumumuz olabilir. Ana hedefimiz seyircisiz oynatmak ama şartlar izin verirse son 3 hafta seyircili olabilir.

UEFA’dan, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne ilişkin flaş değişiklik!

'TRABZONSPOR'U SIKINTILI DURUMDAN KURTARACAĞIZ'

Trabzonspor'un men cezası aniden ortaya çıkmış bir konu değil. Bu konuyu biliyor ve takip ediyorduk. 2019 yılı içindeki finansal bir konu. Birçok haklı noktamız olduğuna inanıyoruz. Bu UEFA'nın değil bir üst kurulun verdiği bir karar. TFF ve Trabzonspor olarak gücümüzü birleştirdik. İnşallah mutlu sona kavuşacağız. Trabzonspor'un Avrupa'da yer alması için elimizden geleni yapacağız. UEFA'nın yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı bugüne kadar destek oldu, bugünden sonra da destek olacak. Görüşmelerimizi yaparak Trabzonspor'u sıkıntılı durumdan çıkaracağız.

'YENİ MADDELERİ PAYLAŞACAĞIZ'

Bütün kulüpler koronavirüsten dolayı mali kayıplara uğradı. Harcama limitlerini gözden geçiriyoruz. Yeni maddeleri ortaya koyup kulüplerle paylaşacağız. Haziran sonundaki bilançolara göre değerlendirme yapacağız. UEFA ve FIFA bizimle aynı düşüncede. Harcama limitlerini getireceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu var biliyorsunuz. Şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Günlük olarak kulüpleri takip ediyorlar. Harcama limitleri geçen yıl %30'du bu yıl %15'e indirebilecek miyiz?

Kulüpler yeniden yapılandırma yaptı. Bu koronavirüs öncesi yapılan bir anlaşmaydı. Şimdi dünyadaki bütün spor kulüpleri maddi kayıplara uğradı. Ağustos ayından itibaren oynatacağımız yeni liglerde umuyoruz ki kulüplerimiz kayıplarını giderirler.

'KULÜPLER FUTBOLCULARLA ANLAŞACAK'

Her kulüp futbolcusuyla oturup görüşecek. Ücret indirimi ya da taksitlendirme yapacaklar. Anlaşmazlıklarda ise UEFA'ya ya da yerel federasyona başvuracaklar.

'YAYINCI KURULUŞUN ÖDEME YAPMASINI BEKLİYORUZ'

Bu iş sadece yabancı futbolcu sayısını düşürmek değil. Yabancı futbolcu sayısı düştüğü gibi gelecek futbolcularda nitelik arayabilir miyiz? 30 yaşın üzerinde çok sayıda futbolcu var. Bunlara kriter getirebilir miyiz? Altyapıdan gelen oyunculara kulüpler yer verebiliyor mu? Bir komisyonumuz var, çalışmaları sürdürüyor. Bunu Kulüpler Birliği ile tartışacağız. Bunu sezon başlamadan konuşacağız. 2020-2021 sezonu için nitelikleri paylaşacağız. Bu ani düşmeler olmayacak.

Yayıncı kuruluş da bir ödeme yapma hazırlığı içinde. Maçların gidişatına göre yayıncı kuruluşun ödeme yapmasını bekliyoruz. Hedefimiz beIN Sports'la olan sözleşmeyi 2 yıl daha devam ettirip sonlandırmak.

SÜPER LİG A.Ş. KURULACAK MI?

Kulüpler Birliği bir vakıf. Spor yasasının içinde bu yer alabilir. Süper Lig takımları böyle bir şirket kurar mı? Bu onların bileceği bir iş. TFF olarak biz bu girişime destek oluruz.

Yalnız Türkiye'de değil artık dünyada da yüksek meblağlı transferlerin olacağına inanmıyorum.''

ANASAYFA

"Nihat Özdemir: Son üç hafta seyircili oynanabilir" haberi, 04 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Nihat Özdemir: Son üç hafta seyircili oynanabilir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nihat Özdemir: Son üç hafta seyircili oynanabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
Spor Haberleri