Nihat Zeybekçi’ye Almanya’da protesto: Diktatörlük reklamına hayır

Nihat Zeybekçi’ye Almanya’da protesto: Diktatörlük reklamına hayır

Nihat Zeybekçi’ye Almanya’da protesto: Dikta... Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin perşembe gününden bu yana Almanya'da iki kez iptal edilen referandum etkinliği, pazar akşamı Köln kent merkezinde bir otelin toplantı salonunda yapıldı. Zeybekci, bir saatten uzun süren konuşmasında...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin perşembe gününden bu yana Almanya'da iki kez iptal edilen referandum etkinliği, pazar akşamı Köln kent merkezinde bir otelin toplantı salonunda yapıldı. Zeybekci, bir saatten uzun süren konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için 'evet' propagandası yaptı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'' adlı etkinlikte konuşan Zeybekci “Bizim ziyaretimiz hafif stres yarattı'' dedi.

OTEL ÖNÜNDE PROTESTO: DİKTATÖRLÜK REKLAMINA HAYIR

Zeybekci, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması ya da Erdoğan’ın referandum etkinliklerinin iptalini “geçmişteki Nazi rejimi uygulamasına'' benzetmesi gibi Alman kamuoyunda büyük tepki çeken konulara ise değinmedi.

Zeybekci'nin evet propagandası yaptığı referandum etkinliği salon dışında bir grup tarafından protesto edildi. Protestocular Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını ve Almanya’da başkanlık sisteminin propagandasının yapılmamasını talep etti. Göstericiler “Faşizme Hayır'' “Gazetecilere Özgürlük'' “Diktatörlük Reklamına Hayır'' “#FreeDeniz“ gibi dövizler taşıdı.

KÖLN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Zeybekci'nin iki kez iptal edildikten sonra Köln’de bir otelin toplantı salonunda yapılan referandum etkinliğine ise özel bir mülkte gerçekleştiği için belediye bir müdahalede bulunamadı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı (bağımsız) Henriette Reker, pazar günü yaptığı açıklamada özel bir mülk içerisinde yapıldığı için belediyenin etkinliğin yapılıp yapılmamasına karar verme yetkisi bulunmadığını kaydetti.

Organizatörlerden edinilen bilgiye göre Köln'deki etkinliğin yapılıp yapılmayacağı son saatlere kadar da yüzde yüz kesinleşmemişti. Aynı toplantı salonunda bundan birkaç hafta önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir referandum etkinliğine katılmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın perşembe akşamı Gaggenau kentinde katılacağı referandum etkinliğine belediye tarafından izin verilmemesinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ilk olarak Köln'ün Porz semtinde katılması planlanan referandum etkinliği de iptal edilmişti. Bunun üzerine Nihat Zeybekci’nin konuk olacağı etkinliğin Köln yakınlarındaki Frechen'da bir düğün salonuna taşındığı duyurulmuştu. Ancak bu organizasyon da mal sahibi ve işletmeci arasındaki kira sözleşmesinin siyasi bir etkinliğe izin vermediği gerekçesi ile iptal edilmişti.

"Nihat Zeybekçi’ye Almanya’da protesto: Diktatörlük reklamına hayır" haberi, 06 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Nihat Zeybekçi’ye Almanya’da protesto: Diktatörlük reklamına hayır haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nihat Zeybekçi’ye Almanya’da protesto: Diktatörlük reklamına hayır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  2. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  3. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  4. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  5. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  6. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  7. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  8. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  9. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  10. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  11. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  12. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  13. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  14. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  15. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  16. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  17. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  18. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  19. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  20. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
Dünya Haberleri